Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Opiskele joustavasti virtuaalikampuksella!

Etä- ja verkko-opiskelussa toimitaan erilaisissa verkko-ympäristöissä internetin välityksellä. Opiskelupaikan voit valita itse kunhan tietokone ja verkkoyhteydet ovat kunnossa.

Pohjimmiltaan verkko-opiskelussa on samat elementit kuin perinteisemmissäkin opiskelumuodoissa, sillä myös verkko-opintojaksolla luet, kirjoitat, kuuntelet ja keskustelet. Käytännössä opiskelet usein lukujärjestyksen mukaisella aikataululla virtuaaliluokassa tai verkko-oppimisalustalla tehtäviä tehden.

Opiskelu verkon välityksellä vaatii, kuten muukin opiskelu, oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta sekä ajankäytön hallinnan ja tiedonhankinnan taitoja. Verkko-opiskelun määrä vaihtelee koulutusohjelmittain, kokonaisesta verkkotutkinnosta pienempiin verkko-opintokokonaisuuksiin.

Monimuoto- ja YAMK-koulutuksissa verkko-opiskelulla on iso rooli, sillä se mahdollistaa opiskelun joustavasti paikkakunnasta riippumatta ja työn ohella.

Myös päiväopetuksessa hyödynnetään verkko-opiskelun mahdollisuuksia.

Verkko-opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti oppimisalustalla (Moodle) ja reaaliaikaisessa virtuaaliluokassa (Adobe Connect). Moodle-oppimisalusta mahdollistaa mm. oppimateriaalin saatavuuden sähköisesti, tekstipohjaiset verkkokeskustelut sekä tehtävien työstämisen yksin ja pienryhmissä. Adobe Connect -virtuaaliluokassa opettaja ja opiskelijat työskentelevät omien tietokoneidensa ääressä samanaikaisessa yhteydessä toisiinsa.

Virtuaaliluokassa voidaan jakaa tietokonesovelluksia ja tiedostoja, keskustella mikrofonin ja kuulokkeiden avulla ja tehdä ryhmätyötä. Lisäksi opiskelussa voidaan käyttää erilaisia sosiaalisen median sovelluksia, mm. wikejä ja blogeja.

Etä- ja verkko-opintohin osallistuessasi vastaat itse siitä, että tietokoneesi ja internetyhteytesi ovat toimintakunnossa. Verkko-opinnot eivät vaadi erityistä tietoteknistä osaamista, tietokoneen ja Internetin peruskäyttötaidot riittävät. Opintojen alussa järjestetään koulutusta sekä perustietoteknisiin valmiuksiin että verkko-opiskelussa käytettäviin työvälineisiin.


Virtuaalikampus

Lapin ammattikorkeakoulun virtuaalikampuksella on saatavilla samat palvelut kuin koulun fyysisillä kampuksillakin.

Virtuaalikampuksen palvelut tukevat hajautettua, monikanavaista työskentelyä ja viestintää.

Virtuaalipedagogiikka on taitoamme luoda oppijalähtöisiä oppimis- ja ohjausratkaisuja verkko-oppimisympäristössä ja käyttää työvälineitä ja menetelmiä mielekkäästi ja tarkoituksenmukaisesti.

Oppimisen tueksi tarjoamme demand-tyyppisesti verkkovälitteistä ohjausta ja tukea.

Virtuaalikampus tarjoaa  ajantasaiset työkalut myös TKI-toimintaan ja yhteistyöhön työelämän ja kumppaneiden kanssa.

Virtuaalikampuksesta ja verkko-opiskelun tukipalveluista vastaa eOppimispalvelut.

Tukipalvelut ovat saatavilla maanantaista perjantaihin klo 8–21 ja lauantaisin sopimuksen mukaan.

Yhteydenotto sähköpostilla eoppimispalvelutsähköposti.jpg

 

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK