kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opintojen suunnittelu

VALMISTUMINEN JA TUTKINNON HAKEMINEN

 

 • Suoritettuasi kaikki tutkintoosi kuuluvat opintojaksot, varmista Pepissä, että opintosuoritukset on kirjattu oikein
 • Hae valmistumista Pepissä – Hakemukset – Valmistumishakemus
 • Opinto-ohjaajasi sopii kanssasi valmistumiskeskusteluajan
 • Valmistumiskeskustelussa käydään läpi, että kaikki tarvittavat opinnot tutkinnon hakemista varten on suoritettu
 • Mikäli opintosi täyttävät tutkinnon myöntämisen edellytykset, opinto-ohjaaja antaa sinulle ko. keskustelun jälkeen luvan hakea tutkintoa
 • Lähetä tutkintotodistushakemuksesi Pepissä

Tutkinnonmyöntämispäiviä (valmistumispäiviä) ovat opetuksellisen ajan arkiperjantait. Hakemuksen käsittelyaika on noin kolme viikkoa. Käsittelyaika lähdetään laskemaan tutkintohakemuksesi jättöpäivästä. Alan suunnittelija ilmoittaa opiskelijalle valmistumispäivän.

 

Vuoden 2024 tutkinto-opiskelijoiden valmistumispäivät

Kevätlukukauden valmistumispäivät

 • arkiperjantait 12.1.2024  alkaen
 • jos perjantai on pyhäpäivä, viikon valmistumispäivä on torstai
 • lukukauden viimeinen valmistumispäivä to 20.6.2024, jolloin opiskelijan tulee hakea tutkintoa viimeistään pe 14.6. mennessä.

Syyslukukauden valmistumispäivät

 • arkiperjantait 16.8.2024 alkaen
 • jos perjantai on pyhäpäivä, viikon valmistumispäivä on torstai
 • lukukauden viimeinen valmistumispäivä pe 20.12.2024, jolloin opiskelijan tulee hakea tutkintoa viimeistään pe 13.12. mennessä.

Tutkinnon myöntää rehtori.

HUOM: Käyttäjätunnus on voimassa kaksi viikkoa valmistumispäivämäärän jälkeen. Sen jälkeen valmistuneella opiskelijalla ei ole mahdollista kirjautua sähköpostiin tai muuhun aineistoon, jota on talletettu Moodleen tai pilveen MS Office 365 (tai Gafe:hen). Ota tärkeät viestit ja aineistot talteen tikulle tai muuhun tallennuspaikkaan ennen valmistumista.

Huomioithan myös tutkintoa hakiessa opintotuen säännökset. Tukikuukauden aikana pitää olla kirjoilla 18 kalenteripäivää eli silloin ensimmäinen mahdollinen valmistumispäivä on kuukauden 18. päivä.

 

Sähköinen tutkintotodistus 

Lapin ammattikorkeakoulu on siirtynyt vuoden 2021 alusta lähtien sähköisiin tutkintotodistuksiin. Sähköisen tutkintotodistuksen lisäksi valmistuva opiskelija saa todistuksen myös paperisena.

Lapin ammattikorkeakoulun myöntämät sähköiset tutkintotodistukset täyttävät korkeimmat EU-tason vaatimukset. Tiedostosta voi ottaa kopioita ja kopioissa säilyy sähköinen allekirjoitus. Allekirjoitus näkyy PDF-tiedoston Signature-toiminnon kautta. Lisäksi allekirjoituksen voi tarkistaa Digi- ja väestötietoviraston ”Tarkasta PDF-asiakirja” -palvelulla, joka löytyy täältä.

Sähköinen tutkintotodistus on noudettavissa Pepistä kaksi viikkoa valmistumispäivän jälkeen. Todistus löytyy Pepistä Opiskelijan työpöydältä kohdasta ”Tilaukset” ja ”Tutkintotodistukset”.

Lisätietoja Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksesta (EU) N:o 910/2014 täältä.

Diploma Supplement (DS) - tutkintotodistuksen liite

DS on tutkintotodistuksen liite, joka kuvaa valmistuneen henkilön tutkinnon tason, opintojen rakenteen, suoritetut opinnot, niiden keston ja kelpoisuuden jatko-opintoihin ja työelämään. Se on opiskelijan tutkinnosta tehty henkilökohtainen dokumentti, jota käytetään yhdessä tutkintotodistuksen kanssa sen liitteenä. Tutkintotodistuksen liitteeseen kuuluu myös opintosuoritusrekisteriote (Transcript of Records), jossa on suoritetut opinnot ja niiden arvosanat.

Tutkintotodistuksen liite osoittaa tutkinnon aseman kansallisessa koulutusjärjestelmässä ja tutkinnon antaman kelpoisuuden sekä helpottaa tutkintojen kansallista vertailua. DS ei takaa suoritetun tutkinnon tunnustamista toisessa maassa mutta sen tarkoituksena on helpottaa korkeakoulututkintojen ammatillista ja akateemista tunnustamista erityisesti Euroopan alueella ja edistää valmistuneen kansainvälistä liikkuvuutta kuten työllistymistä tai jatko-opintoja ulkomailla.

Lapin ammattikorkeakoulu antaa Diploma Supplement- tutkintotodistuksen liitteen maksutta kaikille valmistuville. Lisätietoja Diploma Supplementista löytyy Euroopan Unionin sivuilta.