kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Avoin AMK / Maanmittaustekniikka

Avoimen amkin opinnoilla uudelle alalle

- Eero Vihavaisen matka avoimen opinnoista Maanmittausinsinöörin tutkinto-opintoihinEnglannissa muutaman vuoden media-alalla työskennellyt Eero sai Suomeen palattuaan opiskelupaikan Lapin Yliopistosta Mediakulttuurin maisterin opinnoista. Eero tuli kuitenkin siihen tulokseen että haluaa vaihtaa alaa, media-alan epävarman työllistymisen vuoksi ja maanmittaustekniikka oli alkanut kiinnostaa.

Eero päätyi avoimeen AMKiin, koska yhteishaku oli jo päättynyt, mutta hän halusi kuitenkin aloittaa opiskelut pikimmiten. Eero aloittikin opinnot avoimen AMKin kautta, tutkinto tavoitteisesti maanmittaustekniikan koulutuksessa.

Onnekseni TE-keskus lähti hakemuksestani tukemaan minua opinnoissa omaehtoisen opiskelun kautta työttömyysetuudella. Opiskelin ensimmäisen vuoden avoimessa AMKissa ja kävin päivä- sekä monimuotoryhmän mukana lähes kolmen vuoden opinnot. Toisen vuoden syksylle hain tutkinto-oikeutta ja se minulle myös myönnettiin, jolloin siirryin vuoden opintojen jälkeen tutkinto-opiskelijaksi.Eero koki opiskelun avoimessa AMKissa hyvin joustavaksi ja samanlaiseksi kuin tutkinto-opiskelijanakin, ainoat erot huomaa vain joissain hallinnollisissa asioissa. Myöskin prosessi avoimen opiskelijasta tutkinto-opiskelijaksi oli helppo ja siihen sai tukea ja ohjausta avoimen AMKin suunnittelijalta.