kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

VAKUUTUS OPISKELU- JA HARJOITTELUVAIHTOON LÄHTEVILLE

    

1. Lapin AMKin vakuutusLapin AMK on vakuuttanut kaikki opiskelijat vaihtojakson ajalle seuraavilla vakuutuksilla:

Ryhmätapaturmavakuutus (kaikki vaihdot)
         Vakuutus on voimassa opetussuunnitelman mukaisessa toiminnassa sekä tähän liittyvien välittömien matkojen aikana.
              o Tapaturmat hoitokulut 8 500 €
              o Tapaturman aiheut. pysyvä haitta 15 000 €
              o Tapaturman aiheut. kuolema 15 000 €

Vastuuvakuutus (harjoitteluvaihto)
         Harjoitteluvaihdossa olevat opiskelijat on vakuutettu työssä oppimisen jaksojen aikana työharjoittelupaikan tai asiakkaan          omaisuudelle oppilaan tuottamuksellisesti aiheuttamien vahinkojen varalta kaikkialla maailmassa pois lukien USA ja               Kanada. Vakuutusmäärä 500 000 € - omavastuu, ulkomaat 2 000 €. Vakuutus kattaa haltuun uskotun, työnkohteena,               käsiteltävänä, huolehdittavana sekä suojaus- ja vahingontorjuntavelvoitteen alaisena oleva omaisuuden AMKin toimissa          sekä työharjoittelussa.

Lakisääteinen tapaturmavakuutus (harjoitteluvaihto)
         Harjoitteluvaihdossa olevat opiskelijat on vakuutettu työssä oppimisen jaksojen aikana työharjoittelupaikassa tapahtuvan          tapaturman varalta.

Harjoitteluvaihtoon lähtevä tulosta vastuuvakuutuksen voimassaolotodistus ja lakisääteisen työtapaturmavakuutuksen todistus mukaasi.


2. Matkavakuutus


Lapin AMKin tarjomien vakuutusten lisäksi suosittelemme ottamaan erillisen matkavakuutuksen, joka on voimassa koko vaihtosi ajan, myös vapaa-ajalla.

3. Jos jotain sattuu


Keneen otan yhteyttä?

Lapin AMKin vakuutuksen osalta ole välittömästi yhteydessä Lapin AMKin kansainvälistymispalveluihin, jos sinulle tulee vaihdon aikana tilanne, jossa haluat hakea korvauksia yllä mainituista Lapin AMKin vakuutuksista. Tällöin neuvomme sinua, miten asiassa edetään vakuutusyhtiön kanssa. Sähköisen korvaushakemuksen voi tehdä missä päin maailmaa tahansa, joten ei kannata odottaa siihen, että palaa vaihdosta kotiin.

Muissa tapauksissa ole välittömästi yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi.

Äkilliset sairastapaukset

Jos käytät terveydenhuoltopalveluja äkillisessä sairaustapauksessa, maksat pääsääntöisesti ensin itse kaikki kulut. SÄILYTÄ kaikki alkuperäiset kuitit kuluista! Sähköisen korvaushakemuksen voi tehdä missä päin maailmaa tahansa ja se kannattaa tehdä mahdollisimman pian terveydenhuollon palvelujen käytön jälkeen. Vakuutusyhtiö tekee korvauspäätöksen tapauskohtaisesti ja maksaa mahdolliset korvaukset suoraan tilillesi. HUOM! Muista EU-maissa esittää Eurooppalainen sairaanhoitokortti aina, kun käytät terveydenhuollon palveluja!

Varkaudet

Jos sinulta varastetaan jotain vaihdon aikana, tulee varkaudesta AINA tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille. Poliisilta tulee pyytää todistus varkauden ilmoittamisesta. Vakuutusyhtiö vaatii aina korvaushakemukseen liitteeksi tämän todistuksen.


4. Jotta vaihtoaikasi sujuu mukavasti


Pidä itsestäsi ja omaisuudesta hyvää huolta koko vaihdon ajan!

Helposti käy niin, että laukkua tai lompakkoa pitää tarkasti silmällä vaihdon alussa, kun on juuri tullut maahan. Mutta jonkun ajan päästä ote herpaantuu, kun paikat tulevat tutuiksi ja tuntee olonsa kotoisaksi. Ja silloinhan se vahinko sitten tietenkin tapahtuu! Taskuvarkaita on kaikkialla maailmassa aivan eri tavalla kuin täällä Suomessa ja valitettavasti ulkomaalainen erottuu paikallisen väestön joukosta helposti uhriksi. Päihteiden vaikutuksen alaisena sattuneita tapaturmia tai omaisuusvahinkoja vakuutus ei korvaa.

Vakuutus voi mahdollisesti kattaa varkauden sattuessa menetetyn omaisuuden arvon tai esimerkiksi ajokortin uusimisesta tulevia kuluja, mutta aina joutuu tekemään ylimääräistä työtä, jos varkaus sattuu omalle kohdalle. Tämän vuoksi onkin tärkeä pitää omaisuudestaan tarkkaan huolta.

Varkaudesta tulee AINA tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille ja pyytää ilmoituksesta itselle jonkinlainen todistus. Vakuutusyhtiö tarvitsee aina todistuksen varkaudesta jossakin vaiheessa.