Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Siirtohaku

Siirto-opiskelija on sellainen henkilö, joka hakee
- siirtoa korkeakoulusta toiseen korkeakouluun
- siirtoa korkeakoulun sisällä
- siten, että koulutusala ja/tai tutkintonimike vaihtuu (esim. sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi)
- koulutuksesta toiseen siten, että koulutusala ja tutkintonimike vaihtuu (esim. tradenomista restonomiksi)


Kun siirto-opiskelija ottaa vastaan uuden opiskeluoikeuden, hän menettää samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutensa. (L325/2015)

Lapin AMKin siirto-opiskelijavalinnassa valintaperusteet ovat seuraavat:
- Hakijalla on voimassa oleva opiskeluoikeus suomalaisessa korkeakoulussa.
- Hakijan aiemmat opinnot ja ammattikorkeakoulun opetustarjonta mahdollistavat tutkinnon suorittamisen tavoitteellisessa suorittamisajassa.
- Siirtoa voi hakea aikaisintaan ensimmäisen lukukauden aikana, jolloin olet läsnäolevana opiskelijana (siirtyminen 2. lukukauden alussa)
- Hakija on edistynyt opinnoissaan vähintään keskimäärin 22 opintopistettä lukukaudessa tai 45 opintopistettä lukuvuodessa.

Huomioitavaa
- Siirto-opiskelijan säännönmukainen opiskeluaika ja opinto-oikeusaika lasketaan alkaneeksi siitä päivämäärästä, jolloin opiskelija ensimmäisen kerran vastaanotti opiskelupaikan ja ilmoittautui läsnä olevaksi. Siirto-opiskelijana opiskeluoikeusaika määrittyy uuden tutkinnon mukaan. Tutkinnon tavoitteellisesta opiskeluajasta vähennetään se aika, jonka opiskelija on jo käyttänyt tutkinnon suorittamiseen. Myös läsnä- ja poissaolokaudet siirtyvät opiskeluoikeuden myötä.
- Lukuvuosimaksuvelvollisen opiskelijan apuraha määräytyy siirron taustalla olevan opiskeluoikeuden alkamisajankohdan mukaan.
- Siirto-opiskelijalla on riittävät mahdollisuudet suorittaa tutkinto loppuun jäljellä olevan opiskeluajan sisällä.
- Siirtyminen voi tapahtua vain lukukausien vaihteessa. Keväällä hakenut ja hyväksytty voi aloittaa opinnot syyskauden alussa ja syksyllä hakenut ja hyväksytty kevätkauden alussa.
- Jos hakijan opiskelema ala ja/tai tutkinto-ohjelma poikkeavat merkittävästi haun kohteena olevasta tutkinto-ohjelmasta esimerkiksi haettaessa insinööristä sosionomiksi, vaihto edellyttää hakeutumista yhteishaun kautta.


Valinnan edellytykset
Valinta on mahdollinen, kun
• Täytät siirtohaun valintaperusteet
• Koulutuksen resurssit mahdollistavat uuden opiskelijan ottamisen


Hakuohjeet

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan www.opintopolku.fi kautta. Löydät meidät opintopolusta kun kirjoitat hakukenttään Lapin ammattikorkeakoulu, siirtohaku. Siirtohakukohteet näkyvät opintopolussa vain vähän ennen hakuaikaa.

Hakuaika on 1.-15.5.2020 syksyllä alkaviin ryhmiin ja 1.-15.11.2020 tammikuussa alkaviin ryhmiin.Näin haet siirtohaussa:

  1.  Mene sivulle www.opintopolku.fi.
  2. Kirjoita ”Etsi koulutuksia tästä” kenttään Lapin ammattikorkeakoulu ja paina Hae nappia
  3. Etsi avautuvasta listasta koulutus johon haluat hakea ja klikkaa tutkintonimike kohdasta esim. Siirtohaku, Metsätalousinsinööri (AMK).
  4. Ruudun oikeassa reunassa näkyy haku Siirtohaku, Metsätalousinsinööri (AMK)".
  5. Avaa hakemus painikkeesta ”Täytä hakulomake”

siirtoopiskelija.jpg

 

- Opiskelijalle lähetetään päätös sekä ohjeistus sähköpostilla. 

 - Hakija on yhteydessä tulevan yksikkönsä hyväksymiskirjeessä ilmoitettuun yhdyshenkilöön ja sopii hänen kanssaan mm. korvaavuuksista ennen opiskelun aloittamista.

 

Tutkinto-ohjelman tai toimipisteen vaihtaminen Lapin AMKissa

Valintaperusteet sisäiselle siirrolle:
- Hakijalla on voimassa oleva opiskeluoikeus Lapin AMKissa
- Hakija hakee siirtoa siten, että koulutusala ja tutkintonimike ei vaihdu (esimerkiksi insinööristä insinööriksi, Kemistä  Rovaniemelle)


Huomioitavaa
Opiskelija ei voi hakea ensimmäisenä lukuvuonna siirtoa koulutukseen tai toteutustapaan, jossa on ollut valintavaiheessa alempi sisäänpääsyn pisteraja. Muissa tapauksissa, opiskelijan tulee ottaa yhteyttä alansa osaamispäällikköön. 
Englanninkielisestä tutkinnosta suomenkieliseen tai toisin päin siirryttäessä siirto on mahdollinen, jos alkuperäisen koulutuksen kielellä on suoritettuna enintään 100 opintopistettä.

Hakuohjeet

Hakuaika: Ei hakuaikaa
Haku tapahtuu elomakkeella, joka avataan myöhemmin keväällä 2020.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK