Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

Vieraskielinen opetus ja kansainvälinen ilmapiiri Lapin AMKissa


Lapin AMK tarjoaa useita vaihtoehtoja kotikansainvälistymiseen; muun muassa vieraskielistä opetusta, kansainvälistä opiskelijatuutorointia, tapahtumia ja ystävätoimintaa. Lapin AMKissa on tällä hetkellä neljä englanninkielistä koulutusta; Business Information Technology, International Business, Nursing ja Tourism. Lisäksi Lapin AMK tarjoaa vieraskielisiä opintoja muun muassa ylempään korkeakoulututkintoon johtavan International Business Management -koulutuksen, erilaisten kieli- ja kulttuuriopintojen sekä kansainvälisten vierailijoiden toteuttamien luentojen muodossa.

Lapin AMKissa on erittäin kansainvälinen ilmapiiri; meillä opiskelee tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita noin 50 eri maasta. Vastaanotamme kansainvälisiä vierailijoita ja kannustamme henkilökuntaamme kansainvälistymään osallistumalla henkilöstövaihtoihin ja muuhun kansainväliseen toimintaan. Lapin AMK järjestää erilaisia kansainvälisiä tapahtumia, seminaareja, koulutuksia ja tiedotustilaisuuksia niin opiskelijoille ja henkilöstölle kuin eri yhteistyötahoillekin. Näistä tiedotetaan Lapin AMKin Internet-sivuilla kohdissa Ajankohtaista ja Tulevia tapahtumia.

 

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Lapin AMKin opiskelijoilla on mahdollisuus kotikansainvälistyä toimimalla opiskelijatuutorina tuleville kansainvälisille vaihto ja tutkinto-opiskelijoille. Kv-tuutorin pääasialliset tehtävät ovat kansainvälisen opiskelijan vastaanottaminen tämän saapuessa, tutustuttaminen asuinympäristöön ja opiskelukäytänteisiin sekä monenlaisen toiminnan esim. illanviettojen, mökkiviikonloppujen, retkien ja tapahtumien järjestäminen. Toimintaan voi hakea mukaan opiskelijakunta ROTKOn kautta. Lisätietoja kansainväliseen opiskelijatuutoritoimintaan löydät ROTKOn Internet-sivuilta. Lisätietoja voit kysyä myös Kansainvälisestä palveluista. Kansainvälistä vaihtoa suunnittelevalle kv-tuutorina toimiminen on oiva mahdollisuus testata ja parantaa omaa kielitaitoa ja saada tietoa partnerikorkeakouluista.

 

Ystävätoiminta

 

Yleistä ystävätoiminnasta

Lapin AMK järjestää ystävätoimintaa Rovaniemellä lukukausittain yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa. Myös Kemissä ja Torniossa on mahdollista osallistua ystävätoimintaan. Toiminta aloitetaan syys- ja tammikuussa, mutta mukaan voi ilmoittautua myöhemminkin. Toiminta tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin sekä eri kieliin ja kulttuureihin. Vastaavasti opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen arkielämään. Ystävätoiminnan kautta on mahdollisuus solmia jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita eikä yhteydenpidon tarvitse päättyä, vaikka opiskelija palaakin takaisin kotimaahansa.

Kenelle?


Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaan; toimintaan voit osallistua yksin, perheen kanssa tai esimerkiksi kaveriporukalla! Tärkeintä ystävätoiminnasta kiinnostuneille on valmius ottaa kansainvälinen opiskelija osaksi arkipäivän askareita. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä/perhe ja opiskelija pitävät toisiinsa yhteyttä itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa. Ystävätoimintaan osallistuvien ei tule tarjota kansainväliselle opiskelijalle majoitusta tai taloudellista tukea.

 

Ilmoittautuminen toimintaan

 

Haemme taas uusia ystäviä runsaasti mukaan toimintaan!

Syksyn Ystävätoimintaan Rovaniemellä tulee ilmoittautua 14. syyskuuta mennessä. Linkki sähköiseen ilmoittautumislomakkeeseen löytyy sivun lopusta. Kansainväliset palvelut ovat yhteydessä ilmoittautuneisiin syys/lokakuun aikana, jolloin annamme tietoa uudesta ystävästä ja ensimmäisestä Ystävätoiminnan tapaamisesta. Lisätietoja voit kysyä Kansainvälisistä palveluista, ks. Yhteystiedot.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK