kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Tietoa opoille

TERVETULOA OPOJEN SIVUILLE!

Tälle sivulle olemme koonneet ajankohtaista tietoa hakemisesta Lapin AMKiin. Täältä löydät kootusti kevään ja syksyn yhteishakujen hakuajat sekä tärkeimmät linkit opintotarjontaamme liittyen. 

Alta löydät linkit myös tapahtumiimme sekä Oppijan tupaamme, tervetuloa tutustumaan!  

 

 

Opon tärkeät linkit
Hakuajat ja hakijan opas
Yhteishaku aikataulu 2023

Yhteishaku englanninkielisiin AMK-koulutuksiin 4. – 18.1. 

Yhteishaku suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin 15.3. – 30.3.

Syksyn yhteishaku suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin 4. – 14.9. (huom! hakuaika muuttunut)

 

Hakijan opas 2023

Verkkoversioon tästä linkistä.  

 

Millaista on opiskella Lapin AMKissa

Opiskelu Lapin AMKissa -video

Monimuoto-opinnot Lapin AMKissa -video

Opiskelijavalinnat yhteishaussa

Valintatavat yhteishaussa:

1.) Todistusvalinta

2.) AMK-valintakoe

Huom! Kuvataide ennakkotehtävällä.

 

Valintakoepaikat ja -ajat Lapin AMKissa syksyn yhteishaussa:

Valintakokeita järjestetään lähikokeena Kemissä ja Rovaniemellä 31.10.2023  klo 9:00 ja 14:00.

Lisätietoja valintakokeesta täällä. Syksyn yhteishaun AMK-opiskelijavalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 24.11.2023. 
Kiintiöpaikat
Lapin AMK varaa osan aloituspaikoista henkilöille, joilla ei ole ennestään opiskelupaikkaa tai tutkintoa. Lapin AMK varaa kevään aloituspaikoista 80% ensikertalaisille.

Kuka luetaan ensikertalaiseksi?

Hakija on ”ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva” eli ensikertalainen, jos hän

 • ei ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa
 • ei ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen
 • Ensikertalaisuus määräytyy kevään yhteishaun 2. hakuajan päättymisajankohdan mukaan riippumatta siitä kumpana hakuaikana hakee
 • Pelkkä hakeminen tai hyväksytyksi tuleminen ei vaikuta ensikertalaisuuteen. Hakija on edelleen ensikertalainen, vaikka hän olisi hakenut esim. kevään 2015 yhteishaussa ja tullut hyväksytyksi, jos hän ei ole ottanut paikkaa vastaan.
 • Syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta vastaanotettua paikkaa ei voi perua luopumalla opiskeluoikeudesta. Opiskeluoikeudesta luopuminen ei anna takaisin ensikertalaisuutta.
 • Avoimessa korkeakoulussa opiskelu ei vaikuta ensikertalaisuuteen. Hakija on ensikertalainen, vaikka olisi opiskellut avoimessa korkeakoulussa, jos ensikertalaisen määritelmä muuten sopii hakijaan.
 • Lisätietoja lisää ensikertalaiskiintiöstä Opintopolusta.

 

Hakijapalvelut

Hakijapalvelumme auttavat kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä:

puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659

hakijapalvelut(at)lapinamk.fi

Lapin AMKin opinto-ohjaajat

Lapin AMKin opo-kollegojesi yhteystiedot. 

Avoin AMK

Polkuopinnot

Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskeluun tutkintotavoitteisesti polkuopintoina kaikissa Lapin ammattikorkeakoulun AMK- ja YAMK-koulutuksissa. AMK- koulutuksiin ei ole aiempien tutkintojen vaatimusta. YAMK-polkuopiskelijalla on oltava soveltuva AMK-tutkinto tai muun soveltuva tutkinnon, mutta tutkinto-opintoihin edellytettävää työkokemusta voi kerryttää polkuopintojen aikana.

Polkuopintojen avulla tutustutaan alaan, kehitetään osaamista ja suoritetaan opintoja, joiden perusteella voi hakeutua Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi suoritettuaan AMK-koulutuksen opintoja 60 op tai YAMK-opintoja 10/15 op. Polkuopinnot ovat pääsääntöisesti tutkintoon johtavan koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijaryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti.

Ideana on, että polkuopiskelija opiskelee ensimmäisen vuoden avoimessa AMKissa, jonka jälkeen hän voi hakeutua erillishaussa (avoimen väylä -haku) Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen. Tutkinto-opiskelijaksi päästyään opiskelija voi jatkaa samassa ryhmässä seuraavan lukuvuoden opintoja. 

Korkeakouluopintojen väylä

Lukioväylä ja ammatilliset väyläopinnot ovat yhdistyneet korkeakouluopintojen väyläksi. Väyläopinnoissa voi aloittaa tutkintotavoitteisen opiskelun ja joustavoittaa pääsyä AMK-tutkinto-opiskelijaksi. Toisen asteen yhteistyöoppilaitostemme opiskelijoilla (Lapin alueen lukiolaiset ja ammatillisen koulutuksen opiskelijat) on mahdollista tutustua Lapin AMKin opintotarjontaan ja korkeakouluopiskeluun sekä suorittaa maksutta korkeakouluopintoja jo toisen asteen opintojen aikana. Väyläopinnot ovat jatko-opintoja suunnittelevalle ja AMK-opinnoista kiinnostuneelle sujuva väylä Lapin AMKiin. 

Lisätietoa korkeakouluopintojen väylästä täällä. 

Avoimet Ovet 2023 ja opoinfo

Avoimet Ovet 2023 

Järjestämme avoimet ovet tiistaina 10.10.2023 Rovaniemen kampuksella (Jokiväylä 11, 96300 Rovaniemi).  

Tulitpa yksin, kaksin tai isommalla porukalla - tervetuloa!  Ryhmän ilmoittaminen avoimet ovet tapahtumaan 2.10. mennessä tällä lomakkeella

Avoimet ovet järjestetään rastityyppisenä tapahtumana: vierailijana saat ennakkoon verkkosivulta tai tapahtumahetkellä paikan päällä rastikartan oppimis- ja kehittämisympäristöihimme ja muihin upeisiin kohteisiin. Voit tutustua niissä erilaisiin koulutus- ja opiskeluvaihtoehtoihin jokaiselta kampukseltamme. Rastikartta julkaistaan tapahtuman verkkosivulla lähempänä tapahtuman ajankohtaa. 

Kampusravintola Tekuila palvelee

Lounas on omakustanteinen. Ravintolan lounasajat ja menu löytyy kampusravintolan omilta nettisivuilta, hoidathan ryhmien lounasvaraukset ja laskutukset ravintolaan omatoimisesti.

 

Opoinfo 

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteinen opiskelijavalinnat ja valintaperusteet -opoinfo järjestetään 10.10. livetilaisuutena Lapin AMKin Borealis-salissa (Jokiväylä 11, Rovaniemi).

Aikataulu:

klo 9.40 kahvit Ravintola Tekuila, Lapin AMK

klo 10 -10.40 Opiskelijavalinnat Lapin AMKissa, Borealis-sali

klo 10.45 – 11.30 Opiskelijavalinnat Lapin yliopistossa, Borealis-sali

Lopuksi aikaa kysymyksille ja keskusteluille

Kahvitarjoiluja varten ilmoittautuminen tästä linkistä. 

Tervetuloa! Avaa kutsu tästä linkistä. 

 

Kemin ja Tornion kampuksilla ei järjestetä omaa avoimet ovet -tapahtumaa vaan toivotamme ryhmät tervetulleiksi kampusvierailuille omilla aikatauluillaan!

Tervetuloa etäesittelyihin!

Olemme kylmiä, olemme kuumia. Olemme monta. Tervetuloa tutustumaan meihin!

Etäesittelyt

Millaista on opiskella ja asua Lapissa? Mitä kaikkea Lapissa voi opiskella? Tule ottamaan selvää. Lapin ammattikorkeakoulun ja Lapin yliopiston yhteisissä etäesittelyissä opiskelijamme kertovat opiskelusta Lapissa sekä monipuolisesta koulutustarjonnastamme. Etäesittelyt on tarkoitettu kaikille korkeakouluopinnoista kiinnostuneille ja kutsumme luokkasi mukaan esittelyyn!

Aikataulu 2023- 2024:

 • Ti 14.11. klo 14.00–15.15
 • Ma 11.12. klo 12.00–13.15
 • Ma 15.1. klo 12.00–13.15
 • Ma 5.2. klo 12.00–13.15
 • Ke 6.3. klo 13.00–14.15                                                                                                                                                                                                     

Lisätietoja ja Teams-linkit täältä

Oppijan tupa

Oppijan Tupa on uusi virtuaalinen kohtaamispaikka. Tervetuloa mukaan erilaisiin infoihin, työpajoihin ja keskusteluihin.

Oppijan tuvan sivulta löydät kaikki tulevat Oppijan tuvan tapahtumat, aikataulut ja osallistumislinkit. Osallistuminen ei vaadi kirjautumista.