Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Tentit, uusintakoekierrokset ja rästitentti

Tentti on kuulustelu, joka järjestetään kunkin opintojakson lopussa. Tavoitteena on opitun arviointi ja opintosuoritusten kontrollointi. Tenttejä on kahdentyyppisiä: varsinainen tentti sekä uusintatentti. Joitakin opintojaksoja suoritetaan vain kirjatenttinä. Kirjatentti on kuulustelu, joka perustuu opettajan määräämään kirjaan. Tenttitilanteessa kirja ei enää saa olla esillä.

Jokaisessa tentissä on samat menettelytavat: Lue ohjeet Tenttisäännöt

Varsinainen tentti

Ensimmäiseen opintojakson lopulla pidettävään tenttiin ei tarvitse ilmoittautua erikseen, jos on ilmoittautunut ko. opintojaksolle. Kokeen ajankohta ja luokkatila sovitaan tunnilla ja ilmoitetaan mahdollisesti myös lukujärjestyksessä (nuorten koulutus).

Uusintatentti

Sekä varsinainen että uusintatenttien ajankohta/ajankohdat on merkitty opettajan tekemään opintojaksosuunnitelmalomakkeeseen, joka jaetaan kaikille opintojakson alussa. Malli on tekniikan alan lomakkeissa. Nuorten uusinnat maanantai-iltapäivisin ja aikuisten lauantai-iltapäivisin
Uusintatenttiin ilmoittaudutaan täyttämällä tenttikuori ajoissa tenttilokeroon. 

 

 


Ilmoittautumisohje tenttiin:

  • Tenttikuoren jättöaika:  Opiskelija täyttää Tenttikuoreen vaaditut tiedot ja toimittaa kuoren koetta edeltävän viikon maanantaina klo 16.00 mennessä toimiston aulassa olevaan tekniikan lokeroon. Noudata ilmoittautumisaikaa!
  • Tenttikuoren voit jättää ajoissa lokeroon - sen vuoksi kuoressa kysytään myöskin tenttipäivää. Tenttikuoria on aulassa lokerikossa. Täytä tenttikuoren kohdat huolellisesti ja laita se tekniikan lokeroon (ole huolellinen, ettet pudota koetta liiketalouden lokeroon, sen tyhjennysajat ovat erit). Lokeron tyhjennyksen jälkeen postilaatikkoon pudotetut kuoret ovat myöhästyneet.

Uusintatenttien ja rästitentin luokkatilat

  • Nuorten koulutuksen uusintakokeet ovat useinmiten luokissa 2050 - 2051, 2045 sekä koneluokissa. Luokkatilat ilmoitetaan tenttipäivänä Avack-infotauluissa. Opiskelijat järjestetään teorialuokkiin aakkosjärjestyksessä ja aineittain tarvittaviin atk-luokkiin. 
  • Aikuiskoulutuksen tentit ja uusintatentit ovat pääsääntöisesti luokassa 2050 - 2051 ja/tai sähköcad luokassa 1168 tai konecad 2046, myös muut luokkatilat ovat joskus käytössä. Luokkatilat ilmoitetaan Avack-infotauluissa.
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK