kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opintojen suunnittelu

Vapaasti valittavat opinnot, campusonline- JA LUC- OPINNOT

Lapin AMKin vapaasti valittavat opinnot

Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää opiskelijan ammatillista osaamista. Niillä opiskelija voi myös täydentää ja tukea ammattikorkeakoulututkintoa sekä laajentaa sen sisältöä oman kiinnostuksensa ja yksilöllisen mieltymyksensä mukaan. Yleisten vapaasti valittavien ja kampuskohtaisten opintojen lisäksi muiden koulutusohjelmien ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia voidaan sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin.

Lapin AMKin tarjoamat opintojaksot löytyvät opinto-oppaasta.

Ilmoittautumiset opinnoille Lapin AMKin Pepissä.

 

Campusonline-opinnot

Campusonline.fi on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjontaportaali. Voit valita opintojaksoja muista ammattikorkeakouluista ja sisällyttää ne osaksi omaa tutkintoasi.

Opintojaksotarjonta julkaistaan Campusonline.fi-sivustolla. Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille sekä avoimen AMKin polkuopiskelijoille.

Lapin AMKin tutkinto-opiskelijat ja Lapin AMKin avoimen polkuopiskelijat ilmoittautuvat Lapin AMKin tarjoamille Campusonline opintojaksoille Pepissä

 

Opintojaksojen suoritusmerkintöjen siirto

Opintosuoritusten siirtäminen ammattikorkeakoulujen välillä tapahtuu E-lomakkeella. Tällä lomakkeella voit siirtää aiemmin Puro-palvelussa siirrettyjä opintoja. Näitä opintoja ovat:

  • CampusOnline-opinnot
  • Muiden yhteistyöammattikorkeakoulujen kanssa sovitut opinnot (esim. erikoistumiskoulutukset tai muuntokoulutukset) 

Täytä lomake ja liitä siihen suorituksistasi linkki, jonka voit luoda Oma Opintopolku -palvelussa.

Opintojen hakeminen Oma opintopolku –palvelusta

Kirjaudu sisään Oma Opintopolku –palveluun. Siirry kohtaan Omat opintosuoritukseni ja klikkaa Siirry opintosuorituksiin. Tarkista, että suoritus näkyy Oma Opintopolussa. Kirjautumisessa käytetään suomi.fi-tunnistautumista, joten tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin. Huom! Ulkomaalaisen tunnistustavat eivät ole tuettuja.Valitse Jaa suoritustietoja.

Valitse jaettavat suoritustiedot klikkaamalla ja paina sen jälkeen Jaa valitsemasi opinnot. Jos sinulla on jo voimassa oleva linkki, jota et halua jakaa, klikkaa ensin Luo uusi.

Sivu luo jakolinkin valitsemistasi opinnoista. Kopioi jakolinkki ja liitä se hakemukseen.Jos et voi käyttää Oma Opintopolkua, pyydä opintosuoritusote siitä korkeakoulusta, jossa olet opinnon suorittanut. Liitä opintosuoritusote lomakkeelle.


Lapin yliopiston järjestämät opinnot Lapin AMKin tutkinto-opiskelijoille (LUC- opinnot)

Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) korkeakoulujen, Lapin AMKin ja  Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoilla, on mahdollisuus opiskella toisen korkeakoulun opintoja. Opinnot ovat korkeakoulujen perusopetusta tai avointa korkeakouluopetusta. Opinnot ovat tutkinto-opiskelijalle maksuttomia silloin, kun opinnot sisältyvät omaan tutkintoon vaikkapa sivuaineena tai vapaasti valittavina opintoina. 

Keskustele ennen Lapin yliopiston LUC-opintojen valintaa oman opinto-ohjaajasi kanssa opintojen sopivuudesta HOPSiisi ja tutkintoosi.

Lapin yliopiston tarjoamat opinnot löydät opinto-oppaasta.

Lisäohjeita Lapin yliopiston avoimen yliopiston sivustolta, kohdasta LUC-opinto-oikeuden hakeminen (Lapin AMK-opiskelijat).  

Lisätietoja: avoin harmaasähköposti-ulapland.jpg

Lapin AMKin järjestämät opinnot Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoille (LUC-opinnot)

1. Tutustu opintotarjontaan

Lapin AMKin tarjoamat LUC-opinnot Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoille julkaistaan Lapin AMKin opinto-oppaassa.

2. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Lapin AMKin Hakijan työpöydällä.

Ilmoittautumislomakkeelle on täytettävä oma kotikorkeakoulun sähköpostiosoite (@ulapland.fi), jolla varmennetaan voimassa oleva opinto-oikeus. Opiskelija voi tunnistautua ilmoittaututumislomakkella käyttäen joko HAKA-tunnistautumista tai Suomi.fi-tunnistautumista.

Ilmoittautumisen jälkeen opiskelija saa vahvistusviestin opiskelijasähköpostiinsa.

3. Opintojen aloitus 

Opiskelija saa lisätietoa opiskelijasähköpostiin opintoihin liittyen opintojakson vastuuopettajalta ennen opintoja. Kirjaudu Lapin AMKin Moodle-alustalle. Työtila avautuu 6 vuorokautta ennen opintojen alkua.

4. Opintosuoritus

Opintojen päättyessä opiskelija saa pyydettäessä suorituksen arvioinnista sähköisen opintosuoritusotteen (campusonline harmaasähköposti.jpg) toimitettavaksi edelleen oman tiedekunnan käsiteltäväksi.  

Lisätietoja: campusolineharmaasähköposti.jpg