kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Hyvinvoiva opiskelija

Liikuntapalvelut

Hyvinvointiohjaaja antaa Sinulle vinkkejä ja neuvoja liikunnan aloittamiseen, hyvinvointiin ja jaksamiseen.

Tapaamiset voivat tapahtua esimerkiksi puhelimen, skypen tai sähköpostin välityksellä etänä tai myös kasvokkain tapaamiset ovat mahdollisia kysyttäessä.

Tänä lukuvuonna Lapin yliopiston ja Lapin AMK:n opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseksi kokeillaan uudenlaisia liikuntapalveluita eri kampuspaikkakunnilla. Paikkakuntakohtaiset liikuntamahdollisuudet löytyvät alla olevista valikoista. Ideoita ja toiveita opiskelijoiden hyvinvointipalvelujen toteuttamiseen voi antaa oheisella kyselyllä:  https://link.webropolsurveys.com/S/2A4E78DA817F51EFOta rohkeasti yhteyttä!

Rovaniemi, Kemi ja Tornio
Mika Vettainen
mika.vettainen(at)ulapland.fi
040 182 6341

 

Kemi


Hei Opiskelija, lähde liikkeelle!

Kemissä on monipuoliset mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ja mahtava, merellinen lähiluonto!
Meillä on laavuja, kalastuspaikkoja, puistoja ja uimarantoja. Sisäliikuntatiloja palloiluun, kuntosaliin ja ryhmäliikuntaan.
Palveluiden kirjo yltää latu- ja vaellusreittiverkostosta kattavaan liikuntatilojen valikoimaan. Tarjolla monipuolinen valikoima eri palloilulajeja, jousiammuntaa sekä paljon muuta. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin!


Tutustu Kemin tarjontaan:
https://www.kemi.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/liikunta-ja-luonto/ 
https://www.kemi.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/liikunta-ja-luonto/liikunnan-paikat-ja-tilat/ 

KUNTOSALIT
Lapin AMK kampuksella (Kosmos), löytyy kuntosali, joka on kaikkien opiskelijoiden käytössä ilmaiseksi. 

KEMI GYM
Kemi Gym tarjoaa opiskelijoille kuukauden kuntosalijäsenyyden hintaan 30 €  / hlö. Hintaan sisältyy kuntosalin lisäksi ohjattu ryhmäliikunta. Tutustu tarkemmin Kemi Gymin tarjontaan ja aikatauluihin: http://www.kemigym.fi/ 

EASYFIT KEMI
EasyFit tarjoaa kuntosali ja ryhmäliikuntapalveluja Kemissä. Tutustu tarjontaan: https://www.easyfit.fi/fi/kuntokeskukset/kemi/hinnoittelu 

LIIKKU KEMI
Liikku Kemi tarjoaa kuntosalipalveluita, tutustu tarjontaan: https://www.liikku.fi/kuntosalit/kemi.html 

BODYCENTER KEMI
Tarjolla kuntosalipalveluita, tutustu tarkemmin: https://bodycenter.fi/kemi/ 

KEILAUS- JA TENNISHALLI
Kemin keila-ja tennishallissa voit harrastaa opiskelija hinnoin useita eri lajeja. Keilauksen ja tenniksen lisäksi hallista löytyy sulkapallo-, biljardi- ja salibandymahdollisuus. 
https://www.keminkeilajatennishalli.com/hinnasto/ 

KIVALO-OPISTO
Kivalo-opisto tarjoaa erilaisia kursseja laidasta lukien kulttuurista liikuntaan, joogasta kuvataiteeseen. Edullisilla kursseilla löydät uusia mielenkiintoisa harrastuksia. Ei muuta kuin tutustumaan. Löydä omasi! Lisätietoa Kivalo-opiston kursseista ja aikatauluista: https://www.kivalo-opisto.fi/ 

KAMPPAILULAJIT
Kemissä voi harrastaa useita eri kamppailulajeja. Linkin takaa löydät seurojen yhteystiedot sekä tietoa niiden toiminnasta. Käy rohkeasti tutustumassa. http://www.kamppailulajit.net/kaupungit/kemi.html 

VERKKOPALVELUT
Kaikille opiskelijoille avoimet Jumppakamu-sivustot. Sivustoilta löydät erilaisia vinkkejä hyvinvointiin ja liikuntaan. Videot ovat vapaasti käytettävissäsi eivätkä sido aikaan eikä paikkaan. Käy tutustumassa. 
Tervetuloa Jumppakamu-sivustolle, jonka sisältö saa jokaisen ikään ja kokoon katsomatta liikkumaan. Selaa, innostu, liiku! Jumppakamun avulla kuka tahansa pystyy harrastamaan liikuntaa ajasta ja paikasta riippumatta. Näillä videoilla pääset alkuun. Seuraile sivuamme aktiivisesti, päivitämme sisältöä monta kertaa viikossa. Tarjolla erilaisia ohjattuja videoita liikunnasta, hyvinvoinnista aina musiikkiin.
www.jumppakamu.fi

LUC ONLINE -ohjattua liikuntaa

Luc online -nauhoitteista löytyy niin tanssillisia kuin kehonhuoltoon ja lihaskuntoon liittyviä ohjattuja tunteja. Nauhoitteet on tehty yhteistyössä Liikuntakeskus Bodycenterin kanssa ja löytyvät Facebookista. Saat nauhoitteet käyttöösi:

1. Lähettämällä liittymispyynnön hyvinvointiohjaajalle: mika.vettainen(at)ulapland.fi
2. Kirjautumalla Facebook- ryhmään LUC ONLINE

RAVINTONEUVONTA
Arjen Ituja -verkkosivustoilta löydät verkkoluentomateriaaleja ravintoon liittyvistä aiheista. Aiheina mm. erityisruokavaliot, kasvisruoka, ruokailurytmi jne. Lisäksi yhteistyökumppanimme Hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Jaana Kotkansalo tekee ravintoanalyysejä opiskelijaystävälliseen hintaan. Arjen ituja.

YKSILÖ- JA RYHMÄOHJAUS
Hyvinvointi- ja liikuntaneuvonta on Lapin korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilökunnalle suunnattu maksuton palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään juuri hänelle sopiva tapa liikkua. Ota rohkeasti yhteyttä hyvinvointiohjaajaan:
mika.vettainen(at)ulapland.fi tai 040 182 6341

YTHS
YTHS:n sivustoilta löydät hyviä vinkkejä ergonomiaan, videoita ja vinkkejä taukojumppiin. 
https://www.yths.fi/terveystieto/liikkuminen-ja-ergonomia/ryhti-ja-tyoskentelyasento-haltuun/  

Tornio

Tornio tarjoaa monipuoliset puitteet harrastamiselle. Ohessa on listattu harrastusmahdollisuuksia opiskelijoille, opiskelijahinnoin. Tarjolla on liikunnan lisäksi myös kulttuuripalveluita. Esimerkiksi vierailut museoissa ovat opiskelijoille täysin ilmaisia.
Linkin takaa löydät Tornion seurojen yhteystiedot jne: https://www.tornionperheidentalo.fi/harrastusmahdollisuudet-tornioss/ 

Kuntosalit ja ryhmäliikunta
Bodycenter 20 € / kk https://bodycenter.fi/ 
HyväFiilis 42 € / kk https://hyvafiilis.fi/hinnasto/ 

LAPPARI ELÄMYSTEHDAS
Tennis, Padel, Rullalautailu, Golf
Hinnastot ja aukioloajat löydät alla olevan linkin takaa.
https://www.lappari.fi/lappari/urheile-lapparissa/tennishalli/ 

GOLF
www.torniogolf.fi 

KEILAUS
http://tornio.kemi-torniokeilailu.com/keilahalli/ 

TORNION KAUPUNKI
Tornion kaupunki tarjoaa opiskelijoille hyvinvointiin ja liikuntaan liittyviä palveluita. Tutustu linkin takaa löytyviin palveluihin. Tarjolla mm: ilmaiseksi vierailut Aineen taidemuseolla, frisbee-golf sekä tennis Pohjan Stadionilla, edullinen uinti opiskelijoille Tornion kaupungin uimahallissa 3 € / hlö jne.
https://www.tornio.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta/ 

TORNION KANSALAISOPISTO
Tornion kansalaisopisto tarjoaa erilaisia kursseja liittyen koulutukseen, hyvinvointiin, harrastamiseen ja liikuntaan. Käy tutustumassa tarjontaan: https://www.opistopalvelut.fi/tornio/index.php?l=fi 

TORNION KIIPEILYSEURA
Boulder-kiipeily boulderointi on kiipeilyä ilman varmistusvälineitä matalilla korkeuksilla. Boulderointia harrastetaan luonnonkivillä, matalilla kallioseinämillä sekä kiipeilyseinillä. Reittien korkeus vaihtelee, joskin yleensä kiipeillään alle viiden metrin korkuisia reittejä. Cavella-reittien korkeus on yhdestä neljään metriä ja alastuloalustana toimii metrin vahvuinen vaahtomuovipatja turvaamaan turvallisen alastulon. 
Caven avoimet vuorot tiistaisin ja torstaisin klo 18.30- 21.00. 
Lisätiedot: tornionkiipeily(at)gmail.com. 
Köysikiipeily: Köysikiipeilyä voidaan harrastaa sekä sisähalleissa että luonnon kallioilla. Köysikiipeily aloitetaan yleensä sisähallissa ylävarmistuksella, joko ylhäältä tulevalla köydellä tai itsevarmistavalla laitteella. Köysikiipeilylle tarkoitettu seinä löytyy Putaan urheiluhallista ja on käytettävissä kiipeilyseuran jäsenille sekä varattavissa yksityiskäyttöön ohjaajan opastuksella. Lisätiedot: tornionkiipeily(at)gmail.com 

TAEKWON-DO TORNIO RY ITF 
Taekwon-Do on nuorekas, korealainen kamppailulaji, joka on kehitetty nykymuotoonsa vanhoja pystykamppailulajeja mukaillen. Taekwon-Do on tunnettu näyttävistä potkuistaan, mutta sisältää monipuolisesti taitoa vaativia lajeja, kuten liikesarjoja, ottelua, voima- ja erikoistekniikkamurskausta sekä itsepuolustusta. 7-12-vuotiaiden alkeiskurssi alkaa syksyllä 2021. Nuorten ja aikuisten alkeiskurssi keskiviikkoisin klo 18.30-20.00. Keskiviikon kokeilukerran jälkeen mahdollisuus osallistua harjoituksiin myös tiistaisin ja torstaisin klo 18.30-20.00. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: tkdtornio.myclub.fi

TORNION JUJUTSUSEURA
Kujaku Ruy Goshinjutsu Kujaku on belgialaisen Shihan Paul Pauwelsin, 9. Dan, kehittämä tyylisuunta, joka pohjautuu moderniin eurooppalaiseen jujutsuun. Se on ennen kaikkea itsepuolustuslaji, jossa ei ole kilpailutoimintaa. Kujakuun kuuluu monipuolisesti tekniikoita, kuten heitot ja kaatumistekniikat, potkut ja lyönnit sekä lukot ja hallintaotteet. 

Kujaku Ruy Goshinjutsun alkeiskurssista voi tiedustella ohjaajilta. Ikäraja 16 vuotta. Lisätiedot elinaviisanen(at)gmail.com. 
Brasilialainen jujutsu ja lukkopaini Brasilialainen jujutsu on perinteisten japanilaisten jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehitetty kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Brasilialainen jujutsu painottuu erilaisiin maassa käytettäviin kamppailutekniikoihin. Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella. Lukkopaini muistuttaa hyvin paljon brasilialaista jujutsua ilman gi:tä, eli ilman jujutsupukua. Brasilialaisen jujutsun alkeiskurssi maanantaisin klo 17.30-19.00. Suositusikäraja yläasteikä, pienikokoisen on hyvä tulla samankokoisen kaverin kanssa harjoituksiin. Lisätiedot: bjjtornio(at)gmail.com. 
Naisten avoin vuoro, jonne aloittelijatkin ovat tervetulleita, on sunnuntaisin klo 18.00-19.30. 
Lisätiedot: ulla.murisoja(at)gmail.com

TANSSILIIKUNTA
Tanssikoulu STAGE tarjoaa erilaisia tanssitunteja ja kursseja läpi vuoden. Tutustu tarjontaan tarkemmin verkkosivuilta: https://www.hallinnoija.fi/tanssikoulustage 

VERKKOPALVELUT
Kaikille opiskelijoille avoimet Jumppakamu-sivustot. Sivustoilta löydät erilaisia vinkkejä hyvinvointiin- ja liikuntaan. Videot ovat vapaasti käytettävissäsi eivätkä sido aikaan eikä paikkaan. Käy tutustumassa. 

Tervetuloa Jumppakamu-sivustolle, jonka sisältö saa jokaisen ikään ja kokoon katsomatta liikkumaan. Selaa, innostu, liiku! Jumppakamun avulla kuka tahansa pystyy harrastamaan liikuntaa ajasta ja paikasta riippumatta. Näillä videoilla pääset alkuun. Seuraile sivuamme aktiivisesti, päivitämme sisältöä monta kertaa viikossa. Tarjolla erilaisia ohjattuja videoita liikunnasta, hyvinvoinnista aina musiikkiin.
www.jumppakamu.fi 

YTHS
YTHS:n sivustoilta löydät hyviä vinkkejä ergonomiaan, videoita ja vinkkejä taukojumppiin. 
https://www.yths.fi/terveystieto/liikkuminen-ja-ergonomia/ryhti-ja-tyoskentelyasento-haltuun/ 

RAVINTONEUVONTA
Arjen Ituja -verkkosivustoilta löydät verkkoluento materiaaleja ravintoon liittyvistä aiheista. Aiheina mm. erityisruokavaliot, kasvisruoka, ruokailurytmi jne. Lisäksi yhteistyökumppanimme Hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Jaana Kotkansalo tekee ravintoanalyysejä opiskelijaystävälliseen hintaan. https://blogi.eoppimispalvelut.fi/arjenituja/

YKSILÖ- JA RYHMÄOHJAUS
Hyvinvointi- ja liikuntaneuvonta on Lapin korkeakoulujen opiskelijoille suunnattu maksuton palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa asiakasta löytämään juuri hänelle sopiva tapa liikkua.

Liikuntaneuvonnasta saa vinkkejä liikunnan aloittamiseen sekä tietoa tarjolla olevista liikuntamahdollisuuksista ja -palveluista. Liikuntaneuvonta on suunnattu erityisesti niille korkeakoulujen opiskelijoille, jotka ovat motivoituneita löytämään liikunnallisemman elämäntavan, mutta tarvitsevat henkilökohtaista apua alkuun. Ota rohkeasti yhteyttä hyvinvointiohjaajaan: mika.vettainen(at)ulapland.fi tai 040 182 6341

LUC ONLINE -ohjattua liikuntaa

Luc online -nauhoitteista löytyy niin tanssillisia kuin kehonhuoltoon ja lihaskuntoon liittyviä ohjattuja tunteja. Nauhoitteet on tehty yhteistyössä Liikuntakeskus Bodycenterin kanssa ja löytyvät Facebookista. Saat nauhoitteet käyttöösi:

1. Lähettämällä liittymispyynnön hyvinvointiohjaajalle: mika.vettainen(at)ulapland.fi
2. Kirjautumalla Facebook- ryhmään LUC ONLINE

 

 
Rovaniemi

Huomio Rovaniemellä asuvat opiskelijat!

Hyvinvointipassi nyt myynnissä – passi muuttuu sähköiseksi!

Hyvinvointipassi on Lapin yliopiston ylioppilaskunnan (LYY) Rovaniemen alueelle koordinoima palvelu, jossa Hyvinvointipassin ostaneet pääsevät käyttämään passilla hyvinvointitoimijoiden tarjoamia ja tuottamia palveluita sekä hyödyntämään passin tuomia muita etuja. Hyvinvointipassi tulee sisältämään harjoitusvakiovuoroja, kuntosalipalveluita, kulttuurietuja ja muita kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia palveluita sekä alennuksia. Hyvinvointipassi korvaa aiemmin Sporttipassi-nimellä tunnetun palvelun Rovaniemen kaupungin alueella. Jos siis olet opiskelijana Lapin Ammattikorkeakoulussa ja asut Rovaniemen alueella, voit hankkia passin itsellesi ja nauttia eduista!

Hyvinvointipassin myynti käynnistyy kutkuttavalla Early Bird -tarjouksella! Early Bird -hinta opiskelijoille on vain 30 € lukuvuodeksi. Early Bird hinta on voimassa 6.9. asti. Hyvinvointipassin lukukauden pääpalvelutarjonta on syksyllä 6.9.-12.12.2021 ja keväällä 10.1.-15.5.2022. Lisäksi passi sisältää koko vuoden voimassa olevia etuja.

Passi toteutetaan sähköisesti ja se aktivoituu kide.app -sovellukseen passin palvelutarjonnan alkaessa. Lapin AMK:n opiskelijat voivat ostaa kide.app -sovelluksen kautta. (https://kide.app/memberships/5b32a04f-2d62-4dad-aa91-fd765457fd9a)

Ota seurantaan Hyvinvointipassi Instagramissa @hyvinvointipassi, jotta pysyt ajan tasalla passin yhteistyökumppaneiden julkaisusta ja kehityksestä. HUOM! Hyvinvointipassin tiedotus keskittyy LYY:n verkkosivuille (https://lyy.fi/hyvinvointipassi/ ).

Lisätiedot:
Hyvinvointipassin projektityöntekijä, Joonatan Juhajoki
joonatan.juhajoki@lyy.fi, 050 514 5171
Ylioppilaskunnan edunvalvonta-asiantuntija, Antti Eteläaho
edunvalvonta@lyy.fi, 045 138 4190