kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Staycation - Kansainvälistä osaamista kotoisasti

  • Staycation2.jpg

Lapin AMKin kansainvälisyys

 

Lapin AMKissa on erittäin kansainvälinen ilmapiiri; meillä opiskelee tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita noin 50 eri maasta. Vastaanotamme kansainvälisiä vierailijoita ja kannustamme henkilökuntaamme kansainvälistymään osallistumalla henkilöstövaihtoihin ja muuhun kansainväliseen toimintaan. Lapin AMK järjestää erilaisia kansainvälisiä tapahtumia, seminaareja, koulutuksia ja tiedotustilaisuuksia niin opiskelijoille ja henkilöstölle kuin eri yhteistyötahoillekin. Näistä tiedotetaan Lapin AMKin Internet-sivuilla kohdissa ''Ajankohtaista'' ja ''Tulevia tapahtumia''.

 Lapin AMKissa on tällä hetkellä neljä englanninkielistä koulutusta; Business Information Technology, International Business, Nursing ja Tourism. Lisäksi Lapin AMK tarjoaa vieraskielisiä opintoja muun muassa ylempään korkeakoulututkintoon johtavan International Business Management -koulutuksen, erilaisten kieli- ja kulttuuriopintojen sekä kansainvälisten vierailijoiden toteuttamien luentojen muodossa.

My Global Diary Ambassador
My Global Ambassador tiimiimme innostaa opiskelijoita kansainvälistymään!

Oletko kiinnostunut lisäämään vuorovaikutusta kansainvälisten ja paikallisten opiskelijoiden välillä sekä kartuttamaan omaa kansainvälistymisosaamistasi? 
Tiedossa loistava mahdollisuus verkostoitumiseen sekä työelämässä arvostettavan kansainvälisen osaamisen kartuttamiseen.

Ambassadorina pääset jakamaan opiskelijan kokemuksia kansainvälistymisestä, oli se sitten kokemusta esimerkiksi vaihdosta, vaihdon hakuprosessista, työharjoittelusta ulkomailla tai kotikansainvälistymisestä.

Haemme opiskelijoita kaikista koulutuksista My Global Diary Ambassadoriksi kaksi kertaa vuodessa kausille: syys-tammikuu sekä helmi-kesäkuu. Mahdollisuus jatkaa tehtävässä, mikäli kiinnostusta löytyy. Tehtävään on perehdytys jokaisen kauden alussa.


Tehtäviäsi ovat muun muassa:
- Hallinnoida kansainvälistymispalvelujen sosiaalisen median tilejä
-Innostaa opiskelijoita kansainvälistymään ja jakamaan kokemuksiaan
- Olla mahdollisuuksien mukaan mukana tapahtumissa, kuten fuksimessuilla, kv-päivillä tai avoimen ovien –päivillä.

-> Sinulla on vastuuviikko kerran kuussa, joiden aikana tulee tehdä vähintään 2 feed -postausta / viikko ja 2 story kokonaisuutta / viikko.
-> Lisäksi oman kansainvälistymiskokemuksen jakaminen verkkosivuille tarinana, videona tai podcastina ja yksi seuraavista: ambassadoreiden webinaari tai IG-live.


Ambassadorin tehtävästä maksettava palkkio on 200€/lukukausi.

Instagram: @myglobaldiary.laplanduas
ambbari s posti hakukuulutus.jpg
Welcoming Buddy

Welcoming buddy.jpg

 

WELCOMING BUDDY

 We are looking for enthusiastic individuals like you to be the first friendly face that newcomers meet.
Use your experience and knowledge to guide them through the university premises and help them smoothly adapt to their new life in Rovaniemi/Kemi. Share tips and advice based on your own experiences at Lapland UAS. Explore the hidden gems of your campus town together.

Your availability when each semester starts, is essential, the rest is up to you.

There will be a short training to make sure that you are ready for your new role. Apart from that, you don't need any specific skills or knowledge. We simply want you to be yourself, open-minded, positive and highly motivated.
While the experience itself, forming new friendships, and cultural exchanges are rewarding, we also believe your involvement should be compensated with a financial reward.

 

Current application period is open till 30.4.2024.
The application is open for all individuals regardless of their nationality, age, gender, or field of study.

Welcoming buddy hakukuulutus.jpg

 Link to the application: https://link.webropol.com/s/welcomingbuddy

More information: incoming@lapinamk.fi

 

Ystävätoiminta

Yleistä ystävätoiminnasta

Lapin AMK järjestää ystävätoimintaa Rovaniemellä lukukausittain yhteistyössä Lapin yliopiston ja Erasmus Student Network Laplandin (ESN Lapland) kanssa. Toiminta aloitetaan yleensä syys- ja tammikuussa ja se tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin, sekä eri kieliin ja kulttuureihin. Vastaavasti opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen arkielämään. Ystävätoiminnan kautta on mahdollisuus solmia jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita eikä yhteydenpidon tarvitse päättyä, vaikka opiskelija palaakin takaisin kotimaahansa.

 

Kenelle?

Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaan; toimintaan voit osallistua yksin, perheen kanssa tai esimerkiksi kaveriporukalla! Tärkeintä ystävätoiminnasta kiinnostuneille on valmius ottaa kansainvälinen opiskelija osaksi arkipäivän askareita. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä tai perhe ja opiskelija pitävät toisiinsa yhteyttä itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa. Ystävätoimintaan osallistuvien ei tule tarjota kansainväliselle opiskelijalle majoitusta tai taloudellista tukea.

 

Ilmoittautuminen toimintaan

Haemme taas runsaasti uusia ystäviä mukaan toimintaan!

Ystäväksi ilmoittaudutaan alta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Ilmoittaudu kevään ystävätoimintaan 31.1.2024 mennessä.  

Kysy lisää:

Kaitlin Jupp
ESN Lapland, projektikoordinaattori
projects(at)esnlapland.eu

Adrien Fontenaud
ESN Lapland, koordinaattori
events(at)esnlapland.eu.

 

Ilmoittautumislomake ystävätoimintaan

 Opas paikalliselle ystävälle

Café Lingua
Café Lingua on kohtaamispaikka henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita eri kielistä ja kulttuureista. Tapaamiset ovat erinomainen mahdollisuus kehittää omaa kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta rennossa ilmapiirissä kahvikupin äärellä. Tapaamisissa pääset keskustelemaan esimerkiksi saksan, ranskan, italian tai kiinan kielellä, sekä äidinkielenään kieltä puhuvien, että kielenharjoittelijoiden kanssa. Café Lingua -toimintaa järjestää Lapin yliopiston kielikeskus ja tapaamiset järjestetään Rovaniemellä. Lisätietoa ja tarkemmat tapaamisajat löytyvät Lapin yliopiston verkkosivuilta.
Instagram: @cafe_lingua_rvn
Campusonline, kesä- ja kieliopinnot

Kesäopinnot löydät klikkaamalla tästä!

Kieliopinnot löydät klikkaamalla tästä!

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi
Lapin AMKin opiskelijoilla on mahdollisuus kotikansainvälistyä toimimalla opiskelijatuutorina tuleville kansainvälisille vaihto- ja tutkinto-opiskelijoille. Kansainvälisen tuutorin pääasialliset tehtävät ovat kansainvälisen opiskelijan vastaanottaminen tämän saapuessa, tutustuttaminen asuinympäristöön ja opiskelukäytänteisiin, sekä monenlaisen toiminnan, esimerkiksi illanviettojen, mökkiviikonloppujen, retkien ja tapahtumien järjestäminen. Toimintaan voi hakea mukaan opiskelijakunta ROTKOn kautta. Lisätietoja kansainväliseen opiskelijatuutoritoimintaan löydät ROTKOn Internet-sivuilta. Voit kysyä lisätietoja myös Kansainvälistymispalveluista. Kansainvälistä vaihtoa suunnittelevalle kansainvälisenä tuutorina toimiminen on oiva mahdollisuus testata ja parantaa omaa kielitaitoa ja saada tietoa partnerikorkeakouluista.