kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Hyvinvoiva opiskelija

Liikuntapalvelut

Hyvinvointiohjaaja antaa Sinulle vinkkejä ja neuvoja liikunnan aloittamiseen, hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Tapaamiset voivat tapahtua esimerkiksi puhelimen, skypen tai sähköpostin välityksellä etänä tai myös kasvokkain tapaamiset ovat mahdollisia kysyttäessä.

Tänä lukuvuonna Lapin yliopiston ja Lapin AMK:n opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi kokeillaan uudenlaisia liikuntapalveluita eri kampuspaikkakunnilla. Paikkakuntakohtaiset liikuntamahdollisuudet löytyvät alla olevista valikoista. Ideoita ja toiveita opiskelijoiden hyvinvointipalvelujen toteuttamiseen voi antaa oheisella kyselyllä:  https://link.webropolsurveys.com/S/2A4E78DA817F51EFOta rohkeasti yhteyttä!

Rovaniemi, Kemi ja Tornio
Mika Vettainen
mika.vettainen(at)ulapland.fi
040 182 6341

 

Kemi


Hei Opiskelija, lähde liikkeelle!

Kemissä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja mahtava, merellinen lähiluonto!
Meillä on laavuja, kalastuspaikkoja, puistoja ja uimarantoja. Sisäliikuntatiloja palloiluun, kuntosaliin ja ryhmäliikuntaan.
Palveluiden kirjo yltää latu- ja vaellusreittiverkostosta kattavaan liikuntatilojen valikoimaan. Tarjolla monipuolinen valikoima eri palloilulajeja, jousiammuntaa sekä paljon muuta. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin!


Tutustu Kemin tarjontaan:
https://www.kemi.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/liikunta-ja-luonto/ 
https://www.kemi.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/liikunta-ja-luonto/liikunnan-paikat-ja-tilat/ 

KUNTOSALIT
Lapin AMK kampuksella (Kosmos), löytyy kuntosali, joka on kaikkien opiskelijoiden käytössä ilmaiseksi. 

EASYFIT KEMI
EasyFit tarjoaa kuntosali ja ryhmäliikuntapalveluja Kemissä. Tutustu tarjontaan: https://www.easyfit.fi/fi/kuntokeskukset/kemi/hinnoittelu 

LIIKKU KEMI
Liikku Kemi tarjoaa kuntosalipalveluita, tutustu tarjontaan: https://www.liikku.fi/kuntosalit/kemi.html 

BODYCENTER / KEMI GYM

Kemi Gym tarjoaa opiskelijoille kuukauden kuntosalijäsenyyden hintaan 22 €  / hlö toistaiseksi voimassa oleva, 30€ 1 kk määräaikainen. Hintaan sisältyy kuntosalin lisäksi ohjattu ryhmäliikunta. Tutustu tarkemmin Bodycenterin ja Kemi Gymin tarjontaan ja aikatauluihin: https://www.bckgsalit.fi/bodycenter-kemi/

KEILAUS- JA TENNISHALLI
Kemin keila-ja tennishallissa voit harrastaa opiskelija hinnoin useita eri lajeja. Keilauksen ja tenniksen lisäksi hallista löytyy sulkapallo-, biljardi- ja salibandymahdollisuus. 
https://www.keminkeilajatennishalli.com/hinnasto/ 

KIVALO-OPISTO
Kivalo-opisto tarjoaa erilaisia kursseja laidasta lukien kulttuurista liikuntaan, joogasta kuvataiteeseen. Edullisilla kursseilla löydät uusia mielenkiintoisa harrastuksia. Ei muuta kuin tutustumaan. Löydä omasi! Lisätietoa Kivalo-opiston kursseista ja aikatauluista: https://www.kivalo-opisto.fi/ 

KAMPPAILULAJIT
Kemissä voi harrastaa useita eri kamppailulajeja. Linkin takaa löydät seurojen yhteystiedot sekä tietoa niiden toiminnasta. Käy rohkeasti tutustumassa. http://www.kamppailulajit.net/kaupungit/kemi.html 

VERKKOPALVELUT
Kaikille opiskelijoille avoimet Jumppakamu-sivustot. Sivustoilta löydät erilaisia vinkkejä hyvinvointiin ja liikuntaan. Videot ovat vapaasti käytettävissäsi eivätkä sido aikaan eikä paikkaan. Käy tutustumassa. 
Tervetuloa Jumppakamu-sivustolle, jonka sisältö saa jokaisen ikään ja kokoon katsomatta liikkumaan. Selaa, innostu, liiku! Jumppakamun avulla kuka tahansa pystyy harrastamaan liikuntaa ajasta ja paikasta riippumatta. Näillä videoilla pääset alkuun. Seuraile sivuamme aktiivisesti, päivitämme sisältöä monta kertaa viikossa. Tarjolla erilaisia ohjattuja videoita liikunnasta, hyvinvoinnista aina musiikkiin.
Jumppakamu

LUC ONLINE -ohjattua liikuntaa

Luc online -nauhoitteista löytyy niin tanssillisia kuin kehonhuoltoon ja lihaskuntoon liittyviä ohjattuja tunteja. Nauhoitteet on tehty yhteistyössä Liikuntakeskus Bodycenterin kanssa ja löytyvät Facebookista. Saat nauhoitteet käyttöösi:

1. Lähettämällä liittymispyynnön hyvinvointiohjaajalle: mika.vettainen(at)ulapland.fi
2. Kirjautumalla Facebook- ryhmään LUC ONLINE

RAVINTONEUVONTA
Arjen Ituja -verkkosivustoilta löydät verkkoluentomateriaaleja ravintoon liittyvistä aiheista. Aiheina mm. erityisruokavaliot, kasvisruoka, ruokailurytmi jne. Lisäksi yhteistyökumppanimme Hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Jaana Kotkansalo tekee ravintoanalyysejä opiskelijaystävälliseen hintaan. Arjen ituja.

YKSILÖ- JA RYHMÄOHJAUS
Hyvinvointi- ja liikuntaneuvonta on Lapin korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattu maksuton palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään juuri hänelle sopiva tapa liikkua. Ota rohkeasti yhteyttä hyvinvointiohjaajaan:
mika.vettainen(at)ulapland.fi tai 040 182 6341

YTHS
YTHS:n sivustoilta löydät hyviä vinkkejä ergonomiaan, videoita ja vinkkejä taukojumppiin. 
https://www.yths.fi/terveystieto/liikkuminen-ja-ergonomia/ryhti-ja-tyoskentelyasento-haltuun/  

Tornio

Tornio tarjoaa monipuoliset puitteet harrastamiselle. Ohessa on listattu harrastusmahdollisuuksia opiskelijoille, opiskelijahinnoin. Tarjolla on liikunnan lisäksi myös kulttuuripalveluita. Esimerkiksi vierailut museoissa ovat opiskelijoille täysin ilmaisia.
Linkin takaa löydät Tornion seurojen yhteystiedot jne: https://www.tornionperheidentalo.fi/harrastusmahdollisuudet-tornioss/ 

Kuntosalit ja ryhmäliikunta

BODYCENTER / KEMI GYM
Bodycenter /Kemi Gym tarjoaa opiskelijoille kuukauden kuntosalijäsenyyden hintaan 22 €  / hlö toistaiseksi voimassa oleva, 30€ 1 kk määräaikainen. Hintaan sisältyy kuntosalin lisäksi ohjattu ryhmäliikunta. Tutustu tarkemmin Bodycenterin ja Kemi Gymin tarjontaan ja aikatauluihin: https://www.bckgsalit.fi/bodycenter-kemi/

HYVÄFIILIS
Lapin AMK opiskelijoiden ja henkilökunnan edut HyväFiilikseen 2023, voimassa 31.12.2023 asti seuraavin hinnoin:

Kuntosali 1kk opiskelijat 35 € (norm opisk hinta 36€)
Kuntosali 1kk henkilökunta (työssäkäyvät) 39 € (Norm 42€)
Kuntosali ja ryhmät 1kk opiskelijat 42 € (norm opisk hinta 43€)
Kuntosali ja ryhmät 1kk henkilökunta (työssäkäyvät) 49 € (norm 52€)

Liikuntakeskus HyväFiilis Oy
puh. 045-6770315

LAPPARI ELÄMYSTEHDAS
Tennis, Padel, Rullalautailu, Golf
Hinnastot ja aukioloajat löydät alla olevan linkin takaa.
https://www.lappari.fi/lappari/urheile-lapparissa/tennishalli/ 

GOLF
www.torniogolf.fi 

KEILAUS
http://tornio.kemi-torniokeilailu.com/keilahalli/ 

TORNION KAUPUNKI
Tornion kaupunki tarjoaa opiskelijoille hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä palveluita. Tutustu linkin takaa löytyviin palveluihin. Tarjolla mm: ilmaiseksi vierailut Aineen taidemuseolla, frisbee-golf sekä tennis Pohjan Stadionilla, edullinen uinti opiskelijoille Tornion kaupungin uimahallissa 3 € / hlö jne.
https://www.tornio.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ 

TORNION KANSALAISOPISTO
Tornion kansalaisopisto tarjoaa erilaisia kursseja liittyen koulutukseen, hyvinvointiin, harrastamiseen ja liikuntaan. Käy tutustumassa tarjontaan: https://www.opistopalvelut.fi/tornio/index.php?l=fi 

TORNION KIIPEILYSEURA
Boulder-kiipeily boulderointi on kiipeilyä ilman varmistusvälineitä matalilla korkeuksilla. Boulderointia harrastetaan luonnonkivillä, matalilla kallioseinämillä sekä kiipeilyseinillä. Reittien korkeus vaihtelee, joskin yleensä kiipeillään alle viiden metrin korkuisia reittejä. Cavella-reittien korkeus on yhdestä neljään metriä ja alastuloalustana toimii metrin vahvuinen vaahtomuovipatja turvaamaan turvallisen alastulon. 
Caven avoimet vuorot tiistaisin ja torstaisin klo 18.30- 21.00. 
Lisätiedot: tornionkiipeily(at)gmail.com. 
Köysikiipeily: Köysikiipeilyä voidaan harrastaa sekä sisähalleissa että luonnon kallioilla. Köysikiipeily aloitetaan yleensä sisähallissa ylävarmistuksella, joko ylhäältä tulevalla köydellä tai itsevarmistavalla laitteella. Köysikiipeilylle tarkoitettu seinä löytyy Putaan urheiluhallista ja on käytettävissä kiipeilyseuran jäsenille sekä varattavissa yksityiskäyttöön ohjaajan opastuksella. Lisätiedot: tornionkiipeily(at)gmail.com 

TAEKWON-DO TORNIO RY ITF 
Taekwon-Do on nuorekas, korealainen kamppailulaji, joka on kehitetty nykymuotoonsa vanhoja pystykamppailulajeja mukaillen. Taekwon-Do on tunnettu näyttävistä potkuistaan, mutta sisältää monipuolisesti taitoa vaativia lajeja, kuten liikesarjoja, ottelua, voima- ja erikoistekniikkamurskausta sekä itsepuolustusta. 7-12-vuotiaiden alkeiskurssi alkaa syksyllä 2021. Nuorten ja aikuisten alkeiskurssi keskiviikkoisin klo 18.30-20.00. Keskiviikon kokeilukerran jälkeen mahdollisuus osallistua harjoituksiin myös tiistaisin ja torstaisin klo 18.30-20.00. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tkdtornio.myclub.fi

TORNION JUJUTSUSEURA
Kujaku Ruy Goshinjutsu Kujaku on belgialaisen Shihan Paul Pauwelsin, 9. Dan, kehittämä tyylisuunta, joka pohjautuu moderniin eurooppalaiseen jujutsuun. Se on ennen kaikkea itsepuolustuslaji, jossa ei ole kilpailutoimintaa. Kujakuun kuuluu monipuolisesti tekniikoita, kuten heitot ja kaatumistekniikat, potkut ja lyönnit sekä lukot ja hallintaotteet. Jujutsun ilmainen tutustuminen Maanantaisin klo 19.00 – 20.30.

Lisätietoa: ville.peura@gmail.com

Brasilialainen jujutsu ja lukkopaini Brasilialainen jujutsu on perinteisten japanilaisten jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Brasilialainen jujutsu painottuu erilaisiin maassa käytettäviin kamppailutekniikoihin. Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Lukkopaini muistuttaa hyvin paljon brasilialaista jujutsua ilman gi:tä, eli ilman jujutsupukua. Brasilialaisen jujutsu ilmainen tutustuminen Maanantaisin klo 17.30-19.00. Suositusikäraja yläasteikä, pienikokoisen on hyvä tulla samankokoisen kaverin kanssa harjoituksiin.

Lisätiedot: bjjtornio(at)gmail.com.

Huomioi!
Samat säännöt kuin muillakin kamppailuseuroilla, eli ei rikosrekisteriä eikä veriteitse tarttuvia tauteja.
Verkkarit, t-paita ,pienipyyhe jalkojenpesua varten (tatamilla ollaa paljain jaloin) ja juomapullo mukaan.

kamppailu ja kiipeilykeskus sijaitsee tornion torpissa yritystalossa(teollisuuskatu)käytännössä siis, Tornion K-raudan takana.

TANSSILIIKUNTA
Tanssikoulu STAGE tarjoaa erilaisia tanssitunteja ja kursseja läpi vuoden. Tutustu tarjontaan tarkemmin verkkosivuilta: https://www.hallinnoija.fi/tanssikoulustage 

VERKKOPALVELUT
Kaikille opiskelijoille avoimet Jumppakamu-sivustot. Sivustoilta löydät erilaisia vinkkejä hyvinvointiin- ja liikuntaan. Videot ovat vapaasti käytettävissäsi eivätkä sido aikaan eikä paikkaan. Käy tutustumassa. 

Tervetuloa Jumppakamu-sivustolle, jonka sisältö saa jokaisen ikään ja kokoon katsomatta liikkumaan. Selaa, innostu, liiku! Jumppakamun avulla kuka tahansa pystyy harrastamaan liikuntaa ajasta ja paikasta riippumatta. Näillä videoilla pääset alkuun. Seuraile sivuamme aktiivisesti, päivitämme sisältöä monta kertaa viikossa. Tarjolla erilaisia ohjattuja videoita liikunnasta, hyvinvoinnista aina musiikkiin.
Jumppakamu

YTHS
YTHS:n sivustoilta löydät hyviä vinkkejä ergonomiaan, videoita ja vinkkejä taukojumppiin. 
https://www.yths.fi/terveystieto/liikkuminen-ja-ergonomia/ryhti-ja-tyoskentelyasento-haltuun/ 

RAVINTONEUVONTA
Arjen Ituja -verkkosivustoilta löydät verkkoluento materiaaleja ravintoon liittyvistä aiheista. Aiheina mm. erityisruokavaliot, kasvisruoka, ruokailurytmi jne. Lisäksi yhteistyökumppanimme Hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Jaana Kotkansalo tekee ravintoanalyysejä opiskelijaystävälliseen hintaan. https://blogi.eoppimispalvelut.fi/arjenituja/

YKSILÖ- JA RYHMÄOHJAUS
Hyvinvointi- ja liikuntaneuvonta on Lapin korkeakoulujen opiskelijoille suunnattu maksuton palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään juuri hänelle sopiva tapa liikkua.

Liikuntaneuvonnasta saa vinkkejä liikunnan aloittamiseen sekä tietoa tarjolla olevista liikuntamahdollisuuksista ja -palveluista. Liikuntaneuvonta on suunnattu erityisesti niille korkeakoulujen opiskelijoille, jotka ovat motivoituneita löytämään liikunnallisemman elämäntavan, mutta tarvitsevat henkilökohtaista apua alkuun. Ota rohkeasti yhteyttä hyvinvointiohjaajaan: mika.vettainen(at)ulapland.fi tai 040 182 6341

LUC ONLINE -ohjattua liikuntaa

Luc online -nauhoitteista löytyy niin tanssillisia kuin kehonhuoltoon ja lihaskuntoon liittyviä ohjattuja tunteja. Nauhoitteet on tehty yhteistyössä Liikuntakeskus Bodycenterin kanssa ja löytyvät Facebookista. Saat nauhoitteet käyttöösi:

1. Lähettämällä liittymispyynnön hyvinvointiohjaajalle: mika.vettainen(at)ulapland.fi
2. Kirjautumalla Facebook- ryhmään LUC ONLINE

 

 
Rovaniemi

Lapin korkeakouluopiskelijoille passi on vain 45€ lukuvuodeksi, 35€ lukukaudeksi.

Hyvinvointipassin lukukauden voimassaolo alkaa syksyllä 5.9.2022 ja on voimassa 14.5.2023 asti. Passi toteutetaan sähköisesti ja se aktivoituu Kide.app -sovellukseen passin palvelutarjonnan alkaessa.

Rovaniemen korkeakouluopiskelijoille tarjottavan Hyvinvointipassin koordinointi siirtyi virallisesti ylioppilaskunnan haltuun vuoden 2021 kesäkuun alusta. Hyvinvointipassi sisältää harjoitusvakiovuoroja, kuntosalipalveluita, kulttuuria ja muita kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia palveluita. Hyvinvointipassista vastaa pääosin Hyvinvointiasiantuntija.

Ota myös seurantaan @hyvinvointipassi Instagramissa.

Hyvinvointipassin käyttöehtoihin pääset tästä; https://lyy.fi/hyvinvointipassi/


Lisätiedot
Hyvinvointiasiantuntija
050 544 9044
hyvinvointi(at)lyy.fi