Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi

Lapin amk - Avoimen väylä

 

Lapin ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi voivat hakeutua ja tulla hyväksytyksi avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittaneet opiskelijat, jos seuraavat edellytykset täyttyvät ja kyseisessä ryhmässä on tilaa:

Opiskelija on suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa vähintään 60 opintopistettä AMK-tutkintoon soveltuvia opintoja lukukauden päättymiseen mennessä. Avoimessa suoritettujen opintojen perusteella voi hakeutua, vaikka ammattikorkeakoululaissa määritelty hakukelpoisuus puuttuisi.

TAI

Opiskelija on suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa 90 opintopisteen laajuiseen ylempään AMK-tutkintoon soveltuvia opintoja vähintään 15 op tai 60 opintopisteen laajuiseen ylempään AMK-tutkintoon soveltuvia opintoja vähintään 10 op lukukauden päättymiseen mennessä.

Hakijalla tulee olla soveltuva ammattikorkeakoulututkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto sekä AMK-tutkinnon jälkeinen kolmen vuoden työkokemus. Ammattikorkeakoulututkintoa ennen opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon suorittaneilla kolmen vuoden työkokemus voi olla näiden tutkintojen suorittamisen väliseltä ajalta.

JA

Opintojen tulee olla koulutukseen soveltuvia opintoja. Kaikissa avoimissa ammattikorkeakouluissa suoritetut opinnot hyväksytään.

TAI

Opiskelijalla on ammatillinen perustutkinto ja suoritettuna 30 opintopistettä ns. väyläopintoja Lapin ammattikorkeakoulussa lukukauden päättymiseen mennessä.


Valinta tapahtuu koulutusalakohtaisesti määritellyin perustein mahdollisen  haastattelun, suoritettujen opintojen ja opintopisteiden perusteella. Opiskelijalla tulee olla realistiset mahdollisuudet suorittaa tutkinto opinto-oikeusaikana (opintojen edistyminen, opiskeluvalmiudet, kielet, matematiikka). Lisäksi voidaan edellyttää koulutuskohtaisen soveltuvuustestin suorittamista hyväksytysti ennen valintaa.

Siirtyminen avoimen opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi tapahtuu lukukauden alussa (1.1. tai 1.8.).

Yllä esitetyt edellytykset koskevat sekä suomenkielistä että vieraskielistä AMK-tutkintoon ja YAMK-tutkintoon hakeutumista.

Hakuohjeet

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan www.opintopolku.fi kautta. Löydät meidät opintopolusta kun kirjoitat hakukenttään Lapin ammattikorkeakoulu Avoimen väylä ja valitset koulutuksen johon haet sekä sen jälkeen hakukohteeksi Avoimen väylä + haluamasi hakukohde.

Hakukohteet näkyvät opintopolussa vain vähän ennen hakuaikaa.

Hakuaika on 1.-15.5. syksyllä alkaviin ryhmiin ja 1.-15.11. tammikuussa alkaviin ryhmiin.

Näin haet AVOIMEN AMKin opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi
  1. Mene sivulle www.opintopolku.fi
  2. kirjoita ”Etsi koulutuksia tästä” kenttään Lapin ammattikorkeakoulu Avoimen väylä ja paina Hae nappia
  3. Etsi avautuvasta listasta koulutus johon haluat hakea esim. Geronomi AMK), Kemi
  4. Ruudun oikeassa reunassa näkyy haku ”Lapin AMK, avoimessa AMK:ssa 60 op suorittaneet tai ylempi AMK 15 tai 10 op suorittaneet” ja
    hakukohde ”Avoimen väylä, Geronomi (AMK)"
  5. Avaa hakemus painikkeesta ”Täytä hakulomake”
  6. Liitteet toimitettava Hakijapalveluihin/ladattava Opintopolkuun määräaikaan mennessä

Sinun ei tarvitse toimittaa opintosuoritusotetta avoimessa amkissa suorittamistasi opinnoista. Mikäli sinulla on vielä keskeneräisiä suorituksia, ota yhteyttä opettajaan, jotta saat merkinnät opintorekisteriin.

Pääsääntöisesti hyväksytään vain avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut opinnot, jotka soveltuvat koulutukseen, johon haet. 

Ulkomaisessa korkeakoulussa suoritetut opintopisteet eivät anna hakukelpoisuutta.

Mikäli haet ylempään AMK-tutkintoon, tulee sinun toimittaa myös seuraavat kopiot:

- mahdollinen opistotutkinto todistus
- työtodistukset

Huom. AMK-tutkintotodistusta ei tarvitse toimittaa.

Liitteet tulee lähettää Lapin ammattikorkeakoulun Hakijapalveluihin tai ladata ne Opintopolkuun määräaikaan mennessä

Lapin amk Hakijapalvelut
Jokiväylä 11 C
96300 ROVANIEMI

TAI
Toimita liitteet lisäämällä ne omalle hakulomakkeellesi. Tallenna liitteesi PDF/JPG/PNG-muodossa.

 

Lisätietoa siirtymisestä avoimen AMKin opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi ja ohjeita aloittavalle opiskelijalle (mm. aloituspäivät)

täppä.jpgOhjeita avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi siirtyvälle

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK