kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle

KANSAINVÄLISTY LAPIN AMKISSA


Lapin AMK tarjoaa useita vaihtoehtoja kotikansainvälistymiseen: englanninkielistä opetusta, kansainvälistä opiskelijatuutorointia, tapahtumia ja ystävätoimintaa.

Kansainvälisten koulutusohjelmien lisäksi voi kotikansainvälistyä erilaisten kieli- ja kulttuuriopintojen sekä kansainvälisten vierailijoiden toteuttamien luentojen muodossa.

Lapin AMKissa on kansainvälinen ilmapiiri. Meillä opiskelee tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita noin 50 eri maasta. Vastaanotamme kansainvälisiä vierailijoita ja kannustamme henkilökuntaamme kansainvälistymään osallistumalla henkilöstövaihtoihin ja muuhun kansainväliseen toimintaan.

Järjestämme erilaisia kansainvälisiä tapahtumia, seminaareja, koulutuksia ja tiedotustilaisuuksia niin opiskelijoille ja henkilöstölle kuin eri yhteistyötahoillekin. Näistä tiedotetaan Lapin AMKin Internet-sivuilla kohdissa Ajankohtaista ja Tulevia tapahtumia.

 

Kansainvälinen opiskelijatuutorointi

Lapin AMKin opiskelijoilla on mahdollisuus kotikansainvälistyä toimimalla opiskelijatuutorina tuleville kansainvälisille vaihto ja tutkinto-opiskelijoille. Kv-tuutorin pääasialliset tehtävät ovat kansainvälisen opiskelijan vastaanottaminen tämän saapuessa, tutustuttaminen asuinympäristöön ja opiskelukäytänteisiin sekä monenlaisen toiminnan esim. illanviettojen, mökkiviikonloppujen, retkien ja tapahtumien järjestäminen. Toimintaan voi hakea mukaan opiskelijakunta ROTKOn kautta. Lisätietoja kansainväliseen opiskelijatuutoritoimintaan löydät ROTKOn Internet-sivuilta. Lisätietoja voit kysyä myös Kansainvälisestä palveluista. Kansainvälistä vaihtoa suunnittelevalle kv-tuutorina toimiminen on oiva mahdollisuus testata ja parantaa omaa kielitaitoa ja saada tietoa partnerikorkeakouluista.

 

Ystävätoiminta

 

Yleistä ystävätoiminnasta

 

Lapin AMK järjestää ystävätoimintaa Rovaniemellä lukukausittain yhteistyössä Lapin yliopiston kanssa, toiminta aloitetaan syys- ja tammikuussa. Ystävätoiminta tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin sekä eri kieliin ja kulttuureihin. Vastaavasti opiskelijalle ystävätoiminta mahdollistaa lähemmän tutustumisen suomalaiseen kulttuuriin ja jokapäiväiseen arkielämään. Ystävätoiminnan kautta on mahdollisuus solmia jopa elinikäisiä ystävyyssuhteita eikä yhteydenpidon tarvitse päättyä, vaikka opiskelija palaakin takaisin kotimaahansa.

Kenelle?


Toivotamme kaikki kiinnostuneet tervetulleiksi mukaan toimintaan; toimintaan voit osallistua yksin, perheen kanssa tai esimerkiksi kaveriporukalla! Tärkeintä ystävätoiminnasta kiinnostuneille on valmius ottaa kansainvälinen opiskelija osaksi arkipäivän askareita. Ensimmäisen yhteisen tapaamisen jälkeen ystävä/perhe ja opiskelija pitävät toisiinsa yhteyttä itsenäisesti omien voimavarojensa ja aikataulujensa puitteissa. Ystävätoimintaan osallistuvien ei tule tarjota kansainväliselle opiskelijalle majoitusta tai taloudellista tukea.

 

Ilmoittautuminen toimintaan 

 

Ilmoittaudu mukaan syksyn 2022 ystävätoimintaan 29.8.-12.9.2022. Ilmoittautumaan pääset alta löytyvällä sähköisellä lomakkeella.

Lisätietoja ystävätoiminnasta antaa:

Faith Flynn
ESN Lapland, puheenjohtaja
president(at)esnlapland.eu

Elli Uotinen
ESN Lapland, projektikoordinaattori
projects(at)esnlapland.eu

 

Hakulomake ystävätoimintaan

  

Ystävätoiminta opas 

 

Kansainvälinen opiskelijalähettiläs

 

Lapin AMK:n opiskelijana voit toimia Lapin ammattikorkeakoulun kansainvälisenä opiskelijalähettiläänä. Kansainväliset palvelut järjestävät haun ja valitut opiskelijat koulutetaan tehtäväänsä. Lähettilään tehtäviin kuuluu mm. järjestää kansainvälinen päivä kv-palveluiden kanssa (kerran lukuvuodessa), pyydettäessä osallistua infotilaisuuksiin koskien kansainvälistymisen mahdollisuuksia, joita kv-palvelut tai eri opiskelun osaamisalueet järjestävät, isännöidä Lapin AMK:n kansainvälisiä vieraita sekä järjestää heille kampus- ja kaupunkikierroksia ja somemarkkinointi. Voit ansaita opiskelijalähettíläänä opntopisteitä. Löydät opintojaksokuvauksen SoleOPSista vapaasti valittavista opinnoista nimellä International Student Ambassador.


 

Café Lingua

Cafe Lingua on kohtaamispaikka henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita eri kielistä ja kulttuureista. Tapaamiset ovat erinomainen mahdollisuus kehittää omaa kielitaitoa ja kulttuurien tuntemusta rennossa ilmapiirissä kahvikupposen ääressä. Tapaamisissa pääset keskustelemaan esim. saksan, ranskan, italian tai kiinan kielellä sekä äidinkielenään kieltä puhuvien että kielenharjoittelijoiden kanssa. Cafe Lingua –toimintaa järjestää Lapin yliopiston kielikeskus. Tapaamiset järjestetään Rovaniemellä. Lisätietoa ja tarkemmat tapaamisajat löytyvät Lapin yliopiston verkkosivuilta.