kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opintojen suunnittelu

vapaasti valittavat opinnot, campusonline- JA LUC- OPINNOT

 

1. Lapin AMKin vapaasti valittavat opinnot

Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää opiskelijan ammatillista osaamista. Niillä opiskelija voi myös täydentää ja tukea ammattikorkeakoulututkintoa sekä laajentaa sen sisältöä oman kiinnostuksensa ja yksilöllisen mieltymyksensä mukaan. Yleisten vapaasti valittavien ja kampuskohtaisten opintojen lisäksi muiden koulutusohjelmien ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia voidaan sisällyttää vapaasti valittaviin opintoihin.

Lapin AMKin tarjoamat opintojaksot löytyvät opinto-oppaasta.

Ilmoittautumiset opinnoille Lapin AMKin Peppi- opintotietojärjestelmän kautta.

Kaikki yhteiset, vapaasti valittavat opinnot ovat etätoteutuksia. Osallistumiseen etänä tarvitaan tietokone internet-yhteyksin (laajakaistainen, kiinteä yhteys on suositeltavin, jos sellainen on käytettävissä) sekä kuulokemikrofonin eli headsetin (mielellään usb-liitännällä).

Lisätietoja etätoteutuksista: eOppimispalveluista.

Kesäopintotuki

Opiskelija voi hakea opintotukea myös kesäopintoihin. Lisätietoa opintotukiasioihin liittyen Kelan sivuilta.

 

2. Campusonline.fi - Valtakunnallinen opintotarjontaportaali

 

Campusonline.JPG

Campusonline.fi on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen opintotarjontaportaali. Voit valita opintojaksoja muista ammattikorkeakouluista ja sisällyttää ne osaksi omaa tutkintoasi.

Opintojaksotarjonta julkaistaan Campusonline.fi-sivustolla. Opintojaksot ovat maksuttomia ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille, vaihto-opiskelijoille sekä avoimen AMKin polkuopiskelijoille. Muut avoimen AMKin kautta tulevat opiskelijat maksavat avoimen AMKin mukaisen maksun opinnoistaan opintojakson tarjoavaan ammattikorkeakouluun.

Lapin AMKin tutkinto-opiskelijat ja Lapin AMKin avoimen polkuopiskelijat ilmoittautuvat Lapin AMKin tarjoamille Campusonline opintojaksoille Peppi-opintotietojärjestelmän kautta.

 

PURO - Opintojaksojen suoritusmerkintöjen siirtäminen ammattikorkeakoulujen välillä sähköisesti

Opintojaksojen suoritusmerkintöjen siirtopyynnöt toisesta korkeakoulusta omaan korkeakouluun tehdään Puro-palvelun kautta. Tee siirtopyyntö Purossa mahdollisimman pian suorituksesi arvioinnin jälkeen, lisätietoja


Huomaathan, että opintosuoritus ei näy Purossa vielä samana päivänä, kun opettaja ilmoittaa arvioineensa opintojakson. Opintosuoritusten siirto omaan kotikorkeakouluun tapahtuu manuaalisesti opintohallintojärjestelmään, joten tämä vie oman aikansa.

3. LUC- opinnot Lapin yliopiston järjestämät opinnot 
Lapin AMKin tutkinto-opiskelijoille

Lapin korkeakoulukonsernin (LUC) korkeakoulujen, Lapin AMKin ja  Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoilla, on mahdollisuus opiskella toisen korkeakoulun opintoja. Opinnot ovat korkeakoulujen perusopetusta tai avointa korkeakouluopetusta. Opinnot ovat tutkinto-opiskelijalle maksuttomia silloin, kun opinnot sisältyvät omaan tutkintoon vaikkapa sivuaineena tai vapaasti valittavina opintoina. 

Keskustele ennen Lapin yliopiston LUC-opintojen valintaa oman opinto-ohjaajasi kanssa opintojen sopivuudesta HOPSiisi ja tutkintoosi.

Syksyn 2022 LUC - OPINNOT Lapin AMKin opiskelijoille

Lisäohjeita Lapin yliopiston avoimen yliopiston sivustolta, kohdasta LUC-opinto-oikeuden hakeminen (Lapin AMK-opiskelijat).  

Lisätietoja: avoin harmaasähköposti-ulapland.jpg(LUC - opinnot) 

4. LUC- opinnot Lapin AMKin järjestämät opinnot 
Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoille

1. Tutustu opintotarjontaan

Lapin AMKin tarjoamat LUC-opinnot Lapin yliopiston tutkinto-opiskelijoille julkaistaan jatkossa opinto-oppaassa.

2. Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu Peppi-opintotietojärjestelmän kautta.

Ilmoittautumislomakkeelle on täytettävä oma kotikorkeakoulun sähköpostiosoite (-ulapland.fi), jolla varmennetaan voimassa oleva opinto-oikeus. Opiskelija voi tunnistautua ilmoittaututumislomakkella käyttäen joko HAKA-tunnistautumista tai Suomi.fi (pankkitunnuksin) - tunnistautumista.

Ilmoittautumisen jälkeen opiskelija saa vahvistusviestin opiskelijasähköpostiinsa.

3. Opintojen aloitus 

Opiskelija saa lisätietoa opiskelijasähköpostiin opintoihin liittyen opintojakson vastuuopettajalta, ennen opintoja. Kirjaudu Lapin AMKin Moodle-alustalle (Kirjaudu Moodleen),  max 6 vrk, ennen opintojen alkua.

4. Opintosuoritus

Opintojen päättyessä opiskelija saa pyydettäessä suorituksen arvioinnista sähköisen opintosuoritusotteen (campusonline harmaasähköposti.jpg), toimitettavaksi edelleen oman tiedekunnan käsiteltäväksi. Vaihtoehtoisesti opiskelija voi toimittaa kuvakaappauksen myös Koski-palvelusta tiedekuntaan. 

5. Opintopalaute

Opintojen päättyessä opiskelija täyttää opintopalautteen, jonka toimittaa opintojakson vastuuopettaja. Lapin AMK kerää aktiivisesti kaikilta opiskelijoilta opiskelupalautetta.

Lisätietoja: campusolineharmaasähköposti.jpg

YHTEYSTIEDOT

campusonlineharmaasähköposti.jpg

avoinharmaasähköposti-ulapland.jpg(LUC - opinnot)