kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Avoin AMK

Avoimen amkin kautta kohti yamk-tutkintoa

- Antti Hietakankaan opintopolku vie kohti insinööri YAMK-tutkintoa


Rovaniemeläinen 39-vuotias Antti Hietakangas sai avoimen ammattikorkeakoulun myötä mahdollisuuden kehittää johtamisosaamistaan opiskelemalla YAMK-tutkintoryhmän mukana teknologiaosaamisen johtamisen koulutuksessa.

Pohjakoulutukseltaan Antti on ammattikorkeakoulun käynyt insinööri. Nykyisin hän työskentelee työpäällikkönä Skanska Asfaltti Oy:ssä. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opintoja avoimeen ammattikorkeakouluun hän lähti opiskelemaan, sillä myöhästyi yhteishausta.

”Myöhästyin varsinaisesta hakuprosessista, jonka jälkeen otin yhteyttä koululle koskien mahdollisuutta osallistua opiskeluun. Koululta neuvottiin hakemaan avoimen puolelle.”

Positiivisena asiana opiskeluistaan hän sanoo mahdollisuuden opiskella tutkinto-opiskelijaryhmässä. Avoimen AMK:n kautta opiskelu ei myöskään eronnut mitenkään tutkinto-opiskelijana opiskelusta.

Kahden lapsen isä ja aviomies suoritti opiskelunsa vapaa-ajallaan työnsä ohessa. ”Opiskelu vei aikaa paljon etukäteisarviota enemmän, mutta antoi yhtä paljon. Suoritin kaikki opiskelemiseni vapaa-ajallani, joten se vaati joustamista perheeltäni.” Avoimen väylän kautta tutkintoon hakeutumiseen tarvittavat 10 op Antilla täyttyivät reilusti. Vuoden aikana hän suoritti 25 opintopistettä, ennen hakeutumistaan tutkinto-opiskelijaksi. Hakeutumisen avoimessa AMK:ssa suoritettujen opintojen perusteella hän kertoo olleen sujuvaa ja helppoa.

Avoimien ammattikorkeakouluopintojen aikana hän kertoo oppineensa paljon johtamisesta sekä tutkimuksellisen tiedon hankkimisesta. Opiskelua avoimessa hän suosittelee heille, jotka ovat aidosti motivoituneita kehittämään itseään ja ammattitaitoaan.