Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Ilmoittautuminen opiskelijaksi

Ammattikorkeakoulun opiskelijaksi ilmoittautumisen ja opiskeluoikeuden menettämisen käytännöissä noudatetaan ammattikorkeakoululain (351/2003, 23-25§) säädöksiä.

Opiskelijan on ilmoittauduttava joka lukuvuosi läsnä- tai poissa olevaksi. Uuden opiskelijan ilmoittautumisohje.
Opintojaan jatkavan opiskelijan on ilmoittauduttava WinhaWille-opiskelijaliittymän kautta.

Opintoja aloittavan opiskelijan on ilmoittauduttava opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä. Ilmoittautuminen tehdään lukuvuodeksi kerrallaan. Jos opiskeluoikeus kuitenkin päättyy joulukuussa, ilmoittautumisen voi tehdä vain syyslukukaudeksi.

Ilmoittautumistieto on mahdollista muuttaa hakemuksesta osaamisalajohtajan päätöksellä kesken lukuvuoden erityisen syyn perusteella. Erityisiä syitä voivat olla opiskelijan elämäntilanteessa tapahtuneet huomattavat muutokset, esimerkiksi oma tai perheen jäsenen vakava sairastuminen, äitiys- ja isyysloma sekä varusmies- tai siviilipalvelus. Hakemukseen on aina liitettävä kyseisen viranomaisen kirjallinen todistus asiasta. Muuttunut ilmoittautumistieto tulee voimaan hakemusta seuraavan kuukauden alusta lukien ja päättyy kuluvan lukuvuoden lopussa.

Poissa olevaksi voi ilmoittautua yhteensä korkeintaan kahdeksi lukuvuodeksi opintojen koko keston aikana. Poissa oleva opiskelija ei voi osallistua opetukseen, eikä tentteihin, suorittaa opintoihin kuuluvaa harjoittelua tai saada ohjausta opinnäytetyöhön.

Opiskelija menettää opiskeluoikeutensa, mikäli hän ei tee läsnä- tai poissaoloilmoitusta määräaikaan mennessä. Tutkimus- ja kehittämisjohtaja voi hakemuksen perusteella palauttaa opiskeluoikeuden pääsääntöisesti seuraavan lukukauden alusta lukien. Ammattikorkeakoululla on tarkennetut ohjeet opiskelijaksi ilmoittautumisesta.

Erikoistumisopinnot
Opintojaan aloittavan opiskelijan on ilmoittauduttava kyseessä olevien erikoistumisopintojen vahvistetuksi opiskelijaksi viimeistään ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Ilmoittautuessaan opiskelija sitoutuu maksamaan erikoistumisopintojen lukukausimaksun.


Jos haluat erota opinnoistasi, täytä silloin eroilmoitus-lomake.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK