kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opiskelijaelämää

Opiskelijatuutorointi eli vertaisohjaus

Vertaisohjauksen eli tutummin tuutoroinnin tavoitteena on perehdyttää uudet opiskelijat opiskeluympäristöön, oppilaitoksen käytänteisiin sekä opiskelijaelämään. Opiskelijatuutorilla on opintoja takanaan yleensä vähintään puoli vuotta ennen tuutoriksi kouluttautumistaan. Opiskelijatuutorit suunnittelevat ja toteuttavat aktiviteettejä ja vertaistukitoimintaa toimipisteensä opiskelijayhteisölle. Aktiviteetit voivat sijoittua verkkoon, olla paikallisesti toteutettuja tai jotain siltä väliltä (hybridi). Vertaisohjauksen tavoitteena on mahdollistaa samanhenkisten opiskelijoiden kohtaamisia monipuolisten aktiviteettien kautta. Koskipa asia sitten opiskelua, harrastuksia tai vaikka vapaa-aikaa, voit aina kääntyä toimipisteesi opiskelijatuutorin puoleen. Lapin ammattikorkeakoulussa opiskelijatuutoreiden kouluttamisesta vastaa opiskelijakunta ROTKO.  Tuutorkoulutus järjestetään kerran vuodessa, helmi-huhtikuun aikana. Opiskelijatuutorina toimitaan vähintään yhden lukuvuoden ajan alkaen elokuusta, päättyen seuraavan vuoden toukokuun loppuun. Opiskelijatuutoroinnista on koottu lisätietoa ROTKO:n nettisivulle kohtaan Tuutorointi

Tuutorit Instagramissa

Tuutorit tiedottavat opiskelijoita koskevista vapaa-ajan asioista sekä muista opiskelijaelämään liittyvistä asioista kaupunkikohtaisten Instagram-tilien kautta. Ota tilit seurantaan ja pysy kärryillä mitä opiskelijaelämässä tapahtuu.

Toimipistekohtaiset Instagram-kanavat löydät täältä

 

Opiskelijatuutorit

Jokaisessa Lapin AMK:n toimipisteessa on useita koulutettuja tuutoreita valmiina ohjaamaan, neuvomaan ja tutustuttamaan opiskelijaelämään. Tuutorit ovat opiskelijayhteisön tietäjiä joten älä epäröi kääntyä tuutorin puoleen asiassa kuin asiassa. Kaikki toimipisteen tuutorit tuutoroivat opiskelijoita riippumatta omasta tai tuutoroitavan opiskelualasta. Tuutoreihin voi olla yhteydessä mm. sähköpostitse. Lapin AMK:n tuutoreiden sähköpostiosoitteet löytyvät koulun sähköpostiosoitteistosta nimihaulla. Käytävillä tunnistat tuutorin Lapin AMK:n punaisesta hupparista sekä tuutorikaulanauhasta.

 

Tuutorvastaavat

Tuutoreiden arjen tukena ja neuvonantajana toimivat tuutorvastaavat. Tuutorvastaavat ovat useimmiten itse toimineet aiempina vuosina tuutorina, jonka vuoksi he tuntevat hyvin korkeakoulun käytänteet ja keskeiset toimijat. Tuutorvastaavat toimivat myös henkilöstön ja opiskelijatuutoreiden välisenä yhdyshenkilönä tarvittaessa. Alakohtaiset opiskelijayhdistykset valitsevat ja perehdyttävät tuutorvastaavat tehtäviinsä. Tuutorvastaavien toimikausi on kalenterivuosi, jonka jälkeen vastaavaksi voi hakea uudelleen. Lisätietoa tuutorvastaavaksi hakeutumisesta voit tiedustella alakohtaisesta opiskelijayhdistyksestäsi.

 

1.png

2.png

3.png