kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opintojen suunnittelu

Tenttiakvaario Exam

Tenttiakvaario on tila, jossa opiskelija voi käydä tenttimässä haluamanaan ajankohtana tentin, jonka opettaja on etukäteen tallentanut tenttijärjestelmään.

Tenttiakvaariot tunnetaan sekä Lapin yliopistolla että Lapin ammattikorkeakoululla ytimekkäällä nimellä EXAM.

EXAM-tenttiminen helpottaa opintojen suunnittelua kun tenttimään pääsee omalla aikataululla. Samalla tenttikirjojen saatavuus paranee kun niiden kysyntäpiikit tasoittuvat. EXAM on myös tenttimisympäristönä tavanomaista tenttiä rauhallisempi.

Viisipaikkainen EXAM-tenttiakvaario on kolmessa toimipisteessä:

  • Kemissä tenttiakvaariotila on Kosmoksessa, tila 1114,
  • Torniossa Minervassa, tila 119.6 ja
  • Rovaniemellä tenttiakvaario sijaitsee Rantavitikan toimipisteessä tilassa C108.


Myös akvaariotenttiin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautuminen tehdään Exam-järjestelmässä. Ilmoittautuminen tarkoittaa, että opiskelija antaa luvan kameravalvontaan.

Tentit alkavat tasatunnein ja akvaarioiden ovet avautuvat 5 minuuttia aikaisemmin ja lukittuvat uudelleen 15 minuuttia yli tasatunnin. Opiskelija tekee tentin tietokoneella ja tentin valvonta tapahtuu nauhoittavan kameravalvonnan ja kirjautumisen avulla.

EXAM-akvaarion koneisiin on asennettu tentin aikana käytettävän tenttiohjelman lisäksi Acrobat reader, Microsoft Word ja Excel.

Katso tarkemmat ohjeet miten toimia tenttitilanteessa.

eOppimispalvelut (eoppimispalvelutharmaasähköposti.jpg) on taho, jolta sekä opiskelijat että opettajat saavat teknistä tukea akvaariotenttimiseen.

Exam tenttiakvaario 1.JPG

Exam tenttiakvaario 2.JPG