Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Diploma Supplement - tutkintotodistuksen liite

DS on tutkintotodistuksen liite, joka kuvaa valmistuneen henkilön tutkinnon tason, opintojen rakenteen, suoritetut opinnot, niiden keston ja kelpoisuuden jatko-opintoihin ja työelämään. Se on opiskelijan tutkinnosta tehty henkilökohtainen dokumentti, jota käytetään yhdessä tutkintotodistuksen kanssa sen liitteenä. Tutkintotodistuksen liitteeseen kuuluu myös opintosuoritusrekisteriote (Transcript of Records), jossa on suoritetut opinnot ja niiden arvosanat.

Tutkintotodistuksen liite osoittaa tutkinnon aseman kansallisessa koulutusjärjestelmässä ja tutkinnon antaman kelpoisuuden sekä helpottaa tutkintojen kansallista vertailua. DS ei takaa suoritetun tutkinnon tunnustamista toisessa maassa mutta sen tarkoituksena on helpottaa korkeakoulututkintojen ammatillista ja akateemista tunnustamista erityisesti Euroopan alueella ja edistää valmistuneen kansainvälistä liikkuvuutta kuten työllistymistä tai jatko-opintoja ulkomailla.

DS tutkintotodistuksen liitteen malli

Lapin ammattikorkeakoulu antaa Diploma Supplement- tutkintotodistuksen liitteen maksutta kaikille valmistuville. Lisätietoja Diploma Supplementista löytyy Euroopan Unionin sivuilta.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK