Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelu

Opiskelu Lapin AMKissa

Ammattitaitoa edistävä harjoittelu

Ammattitaitoa edistävän harjoittelun tavoitteena on, että opiskelija perehtyy ohjatusti erityisesti ammattiopintojen kannalta keskeisiin käytännön työtehtäviin sekä tietojen ja taitojen soveltamiseen työelämässä. Harjoittelu edistää kokemuksellista oppimista ja syventää opiskelijan taitoja, valmentaa alan työtehtäviin sekä tukee ja täydentää koulutuksen mukaista opiskelua.

Harjoittelujaksoista tehdään aina ennen harjoittelun alkamista kirjallinen sopimus. Yksityiskohtaiset harjoittelun tavoitteet, laajuus, sisältö, toteutustapa ja arviointi määritellään koulutuskohtaisesti. Tutkintoon johtaviin opintoihin liittyvän harjoittelun osuus opinnoista on kuitenkin vähintään 30 opintopistettä.

Harjoittelu toteutetaan Lapin ammattikorkeakoulun ohjeiden mukaisesti.

Karuselli_rakennustekniikka_DSC4037.jpg

Avoimet työ- ja harjoittelupaikat

Mitä on ammattitaitoa edistävä harjoittelu?

 

Ammattitaitoa edistävä harjoittelu on olennainen osa ammattikorkeakoulututkintoa. Harjoittelu on opiskelijalle tavoitteellista ja monipuolista työtä, jonka aikana ammattialaan ja työelämään liittyvä osaaminen kehittyy. Harjoittelu tarjoaa opiskelijalle mahdollisuudet osallistua alan kehittämistarpeiden tunnistamiseen ja analysoimiseen.

SairaanhoitajaJesseTamski.jpg


Harjoittelu kehittää ammatti-identiteettiä ja sen aikana opitaan mm.

  • • oman alan kannalta keskeisiä työtehtäviä
  • • käyttämään erilaisia työvälineitä ja -menetelmiä
  • • arvioimaan omaa osaamista ja kehittymistarpeita
  • • yhdistämään teoriaa ja käytäntöä
  • • yleisiä työelämävalmiuksia
  • • luomaan työelämäkontakteja ja verkostoitumaan

 

Harjoittelujaksolle määritellään osaamistavoitteet. Harjoittelun tulee tarjota opiskelijalle tavoitteita vastaavia haasteita, ja hänen tulee saada ohjausta työssään. Harjoittelu liittyy oman alan koulutuksen opetussuunnitelmaan ja opiskelijan oppimisprosessiin, ja se voidaan suorittaa kotimaassa tai ulkomailla. Harjoittelu edesauttaa opiskelijan työllistymistä valmistumisen jälkeen.

Harjoittelun ohjeet ja lomakkeet

 

Harjoittelujaksoista tehdään ennen harjoittelua kirjallinen sopimus. Jos harjoittelupaikka ja opiskelija sopivat työsuhteesta, siitä tehdään lisäksi erillinen työsopimuslain mukainen työsopimus työnantajan ja työntekijän välillä.

Huom! Tämä sopimus ei koske hoitotyön opiskelijoita

Harjoittelusopimus

Harjoittelukirja

Workbook

Vakuutukset

Opiskelijat on vakuutettu opiskelijatapaturma-asetuksen mukaisesti käytännön harjoittelutöissä sekä työmatkoilla sattuvien tapaturmien varalta. Jos harjoittelija on työsuhteessa, hän on harjoittelupaikkansa tapaturmavakuutuksen piirissä.

 

Koulutuksien tarkemmat harjoittelun ohjeet löytyvät Moodlesta.
Lisätietoa harjoittelusta ja harjoittelun yhdyshenkilöistä täällä.

 

Ulkomailla suoritettavan harjoittelun etuna on, että opiskelija tutustuu uuteen kieleen ja kulttuuriin, mutta myös toisenlaiseen työkulttuuriin ja toimintamalleihin kuin Suomessa. Se on myös erinomainen keino luoda uusia kontakteja ulkomaille. Kansainvälinen työkokemus voi jatkossa olla tärkeä valtti myös haettaessa työpaikkaa kotimaassa. Kansainväliseen harjoitteluun on saatavilla Lapin ammattikorkeakoulun apurahoja. Lisätietoja ulkomailla tapahtuvasta harjoittelusta saa oman alan koordinaattorilta. 

Kesäopinnot

1. Lapin AMKin 2018 kesäopintotarjonta

Osaamisalat tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia tehdä opintoja myös kesäaikana (28.5. - 31.8.2018).

Kesäopinnot löytyvät SoleOPS:ta

Ilmoittautumisaika on 15.3. - 15.4.2018. Ilmoittautumisohje.

 

2. Valtakunnallinen kesäopintoportaali summersemester.fi

Summersemester.fi - portaaliin on koottu 23 ammattikorkeakoulun kesäopintojaksotarjonta. Voit valita opintojaksoja kaikkien AMKien tarjonnasta. Opintojaksot ovat pääosin verkko-opintoja. 

Ilmoittautuminen on avoinna 15.3. - 15.4.2018, mutta kannattaa olla nopea. Paikkoja on rajallinen määrä tarjolla. 

Pääset katsomaan opintosuorituksiasi ja voit lähettää muualla suorittamiasi opintoja merkittäväksi kotikorkeakoulusi opintorekisteriin PURO - hakupalvelun kautta. 

Kesäopintoihin voivat osallistua kaikkien mukana olevien AMKien opiskelijat. Opiskelu on tutkinto-opiskelijoille ilmaista ja suoritukset luetaan hyväksi AMK-opintoihin edellyttäen, että ne sopivat opiskelijan henkilökohtaiseen opetussuunnitelmaan. 

Avoimen AMK:n opiskelijat maksavat avoimen AMK:n mukaisen maksun opinnoistaan.

 

3. Lapin yliopiston kesäopinnot 2018 Lapin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoille


Tutustu tarjontaan ja käytäntöihin LUC-kesäopinnot-sivulla.

Opinnot ovat ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijoille maksuttomia.

Lisätietoja: Opintoluotsi Laura Ylinampa puh: 040 - 484 4354, etunimi.sukunimi(ät)ulapland.fi

 

Opiskelija voi hakea opintotukea myös kesäopintoihin. Lisätietoa kesäajan opintotuen ehdoista Kelan sivuilta. Kesäopintotuki kannattaa hakea ajoissa. Opintotukea ei myönnetä takautuvasti kuin ainoastaan hakemuksen jättökuukaudesta lähtien.

 

YHTEYSTIEDOT

kesaopinnotharmaasähköposti.jpg
Yhteiset vapaasti valittavat opinnot

VAP18-19
YVAP18-19

Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää opiskelijan ammatillista osaamista.
Niillä opiskelija voi myös täydentää ja tukea ammattikorkeakoulututkintoa sekä laajentaa sen sisältöä oman kiinnostuksensa ja
yksilöllisen mieltymyksensä mukaan. Yleisten vapaasti valittavien ja kampuskohtaisten opintojen lisäksi muiden koulutusohjelmien ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia voidaan sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin.

**ILMOITTAUTUMISET kaikille kursseille SoleOpsin kautta

SYKSYN 2018 opintojaksoihin ilmoittautuminen keväällä 2018: ** HAKUAIKA 15.4.-15.5.2018.**
KEVÄÄN 2019 opintojaksoihin ilmoittautuminen syksyllä 2018: ** HAKUAIKA 1.9. - 30.9.2018.**

Kaikki yhteiset kieliopinnot ovat etätoteutuksia. Osallistumiseen etänä tarvitaan tietokone internet-yhteyksin (laajakaistainen, kiinteä yhteys on suositeltavin, jos sellainen on käytettävissä) sekä kuulokemikrofonin eli headsetin (mielellään usb-liitännällä). Jokaisen osallistujan omalla vastuulla on huolehtia opiskelussa tarvittavien atk-varusteiden toimivuudesta. Adobe Connect testaukseen on mahdollisuus ennen varsinaisen opetuksen alkua lukujärjestyksen osoittamassa luokassa.

Lisätietoja ETÄTOTEUTUKSISTA: eOppimispalveluista.

 

 

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK