Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

VAKUUTUS OPISKELU- JA HARJOITTELUVAIHTOON LÄHTEVILLE

Lapin AMK on vakuuttanut kaikki opiskelijat vaihtojakson ajalle. Vakuutus on opiskelijalle ilmainen.

 

1. Hae vakuutuskortti osaamisalasi opintotoimistosta/kv-palveluista vaihdollesi mukaan

• Hae mukaasi vakuutuskortti, jonka saat Rovaniemellä kansainvälisistä palveluista ja Kemissä/Torniossa oman alasi opintotoimistosta. Jos samaan kohteeseen on lähdössä useampi opiskelija, riittää, että mukana on yksi vakuutuskortti, jota kaikki voivat tarvittaessa käyttää.
Muista palauttaa kortti oman osaamisalasi opintotoimistoon/kansainvälisiin palveluihin vaihdon jälkeen.
• Viisumia yms. varten tarvittavan erillisen henkilökohtaisen vakuutustodistuksen voit pyytää kv-palveluista.
• Harjoitteluvaihtoon lähtevä voit tulostaa mukaasi lakisääteisen tapaturmavakuutuksen vakuutustodistuksen sekä vastuuvakuutuksen voimassaolotodistuksen.

2. Lisävakuutus

• Jos haluat ottaa lisävakuutuksen matkallesi, vastaat näistä kuluista itse. Huomaa erityisesti matkatavaroiden korvaussumma, joka on maksimissaan 850 euroa. Jos sinulla on paljon mukana kallista elektroniikka (matkapuhelin, kamera, tietokone jne.) menee tavaroiden arvo hyvin pian tuon korvaussumman yli.

3. Jos jotain sattuu

Ole välittömästi Lapin AMKin kv-palveluihin yhteydessä, jos sinulle tulee vaihdon aikana tilanne, että vakuutusta tarvitsee käyttää, esimerkiksi:
• käyt paikallisessa lääkärissä
• laukkusi/lompakkosi/kännykkäsi/kamerasi varastetaan
• laukkusi katoaa matkustettaessa jne.

Tällöin neuvomme sinua, miten asiassa edetään vakuutusyhtiön kanssa. Sähköisen korvaushakemuksen voi tehdä missä päin maailmaa tahansa.

4. Terveydenhuolto

Voit aina käyttää missä maassa tahansa mitä tahansa julkisen tai yksityisen terveydenhuollon palveluja. Tällöin maksat ensin itse kaikki kulut. SÄILYTÄ kaikki alkuperäiset kuitit kuluista! Sähköisen korvaushakemuksen voi tehdä missä päin maailmaa tahansa ja se kannattaa tehdä mahdollisimman pian terveydenhuollon palvelujen käytön jälkeen. Vakuutusyhtiö tekee korvauspäätöksen tapauskohtaisesti ja maksaa mahdolliset korvaukset suoraan tilillesi. Jokaisesta käynnistä täytyy tehdä erillinen ilmoitus. HUOM! Muista EU-maissa esittää Eurooppalainen sairaanhoitokortti aina, kun käytät terveydenhuollon palveluja!

Voit tarkistaa kunkin maan sopimusklinikat täältä: Apua ulkomailla
Sopimusklinikoilla voit vakuutuskorttia näyttämällä asioida ilmaiseksi, kun käynti koskee äkillistä sairastumista tai tapaturmaa vaihdon aikana. Sopimusklinikka laskuttaa kuluista suoraan vakuutusyhtiötä.

5. Varkaudet

Jos sinulta varastetaan jotain vaihdon aikana, tulee varkaudesta AINA tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille. Poliisilta tulee pyytää todistus varkauden ilmoittamisesta. Vakuutusyhtiö vaatii aina korvaushakemukseen liitteeksi tämän todistuksen.

6. Oma loma

Jos jäät lomailemaan ulkomaille varsinaisen vaihtoajan jälkeen, koulun vakuutus ei kata tätä lomailuaikaa. Muista siis ottaa oma vakuutus mahdolliselle vaihtojakson jälkeiselle ajalle. Varsinaisen vaihtoajan aikana tehdyt matkat koulun vakuutus kattaa.

7.Vahinkovakuutus

Harjoitteluvaihdossa olevat opiskelijat on vakuutettu työssä oppimisen jaksojen aikana työharjoittelupaikan tai asiakkaan omaisuudelle oppilaan tuottamuksellisesti aiheuttamien vahinkojen varalta kaikkialla maailmassa pois lukien USA ja Kanada. Vakuutusmäärä 200 000 € - omavastuu, ulkomaat 2 000 €.

8. Matkustajaturva

Matkustajaturva sisältää matkatapaturman ja –sairauden hoitokulut sekä lisäksi matkan peruuntumisesta, keskeytymisestä ja myöhästymisestä aiheutuneita kuluja.

 

9. Matkatavaraturva

Matkatavaraturva kattaa vahingot, jotka aiheutuvat vakuutetun henkilökohtaiselle, matkalla mukana olevalle, tai näihin rinnastettavalle, vakuutetun käyttöön tarkoitetulle työnantajan omaisuudelle.Vakuutusmäärät

Oppilaat (voimassa ulkomailla) • Sairaanhoitokulut ilman ylärajaa (omavastuu 0 €) • Matkatapaturman aiheuttama pysyvä haitta 8 500 € • Matkatapaturman aiheuttama kuolema 8 500 € • Matkatavarat 850 € (omavastuu 0 €) • Matkavastuu 150 000 € (omavastuu 168 €) • Matkaoikeusturva 15 000 € (omavastuu 15 %, vähintään 500 €)

 

Jotta vaihtoaikasi sujuu mukavasti

Pidä itsestäsi ja omaisuudesta hyvää huolta koko vaihdon ajan! Helposti käy niin, että laukkua tai lompakkoa pitää tarkasti silmällä vaihdon alussa, kun on juuri tullut maahan. Mutta jonkun ajan päästä ote herpaantuu, kun paikat tulevat tutuiksi ja tuntee olonsa kotoisaksi. Ja silloinhan se vahinko sitten tietenkin tapahtuu! Taskuvarkaita on kaikkialla maailmassa aivan eri tavalla kuin täällä Suomessa, ja valitettavasti ulkomaalainen erottuu paikallisen väestön joukosta helposti uhriksi. Päihteiden vaikutuksen alaisena sattuneita tapaturmia tai omaisuusvahinkoja vakuutus ei korvaa.

Koulun ottama vakuutus voi mahdollisesti kattaa varkauden sattuessa menetetyn omaisuuden arvon tai esimerkiksi ajokortin uusimisesta tulevia kuluja, mutta aina joutuu tekemään ylimääräistä työtä, jos varkaus sattuu omalle kohdalle. Tämän vuoksi onkin tärkeä pitää omaisuudestaan tarkkaan huolta.

Jos kuitenkin käy niin ikävästi, että sinun omaisuuttasi varastetaan tai katoaa, ole silloin HETI yhteydessä kv-suunnittelijaan ja ilmoita hänelle tapahtuneesta. Kun kv-suunnittelijalle tulee tieto, että jotain on kadonnut, hän osaa neuvoa sinua, miten asia vakuutusyhtiön kanssa hoidetaan.

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että AINA tulee varkaudesta tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille ja pyytää ilmoituksesta itselle jonkinlainen todistus. Vakuutusyhtiö tarvitsee aina todistuksen varkaudesta jossakin vaiheessa.


Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK