Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Opiskelijaliikkuvuus

_DSC9135.jpg

 

Lapin ammattikorkeakoulun (Lapin AMK) opiskelijana sinulla on mahdollisuus hankkia kansainvälistä kokemusta mm. lähtemällä opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon ulkomaille. Vaihtoon  lähtöä on syytä suunnitella huolella koska siihen liittyy paljon etukäteisvalmisteluja. Kansainvälinen vaihto suunnitellaan opintojen alkuvaiheessa ja toteutetaan toisen tai kolmannen opiskeluvuoden aikana. Ulkomaan vaihto antaa sinulle kieli- ja kulttuurialueen tuntemuksen lisäksi paljon kansainvälisiä valmiuksia tulevalle työurallesi.

Kansainvälistä vaihtoa tuetaan erilaisilla apurahoilla, mutta jokaisen ulkomaille lähtöä suunnittelevan opiskelijan on varauduttava myös itse rahoittamaan vaihtojaksoaan. Kansainvälisessä vaihdossa suoritettavia opintoja tai harjoittelujaksoa tulee suunnitella erittäin huolellisesti, jotta opintosi etenevät aikataulussa ja ulkomailla suoritetut opinnot hyväksiluetaan täysimääräisesti tutkintoosi. SoleMOVE -ohjelman avulla voit tarkastella Lapin AMK:n vaihtokohteita ja vaihdossa olleiden palautteita. Lisätietoja ulkomaan vaihdoista saat sivuilta Opiskelu ulkomailla ja Harjoittelu ulkomailla.

 

Oletko kiinnostunut lähtemään vaihtoon?

 1. Aloita vaihdon suunnittelu hyvissä ajoin. Tutustu huolellisesti Lapin AMKin opiskelijaliikkuvuutta käsitteleviin nettisivuihin.
 2. Keskustele opettajatuutorisi kanssa sopivasta vaihdon ajankohdasta ja vaihdossa suoritettavista opinnoista.
 3. Käy kampuksesi kv-koordinaattorin luona keskustelemassa mahdollisista opiskelu- tai harjoitteluvaihtokohteista ja tarvittavista lomakkeista. Täytä alustava vaihtohakemus (first form) ja palauta lomake kv-koordinaattorille.
 4. Sopivan vaihtokohteen löydyttyä, täytä vaihtokorkeakoulun hakulomakkeet sekä Learning agreement. Mikäli kyseessä on harjoitteluvaihto, täytä harjoitteluvaihdon Learning Agreement for Traineeship. Palauta lomakkeet ja tarvittavat hakemusliitteet kv-koordinaattorille. 
 5. Kansainvälisistä palveluista lähetetään hakemuksesi vaihtokorkeakouluun.
 6. Mikäli sinut hyväksytään opiskelijaksi vaihtokorkeakouluun, tee SoleMOVE-järjestelmään vaihtohakemuksesi.
 7. Lataa hyväksymiskirje/kaikkien osapuolten allekirjoittama Learning agreement ja Erasmus Grant Agreement Lapin AMKin SoleGRANT-ohjelmaan, missä voit tehdä apurahahakemuksesi vaihtoa varten.
 8. Mikäli olet menossa harjoitteluvaihtoon tee apurahahakemus SoleGRANT-ohjelmassa ja lataa hyväksytty kaikkien osapuolten allekirjoittama Learning Agreement for Traineeship ja Erasmus Grant Agreement SoleGRANT:iin.
 9. Vaihdon apurahat maksetaan tilillesi ennen vaihdon alkua, mikäli olet toimittanut tarvittavat asiakirjat kv-koordinaattorille 1 kk ennen vaihdon alkua.
 10. Vaihtosi päätyttyä toimita SoleMOVEen vaihto-ohjelman edellyttämät todistukset ja raportit.
 11. Lisätietoja kansainvälisestä toiminnasta saat kampuksesi kv-koordinaattorilta ja kansainvälisistä palveluista (ks. sivu Yhteystiedot).
KV-lomakkeet

Lomakkeet avautuvat klikkaamalla lomakkeen nimeä. Mikäli ohjelma pyytää käyttäjätunnusta, pääset kirjautumaan sisään omilla Lapin AMKin tunnuksilla: luc\opiskelijanumero ja salasana. Lomake tulee tallentaa muistitikulle tms. ennen kuin voit aloittaa lomakkeen täyttämisen.  You are able to open the forms by clicking the name of the form. If the userid is requested, please write your own Lapin amk userid: luc\student number and password. Please remember to save the form to your computer or memory stick before filling the form.

Vaihdon apurahoja haetaan SoleGRANT-järjestelmässä. Grants for exchange are applied in SoleGRANT programme.

Alustava vaihtohakemus opiskelu- ja harjoitteluvaihtoon/ First Form for study and training abroad

Alustava vaihtohakemus / First Form

Eurooppalainen kielitaidon itsearviointi /  European language levels self assessment

Eurooppalainen kielitaidon itsearviointitaulukko / European language levels  - self assessment grid

Kielitodistus / Certificate of Language Proficiency

Erasmus opiskelijavaihto / Erasmus Study Exchange

Erasmus+ Learning agreement 2019-2020
Erasmus+ Grant Agreement for Students and Trainees (attach the form to SoleGRANT application)
Changes to the original learning agreement

Recognition Outcomes - The Receiving Institution
(Letter of Confirmation)
Erasmus Student Charter
Erasmus+ -opiskelijan peruskirja
Perheellisen opiskelijan ilmoitus
Announcement concerning the number of children

Erasmus harjoitteluvaihto / Erasmus training exchange

Erasmus+ Learning Agreement for Traineeships 2019-2020
Erasmus+ Grant Agreement for Students and Trainees (attach the form to SoleGRANT application)
Changes to Training Mobility

Traineeship Certificate

Erasmus Student Charter
Erasmus+ opiskelijan peruskirja
Perheellisen harjoittelijan ilmoitus
Announcement concerning the number of children

Euroopan ulkopuolelle suuntautuva harjoittelu / placement exchange non-EU

Learning agreement for Traineeship - non-EU
Traineeship Certificate
Changes to the original learning agreement for traineeship - non-EU

Magellan opiskeluvaihto

Magellan hakulomake / Magellanin sähköinen hakujärjestelmä
Magellan Certification of Language Proficiency
Learning agreement - non-EU
Changes to the original learning agreement - non-EU
Recognition Outcomes - The Receiving Institution (Letter of Confirmation)
USA viisumi

North2north opiskeluvaihto

First form
N2N Mobility Guidelines
Learning agreement - non-EU
Changes to the original learning agreement - non-EU
Recognition Outcomes - The Receiving Institution (Letter of Confirmation)
N2N Post Exchange Feedback Form

Bilateraali opiskeluvaihto

Shanghai ohjelma, hakemus
Learning agreement - non-EU
Changes to the original learning agreement - non-EU
Recognition Outcomes - The Receiving Institution (Letter of Confirmation)

SoleMOVE- ja SoleGRANT - järjestelmät

SoleMOVE -järjestelmä on suunniteltu tukemaan kansainvälisen henkilövaihdon prosesseja.
Kaikkien vaihtoon lähtijöiden tulee täyttää SoleMOVE -hakemus. Opiskelija pääsee kirjautumaan järjestelmään samoilla atk-tunnuksilla, joilla hän kirjautuu koulun koneelle. 
 
SoleMOVE -hakemus tulee täyttää mahdollisimman hyvissä ajoin. Hakemuksen voi laatia kun opiskelija on keskustellut ensin alansa kv-koordinaattorin kanssa vaihtoonlähdöstä ja kun hakukohde on yhdessä selvitetty. Hakemus on myös edellytys apurahan saannille.

SoleMOVE -järjestelmää käytetään myös vaihdon jälkeisten lomakkeiden palautukseen. Tarkemmat ohjeet järjestelmän käyttöön löydät alla olevista linkeistä sekä alasi kv-koordinaattorilta ja tarvittaessa kv-palveluista.

Vaihdon apurahoja haetaan SoleGRANT-ohjelmassa, johon pääsee kirjautumaan SoleMOVE-järjestelmästä. Pääset tekemään apurahahakemuksia, kun vaihtohakemuksesi on hyväksytty SoleMOVEssa ja olet vahvistanut vaihtojaksosi ja sinulla on vaihtokorkeakoulun hyväksymiskirje/hyväksytty kaikkien osapuolten allekirjoittama learning agreement for traineeships-lomake.


SoleMOVE - kansainvälisen opiskelija- ja henkilöstövaihdon järjestelmä

 
SoleMOVE- ohje vaihtokohteiden ja palautteiden hakemiseen
SoleMOVE - ohje opiskeluvaihtoon lähtevälle opiskelijalle
SoleMOVE - ohje harjoitteluvaihtoon lähtevälle opiskelijalle
SoleGRANT - ohje opiskelu-/harjoitteluvaihtoon lähtevälle apurahojen hakemiseen

 

Tietosuoja

Tietosuoja huomioidaan kaikessa toiminnassa. Henkilötietojen keräämisestä ja niiden käyttötarkoituksesta löydät lisätietoa SoleMOVE- ja SoleGRANT- tietosuojaselosteesta sekä Lapin AMKin tietosuojasivulta.

 

Vaihdon peruminen tai keskeyttäminen
Vaihtoon liittyvät järjestelyt ja valmistelut vaativat paitsi Lapin AMKilta myös kohdekorkeakoululta / harjoittelukohteelta paljon järjestelyjä ja työtä. Vaihtoon lähdön voi perua vain hyvin perustelluin syin. Mikäli aiot perua lähtösi, ota välittömästi yhteys kansainvälisiin palveluihin internationalsähköposti.jpg ja kampuksesi kv-koordinaattoriin (ks. sivu Yhteystiedot). 

Mikäli vaihtosi on jostain vakavasta, ylipääsemättömästä syystä päättymässä suunniteltua aikaisemmin, tulee sinun olla välittömästi yhteydessä kansainvälisiin palveluihin internationalsähköposti.jpg tai kampuksesi kv-koordinaattoriin. Kv-koordinaattori keskustelee koulutusvastaavan kanssa mahdollisesta vaihdon keskeyttämisestä tai aikaistetusta paluusta. Maksetut apurahat ovat pääsääntöisesti kuukausikohtaisia ja vaihdon keskeyttäminen tai aikaistettu paluu johtaa osittain tai kokonaan apurahojen takaisinperintään. 

Jos koet vaihdossa tilanteita, jotka vaikeuttavat merkittävästi vaihdossa oloasi, ota välittömästi yhteys vaihtokohteesi koordinaattoriin tai ohjaajaan sekä kotikorkeakoulusi kv-koordinaattoriin ja kv-palveluihin internationalsähköposti.jpg. Lapin AMK haluaa huolehtia opiskelijoista kansainvälisen vaihdon aikana ja mitä nopeammin otat kotikorkeakouluun yhteyttä, sen paremmin pystymme auttamaan. 
Katso video Kansainvälisty Lapin AMK:ssa!
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK