kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Avoin AMK

opiskelua pitkien etäisyyksien suomessa

- Miia Rae-Juntusen opiskelijakokemuksia tradenomialan opinnoista

Miia Rae-Juntunen, kahden pienen lapsen äiti, aloitti opintonsa avoimen AMK:n kautta tradenomi polkuopintoina suuntautumisenaan julkishallinto. Opiskeltuaan noin vuoden hän hakeutui avoimessa AMK:ssa suoritettujen opintojen perusteella tutkinto-opiskelijaksi. Opintonsa hän suoritti täysin virtuaalisesti työnsä ohessa. ”Virtuaaliopinnot Lapin AMK:ssa ovat huippuluokkaa.” Pohjakoulutukseltaan Miia on audiovisuaalisen viestinnän perustutkinnon käynyt media-assistentti. Nykyisin hän työskentelee myyntisihteerinä. Uudestaan 27-vuotiaan Kemissä asuvan Miian koulun penkille vei halu kouluttaa itseään korkeammalle ja samalla saada uutta työpaikkaansa vastaava koulutus. Avoimeen ammattikorkeakouluun Miia tuli opiskelemaan, sillä hän myöhästyi AMK:n yhteishausta. Hän kuuli mahdollisuudesta opiskella avoimen AMK:n polkuopintoja ja tarttui tilaisuuteen.

Tietoja koulutuksesta hän sai sekä Lapin ammattikorkeakoulun nettisivuilta että henkilökunnalta. Opintojen suunnittelun kanssa Miia kertoo tarvitsevan paljon omatoimisuutta. Työskentelyn ryhmissä hän kertoi onnistuneen hyvin.

Miia suoritti syyskuu-heinäkuu välillä 88 opintopistettä ennen kuin haki tutkinto-opiskelijaksi. Hän kehuu monimuoto-opintoja joustavuudesta sekä aikataulujen onnistuneesta yhteen sovittamisesta.

”Suoritin avoimen opintojen aikana myös lähiopintoina Arctic Summer Schoolin Cross-Cultural Management - kurssin Torniossa (10 op). Tämä oli myös erittäin mielenkiintoinen oppimiskokemus kansainvälisessä ympäristössä, olin ryhmän ainoa suomalainen. Myös perusharjoittelun suoritin avoimessa.”
Polkuopiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi siirtymisen Miia sanoi olleen helppoa ja vaivatonta. Opiskeluvuodesta avoimessa AMK:ssa hän sanoo saaneensa rohkeutta jatkaa tutkinto-opiskelijaksi, esiintymisvarmuutta sekä paljon uutta tietoa.
Avointa AMK:ta hän suosittelee heille, jotka haluavat hakeutua myöhemmin tutkinto-opiskelijaksi tai päivittää osaamistaan.