kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Tietoa opoille

TERVETULOA OPOJEN SIVUILLE!

Tälle sivulle olemme koonneet ajankohtaista tietoa hakemisesta Lapin AMKiin. Täältä löydät kootusti yhteishaun hakuajat ja linkit ammattikorkeakouluun.fi sivustolle, jonne on koottu valtakunnallista opiskelijavalintauudistusta koskevat tiedot.

Lue alta tarkemmin miten kehitämme AMK-opintoja joustamaan opiskelijan tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tänä poikkeusaikana meihin voi tutustua myös verkossa. Alta löydät linkin virtuaalivierailusivullemme, tervetuloa! 

 

 

Hakuajat ja hakijan opas
Yhteishaku aikataulu 2021

Yhteishaku englanninkielisiin AMK-koulutuksiin 7.1. – 20.1.2021.

Yhteishaku suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin 17.3. – 31.3.2021.

Syksyn yhteishaku AMK-koulutuksiin 1.9. – 15.9.2021.

 

Hakijan opas 2021

Uusin opas

 

Millaista on opiskella Lapin AMKissa

Opiskelu Lapin AMKissa -video

Koulutusten esittelyvideo

Lapin AMKin koulutukset vastaavat opiskelijan ja työelämän tarpeisiin

Lapin ammattikorkeakoulussa opintoja kehitetään joustamaan opiskelijan tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan. Tämän kevään yhteishaussa on tarjoilla koulutuksia, joka antavat opiskelijalle aiempaa enemmän vapautta valita miten, missä ja milloin opiskelee.

– Työelämän ja opiskelijoiden tarpeet muuttuvat koko ajan, eivätkä nykyiset koulutuksen toteutusmallit jatkossa enää toimi kaikilla aloilla. Siksi on tärkeää kehittää uusia toteutusmuotoja, Lapin ammattikorkeakoulun kehittämispäällikkö Anu Pruikkonen perustelee. Muutos näkyy aiempaa useammassa koulutuksessa siirtymisenä yhteen hakukohteeseen Opintopolussa. Kun aiemmin valittavissa oli erikseen päivä- ja monimuotototeutus, jatkossa tietyissä koulutuksissa on tarjolla vain monimuotototeutus. Opiskelutavasta ja opintojen toteutuksesta kerrotaan tarkemmin kunkin koulutuksen kohdalla Opintopolussa. Tarjolla on myös kokonaan verkko-opintoina toteutettavia koulutuksia.

– Esimerkiksi Rovaniemen hoitotyön koulutuksen monimuotototeutuksessa opiskelija voi valita opintojaksoittain, miten opiskelee. Opiskelijalle on tarjolla vähintään kaksi vaihtoehtoista opiskelutapaa, joista toisessa opiskelu tapahtuu enemmän kampuksella ja toisessa enemmän paikasta riippumatta verkossa. Valinnan voi tehdä omien tarpeiden ja elämäntilanteiden mukaan. Hoitotyön taitojen oppiminen edellyttää tiettyjen opintojaksojen osalta muutamia yhteisiä opiskelupäiviä kampuksella, jolloin hyödynnämme aitoja tilanteita mallintavaa simulaatioympäristöä. Lähtökohtaisesti opiskelija voi itse vaikuttaa pitkälti opiskelupaikkaansa, -aikaansa ja -tapaansa, hoitotyön koulutuksen osaamispäällikkö Marika Kunnari painottaa.

-  Konetekniikan koulutuksessa opinnot tulevat sisältämään runsaasti verkossa itsenäisesti tai ohjatusti suoritettavia opintojaksoja.  Kampuksella tapahtuvassa opiskelussa painopiste on käytännön tehtävissä, kuten ryhmätöissä, projekteissa tai laboratorioharjoituksissa. Päätoimisesti opiskeleville opintoja järjestetään verkko-opintojen lisäksi myös arkisin päiväsaikaan. Työelämässä mukana olevat opiskelijat osallistuvat kampuksella opetukseen erikseen määriteltyinä ajankohtina, kertoo konetekniikan koulutuksen osaamispäällikkö Lauri Kantola. 

 

Monimuoto WEB.jpg

 

 

 

Opiskelijavalinnat yhteishaussa

Valintatavat yhteishaussa:

1.) Todistusvalinta

2.) AMK-valintakoe 

Huom! Kuvataide ennakkotehtävällä. 

 

 

Kiintiöpaikat
Lapin AMK varaa osan aloituspaikoista henkilöille, joilla ei ole ennestään opiskelupaikkaa tai tutkintoa. Lapin AMK varaa kevään aloituspaikoista 80% ensikertalaisille.

Kuka luetaan ensikertalaiseksi?

Hakija on ”ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva” eli ensikertalainen, jos hän

  • ei ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa
  • ei ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen
  • Ensikertalaisuus määräytyy kevään yhteishaun 2. hakuajan päättymisajankohdan mukaan riippumatta siitä kumpana hakuaikana hakee
  • Pelkkä hakeminen tai hyväksytyksi tuleminen ei vaikuta ensikertalaisuuteen. Hakija on edelleen ensikertalainen, vaikka hän olisi hakenut esim. kevään 2015 yhteishaussa ja tullut hyväksytyksi, jos hän ei ole ottanut paikkaa vastaan.
  • Syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta vastaanotettua paikkaa ei voi perua luopumalla opiskeluoikeudesta. Opiskeluoikeudesta luopuminen ei anna takaisin ensikertalaisuutta.
  • Avoimessa korkeakoulussa opiskelu ei vaikuta ensikertalaisuuteen. Hakija on ensikertalainen, vaikka olisi opiskellut avoimessa korkeakoulussa, jos ensikertalaisen määritelmä muuten sopii hakijaan.
  • Lisätietoja lisää ensikertalaiskiintiöstä Opintopolusta

 

Hakijapalvelut

Hakijapalvelumme auttavat kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä:

puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659

hakijapalvelut(at)lapinamk.fi

Lapin AMKin opinto-ohjaajat

Lapin AMKin opo-kollegojesi yhteystiedot. 

Avoin AMK

Polkuopinnot

Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskeluun tutkintotavoitteisesti polkuopintoina kaikissa Lapin ammattikorkeakoulun AMK- ja YAMK-koulutuksissa. AMK- koulutuksiin ei ole aiempien tutkintojen vaatimusta. YAMK-polkuopiskelijalla on oltava soveltuva AMK-tutkinto tai muun soveltuva tutkinnon, mutta tutkinto-opintoihin edellytettävää työkokemusta voi kerryttää polkuopintojen aikana.

Polkuopintojen avulla tutustutaan alaan, kehitetään osaamista ja suoritetaan opintoja, joiden perusteella voi hakeutua Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi suoritettuaan AMK-koulutuksen opintoja 60 op tai YAMK-opintoja 10/15 op. Polkuopinnot ovat pääsääntöisesti tutkintoon johtavan koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijaryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti.

Ideana on, että polkuopiskelija opiskelee ensimmäisen vuoden avoimessa AMKissa, jonka jälkeen hän voi hakeutua erillishaussa (avoimen väylä -haku) Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen. Tutkinto-opiskelijaksi päästyään opiskelija voi jatkaa samassa ryhmässä seuraavan lukuvuoden opintoja. 

Väyläopinnot

Toisen asteen koulutuksen väylä ja sen väyläopinnot on tarkoitettu ammatillisessa koulutuksessa tai lukiossa opiskeleville tai jo sieltä valmistuneille. Ideana on joustavoittaa siirtymää toisen asteen opintojen ja ammattikorkeakouluopintojen välillä.

Väyläopinnot ovat Lapin ammattikorkeakoulun koulutusten määrittelemiä opintoja.

Väyläopinnot tarjoavat mahdollisuuden

  • tutustua ammattikorkeakouluopintoihin
  • kehittää ja syventää omaa osaamistaan sekä
  • aloittaa tutkintotavoitteinen opiskelu.

Väyläopinnot:

 

Avoimet Ovet

Olemme kylmiä, olemme kuumia. Olemme monta. Tervetuloa tutustumaan meihin!

Massatapahtumien riskejä ei nyt parane ottaa, joten emme järjestä yhden päivän tapahtumaa. Siksi avoimien ovien päivä on tänä vuonna avoimien ovien lukuvuosi! Toiminnastamme kiinnostuneet ryhmät, olette tervetulleet tutustumaan meihin kampuksillamme omalla aikataulullanne!

Ota yhteyttä, ja sovitaan tutustumiskäynnistä:

Kemi-Tornio: Heli Lohi

Rovaniemi: Päivi Kilpimaa

Opo-tilaisuudet

Kevät 2021:

Oppijan Tuvassa virtuaalinen hakukahvila keskiviikkona 24.3.2021 klo 8.00–9.00. Kahvilassa ovat hakijapalveluiden ja avoimen henkilökunta vastaamassa hakeutumista sekä erilaisia polkuja- ja väyliä koskeviin kysymyksiin. Tervetuloa!

Syksy 2020:

Opo-info

Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteinen opiskelijavalinta- ja valintaperusteinfo järjestettiin tiistaina 20.10. verkossa. 

Lapin AMKin opiskelijavalinnat ja valintaperusteet PP-esitys: LAPIN AMK opiskelijavalinnat 2021.pptx

 

Opinvipinää 2020

Opinvipinää peruttiin vuoden 2020 osalta. Järjestimme kuitenkin Vuoden lappilaisen opinto-ohjaajan palkitsemistilaisuuden 27.10. 

Tutustu meihin verkossa

Olemme laatineet virtuaalivierailusivun, jolla kerromme videoin opiskelusta, kampuksistamme ja vähän meistä itsestämme EU:n pohjoisimpana ammattikorkeakouluna. 

 

RoadShow-kiertueemme vierailee 2. asteen oppilaitoksissa syksyisin. Syksyllä 2020 Roadshow korvataan esittelyvideolla. Esittelyvideo lähetetään 2. asteen oppilaitoksille.
Mikäli haluat opiskelijamme esittelemään abeille tai ammattiin valmistuville koulutustarjontaamme, otathan yhteyttä paivi.kilpimaaLapin AMK sähköposti
 Voimme järjestää myös alakohtaisia etäesittelyitä. 

Tervetuloa vierailulle

Tervetuloa tutustumaan ammattikorkeakouluumme! Meillä voi vierailla isommalla ryhmällä ja otamme mielellämme vastaan myös yksittäisiä tutustujia tutkinto-opiskelijoiden ryhmiin. Voit sopia vierailusta ottamalla yhteyttä markkinointisuunnittelija Päivi Kilpimaahan sähköpostitse paivi.kilpimaaLapin AMK sähköposti tai soittamalla 040 184 2639.