kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Tietoa opoille

TERVETULOA OPOJEN SIVUILLE!

Tälle sivulle olemme koonneet ajankohtaista tietoa hakemisesta Lapin AMKiin. Täältä löydät kootusti kevään ja syksyn yhteishakujen hakuajat sekä tärkeimmät linkit opintotarjontaamme liittyen. 

Tänä poikkeusaikana meihin voi tutustua myös verkossa. Alta löydät linkit virtuaalitapahtumiimme sekä Oppijan tupaamme, tervetuloa tutustumaan!  

 

 

Hakuajat ja hakijan opas
Yhteishaku aikataulu 2022

Yhteishaku englanninkielisiin AMK-koulutuksiin 5. - 19.1. Hakuaika päättynyt. 

Yhteishaku suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin 16.3. – 30.3

Syksyn yhteishaku AMK-koulutuksiin 31.8. – 14.9.

 

Hakijan opas 2022

Verkkoversioon tästä.  

 

Millaista on opiskella Lapin AMKissa

Opiskelu Lapin AMKissa -video

Koulutusten esittelyvideo

Monimuoto-opinnot Lapin AMKissa -video

Opiskelijavalinnat yhteishaussa

Valintatavat yhteishaussa:

1.) Todistusvalinta

2.) AMK-valintakoe 

Huom! Kuvataide ennakkotehtävällä. 

Valintakoepaikat ja -ajat Lapin AMKissa: Valintakokeita järjestetään Kemissä ja Rovaniemellä 31.5. - 2.6.2022 klo 9:00 ja 14:00. Lisätietoja täällä. 
Kiintiöpaikat
Lapin AMK varaa osan aloituspaikoista henkilöille, joilla ei ole ennestään opiskelupaikkaa tai tutkintoa. Lapin AMK varaa kevään aloituspaikoista 80% ensikertalaisille.

Kuka luetaan ensikertalaiseksi?

Hakija on ”ensimmäistä korkeakoulupaikkaa hakeva” eli ensikertalainen, jos hän

  • ei ole suorittanut Suomen koulutusjärjestelmän mukaista ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoa
  • ei ole vastaanottanut ammattikorkeakoulu- tai yliopistotutkintoon johtavaa opiskelupaikkaa koulutuksesta, joka on alkanut syksyllä 2014 tai sen jälkeen
  • Ensikertalaisuus määräytyy kevään yhteishaun 2. hakuajan päättymisajankohdan mukaan riippumatta siitä kumpana hakuaikana hakee
  • Pelkkä hakeminen tai hyväksytyksi tuleminen ei vaikuta ensikertalaisuuteen. Hakija on edelleen ensikertalainen, vaikka hän olisi hakenut esim. kevään 2015 yhteishaussa ja tullut hyväksytyksi, jos hän ei ole ottanut paikkaa vastaan.
  • Syksyllä 2014 tai sen jälkeen alkaneesta koulutuksesta vastaanotettua paikkaa ei voi perua luopumalla opiskeluoikeudesta. Opiskeluoikeudesta luopuminen ei anna takaisin ensikertalaisuutta.
  • Avoimessa korkeakoulussa opiskelu ei vaikuta ensikertalaisuuteen. Hakija on ensikertalainen, vaikka olisi opiskellut avoimessa korkeakoulussa, jos ensikertalaisen määritelmä muuten sopii hakijaan.
  • Lisätietoja lisää ensikertalaiskiintiöstä Opintopolusta.

 

Hakijapalvelut

Hakijapalvelumme auttavat kaikissa hakemiseen liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä:

puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659

hakijapalvelut(at)lapinamk.fi

Lapin AMKin opinto-ohjaajat

Lapin AMKin opo-kollegojesi yhteystiedot. 

Avoin AMK

Polkuopinnot

Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa mahdollisuuden opiskeluun tutkintotavoitteisesti polkuopintoina kaikissa Lapin ammattikorkeakoulun AMK- ja YAMK-koulutuksissa. AMK- koulutuksiin ei ole aiempien tutkintojen vaatimusta. YAMK-polkuopiskelijalla on oltava soveltuva AMK-tutkinto tai muun soveltuva tutkinnon, mutta tutkinto-opintoihin edellytettävää työkokemusta voi kerryttää polkuopintojen aikana.

Polkuopintojen avulla tutustutaan alaan, kehitetään osaamista ja suoritetaan opintoja, joiden perusteella voi hakeutua Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi suoritettuaan AMK-koulutuksen opintoja 60 op tai YAMK-opintoja 10/15 op. Polkuopinnot ovat pääsääntöisesti tutkintoon johtavan koulutuksen ensimmäisen vuoden opintoja ja opiskelu tapahtuu tutkinto-opiskelijaryhmässä lukujärjestyksen mukaisesti.

Ideana on, että polkuopiskelija opiskelee ensimmäisen vuoden avoimessa AMKissa, jonka jälkeen hän voi hakeutua erillishaussa (avoimen väylä -haku) Lapin AMKin tutkinto-opiskelijaksi kyseiseen koulutukseen. Tutkinto-opiskelijaksi päästyään opiskelija voi jatkaa samassa ryhmässä seuraavan lukuvuoden opintoja. 

Väyläopinnot

 

Lapin AMKin väyläopinnot uudistuvat. Ammatilliset väyläopinnot ja lukioväyläopinnot yhdistyvät Korkeakouluopintojen väyläksi 15 op syksystä 2022. Valinnan mahdollisuudet ja etäopiskelumahdollisuus lisääntyvät.

Väyläopinnot suunnataan toisen asteen yhteistyöoppilaitosten opiskelijoille. Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä mukaan. Väyläopinnoista poistuu soveltavan perustutkinnon opiskelun vaatimus haettaessa tietyn koulutuksen väyläopintoihin. Opiskelija voi jatkossa opiskella minkä tahansa AMK-tutkinnon väyläopinnot ja hakeutua ko. koulutukseen tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa.

Jatkossa toisen asteen tutkinnon suorittaneet voivat hakeutua polkuopintoihin.

Uusi tarjonta julkaistaan maaliskuussa ja ilmoittautuminen alkaa 2.5. klo. 8.00. Väyläopintojen nettisivuille päivitetään lisää tietoa uudistuneesta väylästä ja ilmoittautumiskäytännöistä lähiaikoina 

Infot uudistuneista käytännöistä Oppijan tuvassa:
• Opinto-ohjaajat 30.3.2022 8-9
• Ammatillisen koulutuksen opiskelijat 13.4.2022 9-10
• Lapin lukiolaiset 14.4.2022 9-10
Oppijan tupa - Lapin AMK

Avoimet Ovet verkossa

Avoimet Ovet verkossa 2021

Avoimet ovet verkossa -avajaispäivää vietettiin 16.11. ja pääsette mukaan näin jälkikäteen tapahtumasivulta löytyvien videoiden ja tallenteiden muodossa. Tallenteiden avulla pääsette tapaamaan opiskelijoitamme ja henkilökuntaamme virtuaalisesti sekä kuulemaan AMK-opinnoista. Sivulta löytyy myös tallenne Lapin AMKin ja Lapin yliopiston yhteisestä opiskelijavalinnat 2022 infotilaisuudesta. 

www.lapinamk.fi/avoimetovet

 

 

Opo-tilaisuudet

KEVÄT 2022:

Virtuaalinen hakukahvila 28.3. klo 15. - 16.00. Kahvilassa ovat hakijapalveluiden ja avoimen AMKin henkilökunta sekä koulutusten opoja paikalla vastaamassa hakeutumiseen sekä polku- ja väyläopintoja koskeviin kysymyksiin. Hakukahvila on kaikille avoin tilaisuus. 

Osallistu tästä linkistä.

Tervetuloa vierailulle

Olemme kylmiä, olemme kuumia. Olemme monta. Tervetuloa tutustumaan meihin!

Toiminnastamme kiinnostuneet ryhmät, olette tervetulleet tutustumaan meihin kampuksillamme omalla aikataulullanne!

Ota yhteyttä, ja sovitaan tutustumiskäynnistä:

Kemi-Tornio: Heli Lohi

Rovaniemi: Päivi Kilpimaa

Oppijan tupa

Oppijan Tupa on uusi virtuaalinen kohtaamispaikka. Tervetuloa mukaan erilaisiin infoihin, työpajoihin ja keskusteluihin.

Oppijan tuvan sivulta löydät kaikki tulevat Oppijan tuvan tapahtumat, aikataulut ja osallistumislinkit. Osallistuminen ei vaadi kirjautumista.