kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Staycation - Kansainvälistä osaamista kotoisasti

  • Staycation2.jpg

Lapin AMKin kansainvälisyys

 

Lapin AMKissa on erittäin kansainvälinen ilmapiiri; meillä opiskelee tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita noin 50 eri maasta. Vastaanotamme kansainvälisiä vierailijoita ja kannustamme henkilökuntaamme kansainvälistymään osallistumalla henkilöstövaihtoihin ja muuhun kansainväliseen toimintaan. Lapin AMK järjestää erilaisia kansainvälisiä tapahtumia, seminaareja, koulutuksia ja tiedotustilaisuuksia niin opiskelijoille ja henkilöstölle kuin eri yhteistyötahoillekin. Näistä tiedotetaan Lapin AMKin Internet-sivuilla kohdissa ''Ajankohtaista'' ja ''Tulevia tapahtumia''.

 Lapin AMKissa on tällä hetkellä neljä englanninkielistä koulutusta; Business Information Technology, International Business, Nursing ja Tourism. Lisäksi Lapin AMK tarjoaa vieraskielisiä opintoja muun muassa ylempään korkeakoulututkintoon johtavan International Business Management -koulutuksen, erilaisten kieli- ja kulttuuriopintojen sekä kansainvälisten vierailijoiden toteuttamien luentojen muodossa.

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi
Lapin AMKin opiskelijoilla on mahdollisuus kotikansainvälistyä toimimalla opiskelijatuutorina tuleville kansainvälisille vaihto- ja tutkinto-opiskelijoille. Kansainvälisen tuutorin pääasialliset tehtävät ovat kansainvälisen opiskelijan vastaanottaminen tämän saapuessa, tutustuttaminen asuinympäristöön ja opiskelukäytänteisiin, sekä monenlaisen toiminnan, esimerkiksi illanviettojen, mökkiviikonloppujen, retkien ja tapahtumien järjestäminen. Toimintaan voi hakea mukaan opiskelijakunta ROTKOn kautta. Lisätietoja kansainväliseen opiskelijatuutoritoimintaan löydät ROTKOn Internet-sivuilta. Voit kysyä lisätietoja myös Kansainvälistymispalveluista. Kansainvälistä vaihtoa suunnittelevalle kansainvälisenä tuutorina toimiminen on oiva mahdollisuus testata ja parantaa omaa kielitaitoa ja saada tietoa partnerikorkeakouluista.
Ystävätoiminta

Yleistä ystävätoiminnasta

Lapin AMK järjestää ystävätoimintaa Rovaniemellä lukukausittain yhteistyössä Lapin yliopiston ja Erasmus Student Network Laplandin (ESN Lapland) kanssa. Toiminta aloitetaan yleensä syys- ja tammikuussa ja se tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin, sekä eri kieliin ja kulttuureihin. Vastaavasti opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen arkielämään. Ystävätoiminnan kautta on mahdollisuus solmia jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita eikä yhteydenpidon tarvitse päättyä, vaikka opiskelija palaakin takaisin kotimaahansa.

 

Kenelle?

Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaan; toimintaan voit osallistua yksin, perheen kanssa tai esimerkiksi kaveriporukalla! Tärkeintä ystävätoiminnasta kiinnostuneille on valmius ottaa kansainvälinen opiskelija osaksi arkipäivän askareita. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä tai perhe ja opiskelija pitävät toisiinsa yhteyttä itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa. Ystävätoimintaan osallistuvien ei tule tarjota kansainväliselle opiskelijalle majoitusta tai taloudellista tukea.

 

Ilmoittautuminen toimintaan

Haemme taas runsaasti uusia ystäviä mukaan toimintaan!

Ystäväksi ilmoittaudutaan alta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Ilmoittaudu syksyn ystävätoimintaan 15.9.2023 mennessä.  

Kysy lisää:

Sanna Sulin
ESN Lapland, projektikoordinaattori
projects(at)esnlapland.eu

Emilia Rehn
ESN Lapland, koordinaattori
trips(at)esnlapland.eu.

 

Ilmoittautumislomake ystävätoimintaan

 Opas paikalliselle ystävälle

Kansainvälinen opiskelijalähettiläs
Lapin AMKn opiskelijana voit toimia Lapin ammattikorkeakoulun kansainvälisenä opiskelijalähettiläänä. Kansainvälistymispalvelut järjestävät haun ja valitut opiskelijat koulutetaan tehtäväänsä. Lähettilään tehtäviin kuuluu muun muassa järjestää kansainvälinen päivä KV-palveluiden kanssa kerran vuodessa, pyydettäessä osallistua infotilaisuuksiin koskien kansainvälistymisen mahdollisuuksia, joita KV-palvelut tai eri opiskelun osaamisalueet järjestävät, isännöidä Lapin AMKn kansainvälisiä vieraita, sekä järjestää heille kampus- ja kaupunkikierroksia ja somemarkkinointi. Voit ansaita opiskelijalähettiläänä opintopisteitä. Löydät opintojaksokuvauksen PEPPI-järjestelmästä vapaasti valittavista opinnoista nimellä International Student Ambassador.
Café Lingua
Café Lingua on kohtaamispaikka henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita eri kielistä ja kulttuureista. Tapaamiset ovat erinomainen mahdollisuus kehittää omaa kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta rennossa ilmapiirissä kahvikupin äärellä. Tapaamisissa pääset keskustelemaan esimerkiksi saksan, ranskan, italian tai kiinan kielellä, sekä äidinkielenään kieltä puhuvien, että kielenharjoittelijoiden kanssa. Café Lingua -toimintaa järjestää Lapin yliopiston kielikeskus ja tapaamiset järjestetään Rovaniemellä. Lisätietoa ja tarkemmat tapaamisajat löytyvät Lapin yliopiston verkkosivuilta.
Campusonline, kesä- ja kieliopinnot

Kesäopinnot löydät klikkaamalla tästä!

Kieliopinnot löydät klikkaamalla tästä!