pakkasraja.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Opinto-opas, AMK-tutkinto / Etä- ja verkko-opiskelu / GAFE

GAFE-pilvipalvelu


Lapin ammattikorkeakoulussa on otettu käyttöön Google Apps For Education (GAFE) -pilvipalvelu. Palvelu on käytössä kaikille opiskelijoille.


GAFE sisältää useita Googlen eri sopimuspohjaisia palveluita. Sopimuksella on määritelty mm. tiedon omistajuus, joka kuuluu GAFE palvelussa tiedon tuottajalle.

Lisäksi myös muut Googlen palvelut, kuten oman henkilökohtaisen Youtube-kanavan luominen, on mahdollista samoilla tunnuksilla. GAFEsta voit löytää ja ottaa käyttöön erinomaisia lisäohjelmia eri käyttötarkoituksiin (esimerkiksi miellekarttoihin, kuvankäsittelyyn, videoeditointiin jne.) Nämä lisäohjelmat ovat ilmaisia, eivätkä ne vaadi minkäänlaista asennusta. Käyttöönoton voi tehdä jokainen henkilökohtaisesti.

G-mail sähköposti ei kuulu Lapin AMKin GAFE palveluun. Tutustu tarkemmin GAFE:n palveluihin.

Palveluun kirjaudutaan omilla AD tunnuksilla, siis niillä, millä kirjaudut Lapin AMKin sähköpostiinkin.

Kirjautumaan pääset ja lisäohjeita löydät eOppimispalveluiden sivuilta. Sivun vasemmassa reunassa otsikon Työvälineet alla ovat linkit kirjautumiseen (erikseen linkit opiskelijoille ja henkilökunnalle) sekä ohjeisiin.

Mikäli sinulla on kysyttävää palvelusta, laita viestiä eOppimispalveluihin eoppimispalvelutsähköposti.jpg