Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Yleistä Euroopan ulkopuolelle suuntautuvasta harjoitteluvaihdosta

 

Opiskelijat hankkivat harjoittelupaikkansa pääsääntöisesti itse, mutta voit kysyä niitä myös alasi kv-koordinaattorilta tai kv-palveluista. Katso Bilateraali kohteet

SoleMOVE-ohjelman kirjautumissivulla on Exchange destinations Abroad and feedback -toiminto, jolla voit hakea opiskelijapalautteita eri harjoittelukohteista. Voit hakea harjoittelupaikkoja myös ErasmusIntern-harjoittelupaikkatietokannasta.

Harjoittelupaikkoja voivat olla yritykset, useimmat yksityiset ja julkiset organisaatiot, korkeakoulut, muut oppilaitokset, säätiöt ja kansalaisjärjestöt sekä oman maan edustustot ulkomailla.

Tutustu myös: www.cimo.fi ja www.mol.fi

 

Kuka voi lähteä harjoitteluvaihtoon Euroopan ulkopuolelle?

Harjoitteluvaihtoon Euroopan ulkopuolelle voivat hakea kaikki Lapin AMKin perustutkinto-opiskelijat.

Apurahoin tuettuun Euroopan ulkopuolelle suuntautuvaan vaihtoon voi lähteä useamman kerran opintojen aikana.

Vaihdon minimikesto on 2 kk (=60 pv) ja enimmillään 6 kk.

Opintopisteitä harjoitteluvaihdosta tulee kertyä 5 op/kk

Harjoittelujakso luetaan hyväksi opiskelijan tutkintoon Learning Agreement for Traineeshipin mukaisesti.

 

Apurahat

Euroopan ulkopuolelle suuntautuvaan harjoitteluun voit hakea Lapin AMKin kv-harjoittelu apurahaa ja Lapin AMKin matka-apurahaa 1000,00 €.

Kv-harjoittelu apurahan suuruus perustuu vaihdon kestoon (300€/kk, enintään 6 kk).

Tarkistathan myös ulkomaan opintoihin mahdollisesti saamasi KELAn tuet (www.kela.fi). Apurahat eivät yksin riitä kattamaan vaihdosta aiheutuvia kuluja, vaan joudut käyttämään näiden lisäksi myös omia varoja!

 

Hakuajat

Harjoitteluvaihtoon Euroopan ulkopuolelle ei ole erityistä hakuaikaa, vaan voit toteuttaa harjoittelun opintoihisi soveltuvana ajankohtana.

Vaihdon suunnittelu tulee aloittaa hyvissä ajoin:

 1. Tutustu huolella kv-nettisivuihin ja etsi tietoa harjoittelupaikoista
 2. Keskustele opettajatuutorisi kanssa harjoittelun ajankohdasta ja harjoittelupaikasta
 3. Sovi alasi kv-koordinaattorin kanssa ohjausaika:
 • Ohjauksessa käydään läpi vaihtoprosessissa tarvittavat lomakkeet ja laaditaan vaihtoa varten opintosuunnitelma (Learning Agreement for Traineeship)

  Kaikki vaihtoon liittyvät dokumentit toimitetaan kv-palveluihin.

 

Harjoitteluvaihtoprosessi ja tarvittavat lomakkeet

 

Ennen vaihtoa

1. Varaa hyvissä ajoin aika ohjaukseen alasi kv-koordinaattorille tai kv-palveluihin.

2. Keskustele harjoittelupaikan soveltuvuudesta opettajatuutorisi / harjoittelusi ohjaajan kanssa.

3. Laadi harjoittelustasi:

 • Learning agreement for Traineeships, jonka sisällöt täytetään yhdessä opettajatuutorin / harjoittelusi ohjaajan ja harjoittelukohteen kanssa. Sopimuksen allekirjoittaa opiskelija, harjoittelun ohjaaja, osaamispäällikkö ja harjoittelukohde. Sopimukseen tulee huolehtia kaikki allekirjoitukset, mutta se voi kiertää harjoittelukohteessa skannattuna.
 • Tarvittaessa erillinen harjoittelusopimus, josta näkyy mahdollisesti saamasi palkka, CV ym. mahdolliset dokumentit, joita harjoittelukohde tai alasi vaatii.

 

4. Täytä kaikki tarvittavat lomakkeet tietokoneella, hanki allekirjoitukset ja toimita dokumentit kv-koordinaattorille asiatarkastusta varten.

5. Kun sinulla on kaikkien osapuolten allekirjoittama LA for Traineeships, täytä sähköinen SoleMOVE -hakemus.

6. Kun kv-toimisto on hyväksynyt vaihtojaksosi SoleMOVEssa:

 • Vahvista vaihtojaksosi SoleMOVEssa ja hae SoleGRANT-ohjelmassa Lapin AMKin kv-harjoitteluvaihdon apurahaa ja Lapin AMKin matka-apurahaa yhdellä hakemuksella. Muista IBAN tilinumero!
 • Lisää hyväksytty kaikkien osapuolten allekirjoittama Learning agreement for Traineeships SoleGRANTin Enclosures-välilehdelle.
 • Tutustu vaihtoonlähtijän muistilistaan, hoida tarvittavat vakuutukset matkalle, tutustu vaihtokohteeseen ja valmistaudu hyvin matkaasi varten!

 

Vaihdon aikana

 • Lue Lapin AMKin sähköpostia! Kaikki kotikorkeakoulun yhteydenpito tapahtuu tämän sähköpostin kautta.
 • Ota yhteys kampuksesi kv-koordinaattoriin ja kv-palveluihin, mikäli kohtaat ongelmatilanteita. Otamme mielellämme vastaan myös positiivisia terveisiä.
 • Vaihtoa ei saa keskeyttää ennenaikaisesti ilman, että siitä on keskusteltu osaamispäällikön ja kv-palveluiden kanssa. Vain osaamispäällikkö voi antaa luvan vaihdon keskeyttämiselle (ks. vaihdon peruminen tai keskeyttäminen).

 

Vaihdon jälkeen

 • Pyydä harjoittelukohteestasi työtodistus (Traineeship Certificate). Tämä on samalla vahvistus vaihtoajastasi ja sen pohjalta voidaan periä tarvittaessa ylimääräiset apurahat takaisin.
 • Palauta työtodistus (Traineeship Certificate) SoleMOVE -järjestelmään.
 • Täytä SoleMOVEssa After exchange -välilehdelle tiedot sekä Feedback -välilehdellä oleva raporttipohja.
 • Aloita ulkomailla suoritettujen opintojen hyväksilukuprosessi:
 1. Ota yhteyttä harjoittelua ohjaavaan opettajaan.
 2. Kun ulkomailla suoritetun harjoittelun opintopisteet näkyvät opintosuoritusotteella, tilaa opintosuoritusote SoleOPSin sähköisen asioinnin kautta suoraan sähköpostiisi.
 3. Liitä opintosuoritusote SoleMOVE-hakemukseesi After exchange-välilehdelle.

 

Tarvittavat lomakkeet

Tarvittavat lomakkeet on mainittu yläpuolella olevassa tekstissä kursivoiden. Lomakkeet löytyvät Lapin AMKin nettisivuilta tästä linkistä. Tallenna lomake tietokoneelle ennen täyttämistä.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK