kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / YAMK-tutkinnot

opiskelijoiden kokemuksia yamk-koulutuksesta

Elinkeinojohtaja Samuli Mikkola, insinööri YAMK

Inarin kunnan elinkeinojohtajan paikka aukesi Samulille toisella hakukierroksella. Kierrosten välissä hän ehti valmistua Lapin AMK:sta ylempään korkeakorkeakoulututkintoon.

Samuli aloitti Lapin AMKissa ensin matkailualan AMK-tutkinnossa päiväopiskelijana, ja huomasi kohta että voi tehdä samaan aikaan myös YAMK-tutkintoa. Tämä oli mahdollista, koska hänellä oli entuudestaan insinöörin tutkinto. Muutaman vuoden ajan Samuli teki kahta tutkintoa samanaikaisesti ja lisäksi keikkaluontoisia töitä opintojen ohessa.

Nyt hän johtaa Inarin kunnassa elinkeinotointa ja kiinteistökehitysyhtiötä. Tehtäviin kuuluu myös koulutusta ja edunvalvontaa.

Samuli osallistui monialaisen opinnäytetyön pilottiryhmään, ns. MONT-ryhmään.

- Meillä ei ollut valmista mallia jonka mukaan työskennellä, vaan osallistuimme sen luomiseen. Oppiminen oli ohjattua ja sosiaalinen paine piti huolta aikatauluista.

Monialaisuus antoi näköalaa omaan Samulin omaan ajatteluun, koska eri alojen ammattilaiset lähestyvät monesti yhteistä teemaa aivan eri näkökulmista.

- Kyvystä kuunnella eri näkökulmia on hyötyä nykyisessä tehtävässä varmasti.

Samulin mukaan monialainen opinnäytetyöprosessi sopii erityisen hyvin yksin työskenteleville, koska tiimityötaidot kehittyvät.

- Ja jos tuntuu ettei ole pitkään aikaan kirjoittanut kunnolla mitään, kannattaa MONT-opinnäytetyötä tosissaan harkita. Opinnäytetyöni tein Lapin yrittäjille yksinyrittäjyydestä. Aihe ja matkailualan tuntemus olivat varmasti vaikuttamassa siihen että tulin valituksi nykyiseen tehtävääni.

Samulilla on vielä pari vinkkiä tuleville YAMK-opiskelijoille.

- Lähiopetuspäiviä on todella harvakseltaan, silloin kannattaa olla paikalla. Niissä saa tärkeät opastukset omaehtoiseen opiskeluun ja ryhmätehtäviin. Toisekseen toimeen kannattaa tarttua aktiivisesti, viimeisen päivän paniikkia ei kannata jäädä odottelemaan.

Mediatiedote Samulin opinnäytetyöstä: Lappilainen yrittäjä kokee vahvaa työn imua. Lapin AMKin uutisia 26.11.2015

Samuli Mikkola ja Veikko Kärnä net.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YAMK-päällikkö Veikko Kärnä kutsui ja Samuli Mikkola tuli kertomaan kokemuksistaan uusille YAMK-opiskelijoille lukuvuoden avajaistilaisuuteen syksyllä 2016.