Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Siirtohaku

Lapin ammattikorkeakouluun voi hakeutua ja tulla hyväksytyksi siirto-opiskelijaksi, jos kaikki seuraavat edellytykset täyttyvät ja kyseisessä ryhmässä on tilaa:

1) Opiskelijalla on opiskeluoikeus jossain toisessa suomalaisessa ammattikorkeakoulussa.

 • siirtyminen ei ole mahdollista ensimmäisen lukukauden aikana

 • koulutuspaikan vastaanottanut ja heti opintojen alkaessa poissaolevaksi ilmoittautunut ei voi hakea

 • koulutusalan vaihto edellyttää aina yhteishakua ja sen mukaista valintapäätöstä

 • yliopistossa tai ulkomaisessa oppilaitoksessa opiskelevaa ei voida hyväksyä siirto-opiskelijaksi

 

2) Opiskelijan opinnot ovat edistyneet lähtöammattikorkeakoulussa riittävästi:

 • päiväopinnoissa, tutkintoon johtavassa koulutuksessa, edellytetään vähintään 45 op lukuvuodessa

 • monimuotokoulutuksessa opiskelevien osalta aiempaa opintojen etenemistä arvioidaan tapauskohtaisesti ottaen huomioon koulutuksen laajuus ja toteutustapa

 

3) Opiskelijalla on realistiset mahdollisuudet suorittaa tutkinto jäljellä olevana opinto-oikeusaikana.

 • opiskelijan opinto-oikeusaika on alkanut kulua jo ensimmäisessä ammattikorkeakoulussa, opinto-oikeusaika ei pitene tai ala alusta ammattikorkeakoulun vaihdoksen yhteydessä

 • monimuotokoulutuksessa opiskelevan jäljellä oleva opinto-oikeusaika lasketaan tapauskohtaisesti ottaen huomioon suoritettavien opintojen määrä ja toteutustapa.

 • monimuotokoulutuksessa huomioidaan Lapin ammattikorkeakoulun opintotarjonta ja opiskelijan mahdollisuudet suorittaa tutkintonsa loppuun.

 

4) Siirtymisen edellytyksenä on, että opiskelijaksi hyväksytty eroaa lähtöammattikorkeakoulusta ja toimittaa erotodistuksen Lapin ammattikorkeakoululle opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä.

5) Ylempään AMK-tutkintoon siirtyminen edellyttää, että hakija täyttää sen ryhmän valintakriteerit johon hän hakee siirtoa.

6) Siirto-opiskelijan säännönmukainen opiskeluaika ja opinto-oikeusaika lasketaan alkaneeksi siitä päivämäärästä jolloin hän ensimmäisen kerran vastaanotti opiskelupaikan ja ilmoittautui läsnä olevaksi.

7) Siirtyminen voi tapahtua vain lukukausien vaihteessa. Keväällä hakenut ja hyväksytty voi aloittaa opinnot syyskauden alussa ja syksyllä hakenut ja hyväksytty kevätkauden alussa.


Siirtyminen Lapin ammattikorkeakoulun sisällä

Lapin ammattikorkeakoulun sisällä voi hakeutua ja tulla hyväksytyksi siirto-opiskelijaksi:

 • koulutusohjelmaa vaihtava on opiskelija, joka ammattikorkeakoulun sisällä samalla koulutusalalla vaihtaa koulutusohjelmaa, mutta hänen tutkintonsa pysyy samana.

 • koulutusohjelman vaihtaminen voidaan myöntää hakemuksesta, kun koulutusohjelman valintaperusteet ovat olleet samat.

 • suuntautumisvaihtoehdon vaihto on mahdollista opetuspäällikön harkinnan mukaan.

 • ammattikorkeakoulu voi ottaa siirto-opiskelijoita harkintansa mukaan

 

Yllä selvitetyt siirto-opiskelijaperiaatteet koskevat sekä nuorten että aikuiskoulutuksen, ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon ja vieraskielisen koulutuksen siirto-opiskelijoiden ottamista.

 

Hakuohjeet

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan www.opintopolku.fi kautta. Löydät meidät opintopolusta kun kirjoitat hakukenttään Lapin ammattikorkeakoulu, siirtohaku. Siirtohakukohteet näkyvät opintopolussa vain vähän ennen hakuaikaa.

Hakuaika on 1.-15.5. syksyllä alkaviin ryhmiin ja 1.-15.11. tammikuussa alkaviin ryhmiin.Näin haet siirtohaussa:

 1.  Mene sivulle www.opintopolku.fi.
 2. Kirjoita ”Etsi koulutuksia tästä” kenttään Lapin ammattikorkeakoulu ja paina Hae nappia
 3. Etsi avautuvasta listasta koulutus johon haluat hakea ja klikkaa tutkintonimike kohdasta esim. Siirtohaku, Metsätalousinsinööri (AMK).
 4. Ruudun oikeassa reunassa näkyy haku Siirtohaku, Metsätalousinsinööri (AMK)".
 5. Avaa hakemus painikkeesta ”Täytä hakulomake”

siirtoopiskelija.jpg

 

- Opiskelijalle lähetetään päätös sekä ohjeistus sähköpostilla. Jos opiskelija siirtyy toisesta ammattikorkeakoulusta, tulee hänen toimittaa erotodistus edellisestä ammattikorkeakoulusta Winhan rekisterin pääkäyttäjälle.

 - Hakija on yhteydessä tulevan yksikkönsä hyväksymiskirjeessä ilmoitettuun yhdyshenkilöön ja sopii hänen kanssaan mm. korvaavuuksista ennen opiskelun aloittamista.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK