kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle

Tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa

Yhteishaun lisäksi voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi Lapin AMKin omissa erillishauissa. Erillishakuja ovat mm. avoimen väylä -haku ja siirtohaku.

 

Avoimen väylä -haulla tutkinto-opiskelijaksi 

Avoimen väylä -haulla tutkinto-opiskelijaksi voivat hakeutua vaaditut opintopisteet avoimessa ammattikorkeakoulussa suorittaneet opiskelijat. 

Haku Avoimen AMKin polku- tai väyläopinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

Kun olet suorittanut avoimessa ammattikorkeakoulussa tarvittavat polku- tai väyläopinnot, voit hakea Lapin ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa. Tutustu sinua koskeviin tarkempiin hakuedellytyksiin.

Haku aiemmin suoritettujen opintojen ja avoimen AMKin opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi

Mikäli haluat suorittaa kesken jääneet AMK- tai YAMK-opinnot loppuun tai haluat päivittää opistotutkinnon AMK-tutkinnoksi tai korkeakoulututkinnon AMK-tutkinnoksi ota yhteyttä koulutuksesi opinto-ohjaajaan opiskelusuunnitelman laatimiseksi. Opinto-ohjaajien yhteystiedot löydät täältä. Suoritettuasi sovitun osan opiskelusuunnitelman mukaisista opinnoistasi avoimessa AMKissa, voit hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. Tutustu sinua koskeviin tarkempiin hakuedellytyksiin alta:

Kesken jääneet korkeakouluopinnot

Aiemman korkeakoulututkinnon tai opistotutkinnon päivittäminen korkeakoulututkinnoksi


Hakuinfo: 

Avoimen väylän haku 1.12.2023 - 30.4.2024 klo 15. Opiskelun aloitus kevätlukukaudella 2024. 

Avoimen väylän haku: 1.5. - 30.11.2024 klo 15. Opiskelun aloitus syyslukukaudella 2024. 

Avoimen väylän pitkä hakuaika mahdollistaa hakemisen heti sen jälkeen, kun olet suorittanut hakuedellytysten mukaiset opintopistemäärät. Haku Opintopolussa.

Erillishaku on hyvä mahdollisuus hakea korkeakouluopintoihin. 

Siirtohaku

Siirtohaku on sinulle, joka haluat siirtyä toisesta AMKista Lapin AMKiin tai vaihtaa koulutuksesta toiseen. Edellytyksenä, että sinulla tulee opintoja 45 op/läsnäolovuosi.

Hakuinfo:

Siirtohaun hakuaikataulu 2024:

1.- 15.5. syksyllä alkaviin ryhmiin. 

1.- 15.11. tammikuussa alkaviin ryhmiin. 

Haku Opintopolussa.

 

Muut erillishaut ja lisähaut

Lapin AMKissa opintonsa keskeyttäneet voivat hakea opiskeluoikeutta uudelleen, jos opinnot olivat alkaneet 1.8.2015 tai sen jälkeen.

Opiskelun voit aloittaa myös avoimen ammattikorkeakoulun opintoina, joiden perusteella voit myöhemmin hakeutua tutkinto-opiskelijaksi. Katso avoimen AMKin esittelyvideo. Jos et näe alla olevaa videoupotusta niin voit katsoa sen tästä YouTube-linkistä.