kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Opiskelijalle / Hyvinvoiva opiskelija

Liikkuva opiskelu

Lapin ammattikorkeakoulu liittyi Liikkuva opiskelu -ohjelmaan marraskuussa 2023. Liikkuva opiskelu -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä. Liikkuva opiskelu -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus, ohjelmaa koordinoi Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikköön kuuluva Likes.

 

Liikkuva opiskelu -ohjelman tavoitteena on lisätä liikkumista ja opiskelukykyä toisella asteella ja korkeakouluissa. Ohjelman periaatteiden mukaisesti jokainen oppilaitos kehittää aktiivista toimintakulttuuria omalla tavallaan. Tavoitteena on lisätä jaksamista ja parantaa opiskelukykyä, luoda koulussa vahvempaa osallisuutta, tiiviimpää yhteisöllisyyttä ja saavuttaa näin myös parempia oppimistuloksia.

 

Lapin ammattikorkeakoulun tavoitteena on lisätä opiskelijoiden kokonaisvaltaista hyvinvointia, ennaltaehkäistä mielenterveysongelmia sekä tukea matalalla kynnyksellä omatoimista liikkumista. Kannustamme fyysiseen aktiivisuuteen tarjoamalla monipuolisia hyvinvointi- ja liikuntapalveluita. Autamme lisäksi opetushenkilöstöä lisäämään opetukseen aktivoivia menetelmiä, jotka vähentävät pitempiaikaista paikallaan oloa ja istumista (esimerkiksi luentojen tauottaminen). Tavoitteena on myös oppimisympäristöiden monipuolistaminen erilaisin keinoin. Innostamme opiskelijoita aktiiviseen arkeen antaen heille mahdollisuuden vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa. Yhdessä liikkuminen opiskelijaryhmissä lisää myös yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta.

 

Kehittämistyö liikunnallisuuden lisäämiseen on käynnistynyt alkuvuodesta 2024 ja työtä koordinoi Lapin ammattikorkeakoulun  hyvinvoinnin ja ohjauksen työryhmä.

 

Lisätietoa: https://liikkuvaopiskelu.fi/liikkuva-opiskelu/

Yhteystiedot
Mika Vettainen
Koordinaattori, hyvinvointiohjaaja
P. 040 182 6341
sähköposti etunimi.sukunimi (at) ulapland.fi