kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opintojen suunnittelu

Laajenna osaamistasi muiden korkeakoulujen verkko-opinnoilla  

Ristiinopiskelun avulla voit laajentaa opiskelumahdollisuuksiasi valitsemalla opintoja toisesta kotimaisesta korkeakoulusta ja sisällyttää opinnot omaan tutkintoosi. Ristiinopiskelu edellyttää opinto-oikeutta tutkinto-opiskelijana, vaihto-opiskelijana tai avoimen polkuopiskelijana suomalaisessa korkeakoulussa.   

Opiskelija voi tarkastella ristiinopiskelun opintotarjontaa ja valita opintoja henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaansa toisen korkeakoulun opintotarjonnasta Pepissä opiskelijan työpöydällä. Toteutukselle ilmoittautumisen jälkeen opiskelijalle muodostuu määräaikainen opiskeluoikeus kohdekorkeakouluun opintojen suorittamisen ajaksi ja opintoihin pääsee HAKA-kirjautumista käyttämällä. Arvioidut suoritukset siirtyvät opiskelijan kotikorkeakoulun opiskelijarekisteriin, jossa opiskelija voi tarkastella suorituksia omassa HOPSissaan. 

Alta löydät Lapin AMKin ristiinopiskeluverkostot sekä Lapin ammattikorkeakoulusta lähtevän opiskelijan että toisesta korkeakoulusta saapuvan opiskelijan ohjeet.
Lapin ammattikorkeakoulun ristiinopiskeluverkostot
Lapin ammattikorkeakoulu kuuluu seuraaviin kansallisiin ristiinopiskeluverkostoihin 


Kunnossapidon opetusyhteistyöverkosto / Industrial Maintenance Education Network
Vastuuhenkilö Lapin amk: Lauri Kantola


Lapin AMK – OAMK ICT-yhteistyö
Vastuuhenkilö Lapin amk: Heikki Konttaniemi


Hyvinvointianalyytikon korkeakoulutuksen yhteistyöverkosto
Vastuuhenkilö Lapin amk: Marika Kunnari


Luontokasvatuksen yhteistyö (LUKA)
Vastuuhenkilö Lapin amk: Tarja Tammia


Tulossa:

Green care korkea-asteen koulutusverkosto
Vastuuhenkilö Lapin amk: Anne-Mari Väisänen ja Heidi Pyyny


Elintarvikealan opetusyhteistyöverkosto
Vastuuhenkilö Lapin amk: Annemari Väisänen


Elintarvikeviennin koulutusyhteistyö
Vastuuhenkilö Lapin amk: Annemari Väisänen


Infra-ala ristiinopiskelu, INFRARO
Vastuuhenkilö Lapin amk: Kai Ryynänen
Ristiinopiskelu – lähtevän opiskelijan ohje

Voit tarkastella ristiinopiskelun opintotarjontaa opiskelijan työpöydällä HOPS-näkymässä. Ennen ilmoittautumista toisen korkeakoulun opintojaksolle, varmista opinto-ohjaajaltasi, että opintojakso voidaan sisällyttää omaan tutkintoosi.

Opintojaksolle voit Ilmoittautua opiskelijan työpöydällä HOPSin ilmoittautumiset välilehdellä Hae opintoja painikkeen kautta. Palvelu pyytää sinulta hyväksymistä yhteystietojen siirtämisestä kohdekorkeakouluun. Hyväksymällä siirron pääset ilmoittautumaan opintojaksolle.

Saat kohdekorkeakoulusta opiskeluoikeuteen liittyvän vahvistusviestin sähköpostiisi, kun opettaja hyväksyy sinut ensimmäistä kertaa kyseisen korkeakoulun opintoihin. Ilmoittautumisen hyväksymisen yhteydessä sinulle syntyy määräaikainen opiskeluoikeus kohdekorkeakouluun. Kohdekorkeakoulu ohjeistaa sinua opintojen aloittamisessa (esim. Käytettävistä käyttäjätunnuksista)

Kun olet suorittanut opintosi ja opettaja kohdekorkeakoulussa on sen arvioinut, siirtyy arviointi kohdekorkeakoulusta reaaliaikaisesti omaan Peppiin. Suorituksen uusimisen ja korottamisen mahdollisuus tulee tarkistaa kohdekorkeakoulusta.


Lisätietoja:

Opintojakson sisällyttämiset omaan hopsiin liittyvät kysymykset: koulutuksen opinto-ohjaaja

Opiskelijahallintoon liittyvät kysymykset: campusonline@lapinamk.fi

Ristiinopiskelu - Saapuvan opiskelijan ohje

Opiskeluoikeus

Sinulle myönnetään opiskeluoikeus ainoastaan niihin opintoihin, joihin olet ilmoittautunut ja jotka sinulla on oikeus suorittaa. Opiskeluoikeuden kesto määräytyy opintojakson keston mukaan Lapin ammattikorkeakoulun käytänteen mukaisesti lukuvuoden loppuun asti.

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua Lapin ammattikorkeakoulun tarjoamille ristiinopiskeluverkostojen opinnoille, kun sinulla on voimassa oleva opiskeluoikeus kotikorkeakoulussa ja olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi. Kun opiskeluoikeus kotikorkeakoulussasi päättyy, päättyy sinulla myös oikeus suorittaa opintoja Lapin ammattikorkeakoulussa.

Kun olet ilmoittautunut oman korkeakoulun Pepissä Lapin ammattikorkeakoulun opinnolle ja sinut on hyväksytty opintojaksolle, kirjaudu Lapinkampus Moodle -oppimisympäristöön oman kotikorkeakoulusi käyttäjätunnuksilla (HAKA-kirjautuminen). Opintojakson työtila aukeaa automaattisesti 6 vrk ennen opintojen alkamisaikaa. Moodle-työtilasta saat kaiken opinnon suorittamiseen tarvittavan. 

 

Verkko-opiskelusta ja käytettävistä työvälineistä lisätietoa: eOppimispalvelut
Ohjeet: verkko-opiskelu

Ilmoittautumisen peruminen

Mikäli et voi osallistua ilmoittautumallesi opintojaksolle, peruthan ilmoittautumisesi ja mahdollinen varasijalla oleva opiskelija saa opiskelijapaikan. Voit perua opinnolle ilmoittautumisen Pepissä, kun ilmoittautumisaika on avoinna. Mikäli ilmoittautumisaika on päättynyt ja haluat perua ilmoittautumisen, ota yhteyttä opintojakson opettajaan. Ilmoittautuminen on sitova.

Lukujärjestykset ja opintojakson suorittamisen aikataulut 

Voit seurata oman kotikorkeakoulun opintohallinonjärjestelmästä Pepistä ja Lapinkampuksen Moodlesta opintojen aikataulut. Lukujärjestykset löytyvät Lukkarikoneesta.

Opetukseen osallistuminen ja opintojakson suorittaminen 
Opintojaksojen kuvaustiedoista löydät tietoa opintojen sisällöstä ja arviointikriteereistä. Opintojakson alussa käydään läpi osaamistavoitteet ja sisältö, erilaiset suoritustavat ja arviointiperusteet sekä ohjauskäytänteet. 
Opintojen yksilölliset järjestelyt Lapin AMKissa 
 
Arviointi

Saat arvoinnin suoritetusta opinnosta oman kotikorkeakoulun Peppiin.
Arvosanan korotus- ja uusintamahdollisuudesta saat lisätietoa tutkintosäännöstä 
Opintosuoritusten arvioinnin oikaisupyynnön prosessi  
Lisätietoa oikaisuvaatimusmenettelystäLapin AMKin verkkosivuilla 

Opiskelijan palaute 

Voit antaa opintojakson jälkeen palautetta. Linkki palautteeseen tulee kotikorkeakoulusi sähköpostiin.

Opiskeluoikeus 

Sinulle myönnetään opiskeluoikeus niihin opintoihin, joihin sinun ilmoittautumisesi on hyväksytty. Opiskeluoikeus on voimassa opintojakson ajan aina lukuvuoden loppuun asti.

Tietosuoja

Lapin ammattikorkeakoulun tietosuojailmoituksen löydät täältä. https://lapinamk.oncloudos.com/aski/202150053.PDF

 

LISÄTIETOA 

Opintojakson sisältöön liittyvät kysymykset: opintojakson opettaja (etunimi.sukunimi@lapinamk.fi) 
Opiskelijahallintoon liittyvät kysymykset: peppi-tuki@lapinamk.fi 
Opintojakson Moodle-työtilan ongelmiin liittyvät kysymykset: eoppimispalvelut@luc.fi 
HAKA-tunnistautumineen liittyvät ongelmat: servicedesk@luc.fi

 
 


Ristiinopiskelun yhteystiedot
Lapin ammattikorkeakoulun verkostoyhteyshenkilönä toimii Anu Pruikkonen anu.pruikkonen@lapinamk.fi 

Korkeakoulujen yhteydenotot: Merja Korkeamaa, peppi-tuki@lapinamk.fi
Campusonline-opinnot

Campusonline.fi on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjontaportaali. Voit valita opintojaksoja muista ammattikorkeakouluista ja sisällyttää ne osaksi omaa tutkintoasi.


Opintojaksotarjonta julkaistaan Campusonline.fi-sivustolla. Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille sekä avoimen AMKin polkuopiskelijoille.
Lapin AMKin tutkinto-opiskelijat ja Lapin AMKin avoimen polkuopiskelijat ilmoittautuvat Lapin AMKin tarjoamille Campusonline opintojaksoille Pepissä. 

Opintojaksojen suoritusmerkintöjen siirto
Opintosuoritusten siirtäminen ammattikorkeakoulujen välillä tapahtuu E-lomakkeella. Tällä lomakkeella voit siirtää aiemmin Puro-palvelussa siirrettyjä opintoja. Näitä opintoja ovat:

  • CampusOnline-opinnot
  • Muiden yhteistyöammattikorkeakoulujen kanssa sovitut opinnot (esim. erikoistumiskoulutukset tai muuntokoulutukset) 
Täytä lomake ja liitä siihen suorituksistasi linkki, jonka voit luoda Oma Opintopolku -palvelussa.

Opintojen hakeminen Oma opintopolku –palvelusta

Kirjaudu sisään Oma Opintopolku –palveluun. Siirry kohtaan Omat opintosuoritukseni ja klikkaa Siirry opintosuorituksiin. Tarkista, että suoritus näkyy Oma Opintopolussa. Kirjautumisessa käytetään suomi.fi-tunnistautumista, joten tarvitset pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin. Huom! Ulkomaalaisen tunnistustavat eivät ole tuettuja.

Omat opintosuoritukset opintopolussa

Valitse jaettavat suoritustiedot klikkaamalla ja paina sen jälkeen Jaa valitsemasi opinnot. Jos sinulla on jo voimassa oleva linkki, jota et halua jakaa, klikkaa ensin Luo uusi. 

 

Ristiinopiskeluohje

 

Sivu luo jakolinkin valitsemistasi opinnoista. Kopioi jakolinkki ja liitä se hakemukseen. 

 

Ristiinopiskluohje

Jos et voi käyttää Oma Opintopolkua, pyydä opintosuoritusote siitä korkeakoulusta, jossa olet opinnon suorittanut. Liitä opintosuoritusote lomakkeelle.

LUC-opinnot
Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston opiskelijana sinulla on mahdollisuus opiskella maksutta omaan tutkintoosi myös tiettyjä toisen korkeakoulun (Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin yliopisto) opintoja. Näistä käytetään nimitystä Lapin korkeakoulukonsernin sisäiset LUC-ristiinopiskeltavat opinnot.

Ristiinopiskeltavilla opinnoilla voit laajentaa osaamistasi sellaisiin tietoihin ja taitoihin, joita omassa korkeakoulussa ei ole mahdollista oppia. Voit suunnata tutkintoasi haluamaasi suuntaan ja tehdä siitä yhä yksilöllisemmän.Mitä opintoja voin opiskella ristiin?

LUC-ristiinopiskeltavien opintojen tarjottimelle on koottu opintoja, jotka täydentävät toisen korkeakoulun opintotarjontaa, sopivat pedagogiikaltaan molempien korkeakoulujen opiskelijoille, ja joita opiskelijat ovat toivoneet avattavaksi tarjontaan.

Ristiinopiskeltavat opinnot kootaan lukukausittain opinto-oppaisiin.
Oppaasta näet ristiinopiskeltavien opintojen tulevat toteutukset sekä ilmoittautumisohjeet niille.

Suunnittelemistasi ristiinopiskeltavista opinnoista tulee keskustella opinto-ohjaajan / OmaOpettajan kanssa, jotta voidaan varmistaa, että ne tukevat tutkinnon tavoitteita.Lisätietoja:

Lisää LUC-ristiinopiskeluun liittyvistä käytännöistä ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät tältä sivulta.

Voit myös laittaa viestiä osoitteeseen ristiinopiskelu@luc.fi. Osoitteesta saat neuvoja ristiinopiskelun tarjontaan, käytäntöihin ja ilmoittautumisiin liittyen.