kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Avoin AMK

Ensimmäinen vuosi avoimen kautta opintojen vauhdittamiseksi

- Laura Isokäännän polku avoimen AMKin kautta fysioterapian tutkintokoulutukseen


Limingasta kotoisin oleva 20-vuotias Laura Isokääntä on pohjakoulutukseltaan ylioppilas. Tällä hetkellä hän asuu Rovaniemellä suorittaen opintojaan Lapin ammattikorkeakoulussa. Hän aloitti fysioterapian polkuopinnot, tavoitteenaan päästä tutkinto-opiskelijaksi.

"Valitettavasti en saanut kirjoituksiani suoritettua loppuun halutulla aikataululla ja tästä johtuen minulla olisi ollut puoli vuotta, jolloin en olisi tehnyt mitään. Rupesin perheeni kanssa miettimään vaihtoehtoja ja päädyimme avoimeen ammattikorkeakouluun. Siten kykenin suorittamaan kirjoitukseni loppuun ja samalla opiskelemaan jo suunnitelmissa ollutta fysioterapian koulutusohjelman opintoja ja näin minulle ei jäänyt tyhjää puolivuotista." Selatessaan korkeakoulujen sivuja hän huomasi Lapin ammattikorkeakoulussa olevan mahdollisuuden polkuopintoihin ja hänestä se tuntui järkevältä vaihtoehdolta aloittaa AMK:n opintojen suorittaminen. Mieltä askarruttaneisiin kysymyksiin Laura kertoo saaneensa vastaukset soittamalla Lapin ammattikorkeakouluun.

Hän kertoo olleensa aivan kuten tutkinto-opiskelijatkin, yhtä ryhmää. Ainoa asia mikä hänet heistä erotti, oli taloudellinen tilanne.
"Toki taloudellisesti tilanne on eri, sillä avoimen opiskelijana en saanut tukia, joten rahat piti hankkia töitä tekemällä. Totta kai vanhempani tukivat taloudellisesti." Ensimmäiset kuusi kuukautta hän opiskeli yhtä aikaa sekä lukiossa että avoimessa ammattikorkeakoulussa. Tässä asiassa Laura kertoo avoimen AMK:n joustaneen hyvin. Vuoden aikana hän suoritti kaikki 60 op lähiopetuksena. Tutkinto-opiskelijaksi hakeutuminen avoimessa AMK:ssa suoritettujen opintojen perusteella sujui hänen mielestään ongelmitta.
”Sain tutkinto opiskelijaksi hakeutumisessa paljon apua opettajiltani, avoimen henkilökunnalta sekä muilta luokkani avoimen opiskelijoilta ja prosessi sujui osaltani ongelmitta.” Laura kertoo avoimessa AMK:ssa opiskelun antaneen hänelle mahdollisuuden päästä opiskelemaan ammattiin, joka häntä kiinnostaa. Opiskelua avoimessa ammattikorkeakoulussa hän suosittelee esimerkiksi nuorelle, joka ei vielä tiedä mitä haluaa tai ihmiselle joka ei pääse opiskelemaan pääsykokeiden kautta, mutta motivaatio opiskeluun on hyvin korkealla.