pakkasraja.jpg
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Kansainvälinen toiminta / Opiskelijaliikkuvuus

Yleistä opiskelijaliikkuvuudesta

_DSC9135.jpg

 

Lapin ammattikorkeakoulun (Lapin AMK) opiskelijana sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta mm. lähtemällä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ulkomaille. Vaihtoon  lähtöä on syytä suunnitella huolella koska siihen liittyy paljon etukäteisvalmisteluja. Kansainvälinen vaihto suunnitellaan opintojen alkuvaiheessa ja toteutetaan toisen tai kolmannen opiskeluvuoden aikana. Ulkomaan vaihto antaa sinulle kieli- ja kulttuurialueen tuntemuksen lisäksi paljon kansainvälisiä valmiuksia tulevalle työurallesi.

Kansainvälistä vaihtoa tuetaan erilaisilla apurahoilla, mutta jokaisen ulkomaille lähtöä suunnittelevan opiskelijan on varauduttava myös itse rahoittamaan vaihtojaksoaan. Kansainvälisessä vaihdossa suoritettavia opintoja tai harjoittelujaksoa tulee suunnitella erittäin huolellisesti, jotta opintosi etenevät aikataulussa ja ulkomailla suoritetut opinnot hyväksiluetaan täysimääräisesti tutkintoosi. SoleMOVE -ohjelman avulla voit tarkastella Lapin AMK:n vaihtokohteita ja vaihdossa olleiden palautteita. Lisätietoja ulkomaan vaihdoista saat sivuilta Opiskelu ulkomailla ja Harjoittelu ulkomailla.

 

Oletko kiinnostunut lähtemään vaihtoon?

 1. Aloita vaihdon suunnittelu hyvissä ajoin. Tutustu huolellisesti Lapin AMKin opiskelijaliikkuvuutta käsitteleviin nettisivuihin.
 2. Keskustele opettajatuutorisi kanssa sopivasta vaihdon ajankohdasta ja vaihdossa suoritettavista opinnoista.
 3. Käy kampuksesi kv-koordinaattorin luona keskustelemassa mahdollisista opiskelu- tai harjoitteluvaihtokohteista ja tarvittavista lomakkeista. Täytä alustava vaihtohakemus (first form) ja palauta lomake kv-koordinaattorille.
 4. Sopivan vaihtokohteen löydyttyä, täytä vaihtokorkeakoulun hakulomakkeet sekä Learning agreement. Mikäli kyseessä on harjoitteluvaihto, täytä harjoitteluvaihdon Learning Agreement for Traineeship. Palauta lomakkeet ja tarvittavat hakemusliitteet kv-koordinaattorille. 
 5. Kansainvälisistä palveluista lähetetään hakemuksesi vaihtokorkeakouluun.
 6. Mikäli sinut hyväksytään opiskelijaksi vaihtokorkeakouluun, tee SoleMOVE-järjestelmään vaihtohakemuksesi.
 7. Lataa hyväksymiskirje/kaikkien osapuolten allekirjoittama Learning agreement ja Erasmus Grant Agreement Lapin AMKin SoleGRANT-ohjelmaan, missä voit tehdä apurahahakemuksesi vaihtoa varten.
 8. Mikäli olet menossa harjoitteluvaihtoon tee apurahahakemus SoleGRANT-ohjelmassa ja lataa hyväksytty kaikkien osapuolten allekirjoittama Learning Agreement for Traineeship ja Erasmus Grant Agreement SoleGRANT:iin.
 9. Vaihdon apurahat maksetaan tilillesi ennen vaihdon alkua, mikäli olet toimittanut tarvittavat asiakirjat kv-koordinaattorille 1 kk ennen vaihdon alkua.
 10. Vaihtosi päätyttyä toimita SoleMOVEen vaihto-ohjelman edellyttämät todistukset ja raportit.
 11. Lisätietoja kansainvälisestä toiminnasta saat kampuksesi kv-koordinaattorilta ja kansainvälisistä palveluista (ks. sivu Yhteystiedot).