Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Tenttiminen terveysala

Tentit suoritetaan opintojaksosta järjestettävässä erillisessä tenttitilaisuudessa, paitsi ulkopuolisten luennoitsijoiden tentit. Ne järjestetään yleisinä tenttipäivinä, jolloin suoritetaan myös tenttien uusinta ja korotus.

Tentteihin ilmoittautuminen

Jokaista opintojaksoa kohden järjestetään kolme tenttitilaisuutta. Opintojaksosta järjestettävään ensimmäiseen tenttitilaisuuteen ei tarvita erillistä ilmoittautumista, lukuunottamatta ulkopuolisten luennoitsijoiden tenttejä, joihin ilmoittaudutaan ryhmänä. Yleiseen tenttitilaisuuteen on ilmoittauduttava viimeistään 1 viikko ennen tenttiä, tämän jälkeen tulleita ilmoittautumisia ei huomioida. Tenttiin ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella.

Säilyttääkseen tenttiin osallistumiskertansa opiskelijan tulee perua ilmoittautumisensa ennen tenttitilaisuutta opintotoimistoon Merja Jääskölle. Kolmen hylätyn tai perumattoman tenttikerran jälkeen opiskelijan tulee osallistua uudelleen ko. opintojaksolle. Katso myös Lapin ammattikorkeakoulun tutkintosääntö.

Tentteihin osallistuminen

Tentit suoritetaan pääsääntöisesti terveysalan toimipisteessä. Poikkeuksena on vain, jos opiskelijalla on meneillään käytännön harjoittelu ja harjoittelupaikka on yli 100 km:n etäisyydellä tai muu erityinen painava syy. Jos opiskelija suorittaa tentin muualla, hän järjestää itse tentin valvojan, jonka yhteystiedot hän ilmoittaa hyvissä ajoin opintotoimistoon. Opiskelija vastaa itse mahdollisista valvonnan järjestämisestä aiheutuvista kustannuksista. Tentteihin osallistuvan on pystyttävä todistamaan henkilöllisyytensä. Tenttitilaisuudessa opiskelijalla saa olla mukana kirjoittamiseen tarvittavat välineet. Tenttitilaisuudesta voi poistua aikaisintaan puolen tunnin kuluttua aloittamisesta.

Mikäli tenttitilaisuudessa havaitaan vilppiä, tentti hylätään.

Tenttitulokset ilmoitetaan yhden kuukauden kuluessa tentistä. Tulokset opiskelija voi nähdä WinhaWille-opiskelijaliittymän kautta.

Tutkintoon johtavan koulutuksen opintosuorituksen tai -kokonaisuuden voi yrittää suorittaa samoilla tutkintovaatimuksilla kaksi (2) kertaa viimeistään seuraavan lukukauden loppuun mennessä. Tämän jälkeen opintosuoritus tai moduuli on suoritettava mahdollisesti muuttuneiden vaatimusten mukaisesti.

Tenttien ajankohdat vahvistetaan opintojakson alkaessa tai toimialan tenttijärjestyksessä. Hyväksyttyä arvosanaa voi korottaa kerran koulutusohjelman laajuuden mukaisena (3½ tai 4 lukuvuotta) opiskeluaikana seuraavan lukuvuoden aikana. Jos korotus ei onnistu, jää aikaisempi arvosana voimaan.

Lääkelaskujen suorittaminen

Lääkelaskenta on ammatillisesti erittäin tärkeä oppiaine, joka on hallittava. Lääkelaskujen opetus toteutuu ensimmäisen lukuvuoden aikana. Lääkelaskut arvioidaan hyväksytty/hylätty. Hyväksyttyyn arvosanaan tulee kaikkien laskujen olla oikein. Tentissä ei saa käyttää laskinta. Opintojen aikana lääkelaskennan taitoja arvioidaan hoitotyön tenttien yhteydessä. Opiskelijan tulee suorittaa lääkelaskut hyväksytysti 2. lukukauden loppuun mennessä ja voidakseen osallistua 3. lukukauden keskussairaalaharjoitteluun.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK