Pisteitä antavia valintaperusteita ovat
- aiempi tutkinto,
- työkokemus ja
- motivaatioessee.
Maksimipistemäärä näistä on 100 pistettä.
Pisteytys jakaantuu näin:
- Aiempi tutkinto: 10 pistettä korkeakoulututkinnosta (muista tutkinnoista ei pisteitä)
- Matkailu- ja ravitsemisalalta 12.1.2018 mennessä kertynyt
työkokemus maksimissaan 40 pistettä. Pisterajat työkokemuksen mukaan
seuraavasti:
• 3 – 5 vuotta = 15 pistettä
• 5 – 10 vuotta = 25 pistettä
• yli 10 vuotta = 40 pistettä
- Motivaatioesseestä voi saada maksimissaan 50 pistettä.
Motivaatioesseessä hakija perustelee opiskelumotivaationsa sekä
esittelee kehittämistehtävän valintaa ja perusteluja. Motivaatioessee
koostuu kahdesta osasta ja niiden yhteinen pituus on noin 2 sivua tai
maksimissaan 1 000 sanaa.
Osa 1. Oma motivaatio hakeutua koulutukseen.
Kirjoita pohtiva essee, jossa tarkastelet omaa motivaatiotasi hakeutua koulutukseen.
- Millaista matkailu- ja ravitsemisalan osaamista sinulla jo on?
- Millaisia vahvuuksia omaat?
- Miksi tarvitset koulutuksen tarjoamaa osaamista?
Osa 2. Kehitettävän yrityksen tai organisaation sekä kehitettävien tuotteiden kuvaus.
Erikoistumiskoulutuksen ydin on matkailu- ja ravitsemisalan yritysten
kansainvälistymisessä. Opintojen keskeisenä tavoitteena on viedä
eteenpäin yrityksen ja sen työntekijöiden kv-osaamista ja rakentaa
kansainvälisten markkinoiden kriteerit täyttäviä tuotteita.
- Kuvaa lyhyesti yritys tai kohdeorganisaatio.
- Esittele esseessä kehittämisaihe, joka on tärkeä oman kehittymisesi ja kohdeorganisaation kansainvälistymisen kannalta.
- Perustele kehittämisaihe; miksi yritys tai kohdeorganisaatio tarvitsee kansainvälistymisosaamista?
Palauta motivaatioessee sekä liitteet (kopio tutkintotodistuksestasi ja
työtodistuksistasi) 12.1.2018 klo 15 mennessä sähköpostitse osoitteeseen hakijapalvelut(ät)lapinamk.fi tai paperisena
osoitteeseen Lapin AMK, Hakijapalvelut, Jokiväylä 11 C , 96300 Rovaniemi