kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Siirtohaku

Siirtohaku muusta suomalaisesta korkeakoulusta Lapin AMKiin tai siirtyminen Lapin AMKin sisällä siten, että koulutusala ja/tutkintonimike vaihtuu

• Hakijalla on voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa ja hän hakee siirtoa Lapin ammattikorkeakouluun.
• Hakija hakee siirtoa korkeakoulun sisällä siten, että koulutusala ja tutkintonimike vaihtuvat
o koulutusala ja/tai tutkintonimike vaihtuu (esimerkiksi sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi)
o koulutuksesta toiseen siten, että koulutusala ja tutkintonimike vaihtuu (esimerkiksi tradenomista restonomiksi)
• Hakijan aiemmat opinnot ja ammattikorkeakoulun opetustarjonta mahdollistavat tutkinnon suorittamisen tavoitteellisessa suorittamisajassa.
• Siirtoa voi hakea aikaisintaan ensimmäisen lukukauden aikana, jolloin olet läsnäolevana opiskelijana (siirtyminen 2. lukukauden alussa)
• Hakija on edistynyt opinnoissaan vähintään keskimäärin 22 opintopistettä lukukaudessa tai 45 opintopistettä lukuvuodessa.
• Kun siirto-opiskelija ottaa vastaan uuden opiskeluoikeuden, hän menettää samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutensa. (L325/2015)
• Haku on erillishaku ja tapahtuu www.opintopolku.fi sivuston kautta.
• Hakuajat 1.-15.5. ja 1.-15.11.


Huomioitavaa
- Siirto-opiskelijan säännönmukainen opiskeluaika ja opinto-oikeusaika lasketaan alkaneeksi siitä päivämäärästä, jolloin opiskelija ensimmäisen kerran vastaanotti opiskelupaikan ja ilmoittautui läsnä olevaksi. Siirto-opiskelijana opiskeluoikeusaika määrittyy uuden tutkinnon mukaan. Tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka opiskelija on jo käyttänyt tutkinnon suorittamiseen. Myös läsnä- ja poissaolokaudet siirtyvät opiskeluoikeuden myötä.
- Lukuvuosimaksuvelvollisen opiskelijan apuraha määräytyy siirron taustalla olevan opiskeluoikeuden alkamisajankohdan mukaan.
- Jos hakijan opiskelema ala ja/tai tutkinto-ohjelma poikkeavat merkittävästi haun kohteena olevasta tutkinto-ohjelmasta esimerkiksi haettaessa insinööristä sosionomiksi, vaihto edellyttää hakeutumista yhteishaun kautta.


Valinnan edellytykset
Valinta on mahdollinen, kun
• Täytät siirtohaun valintaperusteet
• Koulutuksen resurssit mahdollistavat uuden opiskelijan ottamisen

 

Hakuohjeet

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan www.opintopolku.fi kautta. Löydät meidät opintopolusta kun kirjoitat hakukenttään Lapin ammattikorkeakoulu, siirtohaku. Siirtohakukohteet näkyvät opintopolussa vain vähän ennen hakuaikaa.

Hakuaika on 1.-15.5 syksyllä alkaviin ryhmiin ja 1.-15.11. tammikuussa alkaviin ryhmiin.Näin haet siirtohaussa:

HOX! Uuden tarjonnan ohjeet tulossa piakkoin.

  1.  Mene sivulle www.opintopolku.fi.
  2. Kirjoita ”Etsi koulutuksia tästä” kenttään Lapin ammattikorkeakoulu ja paina Hae nappia
  3. Valitse vasemmasta laidasta Rajaa hakutuloksia ja Korkeakoulujen siirtohaut
  4. Etsi avautuvasta listasta koulutus johon haluat hakea ja klikkaa tutkintonimike kohdasta esim. Siirtohaku, Metsätalousinsinööri (AMK).
  5. Ruudun oikeassa reunassa näkyy haku Siirtohaku, Metsätalousinsinööri (AMK)".
  6. Avaa hakemus painikkeesta ”Täytä hakulomake”

siirtoopiskelija.jpg

 

- Opiskelijalle lähetetään päätös sekä ohjeistus sähköpostilla.  

 - Hakija on yhteydessä tulevan yksikkönsä hyväksymiskirjeessä ilmoitettuun yhdyshenkilöön ja sopii hänen kanssaan mm. korvaavuuksista ennen opiskelun aloittamista.

 

Siirtyminen Lapin AMKin sisällä

Valintaperusteet:

- Opiskelijalla on voimassa oleva opiskeluoikeus Lapin AMKissa
- Opiskelija hakee siirtoa siten, että tutkintokoulutus ja tutkintonimike ei vaihdu (esimerkiksi insinööristä insinööriksi, Kemistä Rovaniemelle)
- Ammattikorkeakoulun sisällä tutkintokoulutuksesta toiseen siirtyvällä on oltava edellisessä tutkintokoulutuksessa vähintään yksi läsnäolokausi ja suoritettuna vähintään 50 opintopistettä/läsnäololukuvuosi (yhden läsnäolokauden jälkeen 25op)

Huomioitavaa

Tutkintokoulutuksen, toteutustavan tai toimipisteen siirrossa on huomioitava seuraavat asiat:
- Opiskelija ei voi hakea ensimmäisenä lukuvuonna siirtoa koulutukseen tai toteutustapaan, jossa on ollut valintavaiheessa ylempi sisäänpääsyn pisteraja.
- Englanninkielisestä tutkinnosta suomenkieliseen tai toisin päin siirryttäessä siirto on mahdollinen, jos alkuperäisen koulutuksen kielellä on suoritettuna enintään 100 opintopistettä.

Hakuohjeet

Hakuaika: Ei hakuaikaa
Haku tapahtuu tällä lomakkeella.