Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

KYPSYYSNÄYTE

Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnäytetyöhön liittyy pakollinen kypsyysnäyte. Asetuksen ammattikorkeakouluista (352/2003) 10. §:n mukaan ”Ammattikorkeakoulututkintoa varten opiskelijan on kirjoitettava opinnäytetyönsä alalta kypsyysnäyte, joka osoittaa perehtyneisyyttä alaan ja suomen tai ruotsin kielen taitoa”. Ammattikorkeakoulu päättää kypsyysnäytteestä silloin, kun opiskelijalta ei vaadita 8. §:n 1. momentissa tarkoitettua kielitaitoa.

Kypsyysnäyte voi olla annetusta aiheesta laadittava essee tai vaihtoehtoisesti opinnäytetyön aihetta esittelevä tiedote.

Opiskelija voi ilmoittautua kypsyysnäytteeseen, kun opinnäytetyö on viimeistelyvaiheessa. Kypsyysnäytteeseen ilmoittaudutaan kuten tenttiin, ja sen kirjoittamiseen saa käyttää aikaa enintään kolme (3) tuntia. Kypsyysnäyte kirjoitetaan valvotussa tilanteessa. Opiskelija kirjoittaa kypsyysnäytteen ammattikorkeakoulun käytänteiden mukaisesti ohjaavan opettajan laatimien aiheiden perusteella. Kypsyysnäytteen lukijaksi kuvitellaan toinen saman alan asiantuntija, ellei tehtävänannossa ole annettu muuta tietoa kohderyhmästä. Kypsyysnäytteen asiasisällön tarkastaa opinnäytetyön ohjaava opettaja ja kieliasun viestinnän opettaja. Kypsyysnäyte arvioidaan arvosanoilla hyväksytty tai hylätty.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK