kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

My Global Story

Kansainvälistä osaamista opintojen aikana

 

Lapin ammattikorkeakoulun opiskelijana voit hankkia kansainvälistä kokemusta muun muassa 

 • lähtemällä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ulkomaille,
 • tekemällä lyhyen vaihdon opintojen aikana,
 • osallistumalla International Student Ambassador -toimintaan tai
 • ryhtymällä kansainväliseksi tuutoropiskelijaksi.

Osallistuminen kansainväliseen toimintaan antaa kieli- ja kulttuurialueen tuntemuksen lisäksi uusia ystäviä ja paljon kansainvälisiä valmiuksia tulevalle työurallesi. 

Tutustu eri mahdollisuuksiin ja löydä itsellesi sopiva tapa hankkia kansainvälistä osaamista!
Pitkä vaihto-opiskelu ja/tai harjoittelujakso ulkomailla

Toteuta haaveesi ja lähde pitkään opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ulkomaille! Kansainvälistä pitkää vaihtoa tuetaan erilaisilla apurahoilla.

Kansainvälisessä vaihdossa suoritettavat opinnot tai harjoittelujakso tulee suunnitella huolellisesti, jotta opintosi etenevät aikataulussa ja ulkomailla suoritetut opinnot hyväksiluetaan täysimääräisesti tutkintoosi.

Kaikilla vaihtoon lähtevillä opiskelijoilla tulisi olla riittävä kielitaito suunniteltujen opintojen ja/tai harjoittelun suorittamiseen. On hyvä muistaa, että vaihtojakso on ihanteellinen mahdollisuus kehittää ja syventää nykyistä kielitaitoa.

Bannerit1180x400px6.jpg

Lue lisää täältä!

Lyhyet vaihtojaksot ulkomailla

Lyhyemmistä vaihdoista kiinnostuneet voivat Bleisure-osiossa tarkastella eri vaihtokohteiden tarjoamia kesäkouluja ja muita opintokokonaisuuksia, joihin kuuluu lyhytkestoinen vaihtojakso kohteessa.

 Bannerit1180x400px3.jpg

Lue lisää täältä!

Kotikansainvälisty kampuksella

Lapin AMK tarjoaa myös useita mahdollisuuksia kotikansainvälistymiseen. Voit vaikkapa ryhtyä kansainväliseksi tuutoropiskelijaksi ja auttaa uusia kansainvälisiä opiskelijoitamme aloittamaan opintonsa uudessa maassa ja kultturissa. Tai parantaa kielitaitoasi osallistumalla Café Lingua -tapaamisiin!

Bannerit1180x400px4.jpg

Lue lisää täältä!

Miten vaihto-opiskelu tapahtuu?

 

 1. Aloita vaihdon suunnittelu hyvissä ajoin. Tutustu huolellisesti Lapin AMKin opiskelijaliikkuvuutta käsitteleviin nettisivuihin.
 2. Keskustele opinto-ohjaajasi kanssa sopivasta vaihdon ajankohdasta ja vaihdossa suoritettavista opinnoista.
 3. Käy kv-palveluissa keskustelemassa mahdollisista opiskelu- tai harjoitteluvaihtokohteista ja tarvittavista lomakkeista. Täytä alustava vaihtohakemus (first form) ja palauta lomake kv-palveluihin Lapin AMKin sisäiseen hakudeadlineen mennessä.
 4. Kv-palvelut tekevät Lapin AMKin sisäisen päätöksen vaihtoon lähtijöistä ja nominoivat hakijat vaihtokohteeseen. Mikäli hakijoita on samaan vaihtokohteeseen enemmän kuin vaihtopaikkoja, kv-palvelut tekevät päätöksen paikkojen jakamisesta seuraaviin kriteereihin perustuen: opintomenestys, opintopistemäärä, motivaatio ja kielitaito.
 5. Kun sinut on nominoitu vaihtokohteeseen, täytä vaihtokorkeakoulun hakulomakkeet sekä Learning agreement. Mikäli kyseessä on harjoitteluvaihto, täytä harjoitteluvaihdon Learning Agreement for Traineeships. Palauta lomakkeet ja tarvittavat hakemusliitteet kv-palveluihin. 
 6. Kansainvälisistä palveluista lähetetään hakemuksesi vaihtokorkeakouluun.
 7. Mikäli sinut hyväksytään opiskelijaksi vaihtokorkeakouluun, tee SoleMOVE-järjestelmään vaihtohakemuksesi.
 8. Kun SoleMOVE -hakemus on hyväksytty, tee apurahahakemus SoleGRANT -järjestelmässä. Lataa hyväksymiskirje/kaikkien osapuolten allekirjoittama Learning agreement (ja Erasmus Grant Agreement) apurahahakemuksesi liitteeksi.
 9. Mikäli olet menossa harjoitteluvaihtoon, tee apurahahakemus SoleGRANT-ohjelmassa ja lataa hyväksytty kaikkien osapuolten allekirjoittama Learning Agreement for Traineeships (ja Erasmus Grant Agreement) apurahahakemuksesi liitteeksi.
 10. Vaihdon apurahat maksetaan tilillesi ennen vaihdon alkua.
 11. Vaihtosi päätyttyä toimita SoleMOVEen vaihto-ohjelman edellyttämät todistukset ja raportit.

Kysy lisää, me autamme!


Kv-palveluiden yhteystiedot


 

Katso video kansainvälistymismahdollisuuksista Lapin AMKissa!