kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / Avoin AMK

Avoin Amk

Mielessä osaamisen täydentäminen, tie tutkintoon tai mielen vireys uusien oivallusten äärellä?

Avoimessa ammattikorkeakoulussa voivat opiskella kaikki opinnoista kiinnostuneet iästä ja koulutustaustasta riippumatta.

Avoin AMK on hyvä valinta, jos haluat 

  • tutustua opiskeluun ammattikorkeakoulussa
  • opiskella polku- tai väyläopiskelijana tutkintotavoitteisesti
  • ylläpitää ja kehittää ammatillista osaamista sekä työelämässä tarvittavia tietoja ja taitoja 
  • kehittää itseäsi. 
OPINTOTARJONTA
Ilmoittautuminen ja ilmoittautumisohje
Ilmoittautuminen avoimen AMKin opintoihin

Lapin AMKin avoimen AMK:n opintoihin ilmoittaudutaan verkkokaupassa.

TARJONTAAN JA ILMOITTAUTUMISEEN PÄÄSET TÄSTÄ

Avoimen AMK:n opinnot ovat maksullisia ja ilmoittautuminen on sitova. Mahdollisista poikkeuksista on mainittu erikseen kohdassa opintomaksut. Tutustu opintomaksuihin ja maksuehtoihin aina ennen ilmoittautumista.

Mahdollisista opintojen edellyttämistä ennakkotiedoista tai -taidoista kerrotaan verkkokaupassa opintojen lisätiedoissa. Tutustu siksi myös hakemiesi opintojen tietoihin huolellisesti ennen ilmoittautumista. Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä.

Verkkokaupan ilmoittautumisohje

Opintojen hakeminen

Voit hakea opintoja kahdella eri tavalla:
=>Vapaalla sanahaulla sivun yläosan hakukentässä.
Vinkki: Koska sana voi esiintyä verkkokaupassa monessa taivutusmuodossa, käytä haussa vain sanan runkoa niin saat useampia hakutuloksia kerralla (esim. ei mielenterveyden vaan mielenterv).
=>Suodattamalla hakua vasemman reunan hakurajoituksia käyttäen.
Vinkki: Muut tiedot -otsikon alta löydät hakurajoitukset mm. englanninkieliselle opetukselle ja verkko-opinnoille.

Voit myös yhdistää hakutapoja ja hakea esim. hakusanalla ja kampuksella.

Opintojen tiedot

Klikkaa opintojen nimeä tuloslistassa, niin löydät niiden tarkemmat tiedot.

Sivun yläosassa ovat ilmoittautumiseen liittyvät perustiedot ja osaamis- ja lukukausikokonaisuuksien tarkemmat tiedot. Sivun alaosasta löydät ko. opintoihin sisältyvien toteutusten tarkemmat tiedot ja opetuksen ajankohdat eli lukujärjestyksen.

Toteutusten tiedoista löytyvät myös opintoja koskevat mahdolliset opintojen ennakkotieto tai -taitoedellytykset. Huomaathan, että mikäli opintoihin sisältyy useita eri toteutuksia, näiden esitietovaatimukset saattavat poiketa toisistaan.

Ilmoittautuminen

Aloita ilmoittautuminen lisäämällä haluamasi opinnot opintokoriin klikkaamalla Lisää koriin. Voit kerätä koriin useampia opintoja kerralla. Mikäli ilmoittautumiselle on asetettu rajoituksia, verkkokauppa ohjeistaa sinua eteenpäin.

Kun siirryt ilmoittautumaan, verkkokauppa pyytää sinua ensin vahvistamaan, että olet lukenut sopimusehdot ja tutustunut kaikkien valitsemiesi opintojen esitietovaatimuksiin.

Seuraavaksi palvelussa tunnistaudutaan vahvasti pankkitunnuksilla. Myös heikko tunnistautuminen on mahdollinen, mutta älä käytä sitä, jos pystyt tunnistautumaan vahvasti. Heikosti tunnistautunut henkilö, joutuu käymään tunnistautumassa opiskelijapalveluissa ennen opintojen alkamista. Ilman vahvaa tunnistautumista ei saa opinto-oikeutta. Tunnistautumisen jälkeen siirryt täyttämään henkilötiedot ilmoittautumislomakkeelle.

Tietojen tallentamisen jälkeen näet yhteenvedon ilmoittautumisestasi. Yhteenvedosta näet myös, oletko saamassa opiskelupaikkaa suoraan vai jäämässä jonoon tai odottamaan myöhemmin tehtävää valintapäätöstä.

Opintomaksujen maksaminen

Mikäli sait opiskelupaikan heti, siirryt ilmoittautumisen jälkeen maksamaan opinnot. Maksaminen tapahtuu Paytrail-verkkomaksupalveluun. Ostoksistasi saat antamaasi sähköpostiin tilausvahvistuksen, joka toimii myös kuittina.

Mikäli et saanut opiskelupaikkaa heti, et vielä maksa mitään. Opintomaksu maksetaan myöhemmin, jos sinulle voidaan tarjota opiskelupaikkaa opinnoissa ja otat sen vastaan.

Maksullisen koulutuksen verkkokaupan sähköpostiviestit

Saat aina vahvistuksen ilmoittautumisesta sähköpostiisi, mikäli annoit ilmoittautumisen yhteydessä toimivan sähköpostiosoitteen. Jos et löydä viestiä saapuneiden kansiostasi muutaman tunnin sisällä ilmoittautumisesta, muista tarkistaa roskapostisi.

Saat järjestelmän lähettämissä viesteissä ohjeita opintojen aloittamiseen liittyen. Viestistä löydät tarvittaessa myös ohjeet opintojen peruuttamista.

Seuraa sähköpostiasi erityisen tarkasti, mikäli jäit jonoon odottamaan peruutuspaikkaa tai hait opintoihin, joihin valinta tehdään myöhemmin. Mikäli voimme tarjota sinulle paikkaa opinnoissa, sinulla on vain rajallisesti aikaa ottaa paikka vastaan, ennen kuin se siirretään automaattisesti eteenpäin seuraavana jonossa olevalle.

Opiskelijavalinta

Ilmoittautumisjärjestysvalinnasta, näet heti verkkokaupassa, saitko opiskelupaikan valitsemiisi opintoihin. Mikäli valitsemasi opinnot ovat jo täynnä, näet verkkokaupassa, kuinka monennella varasijalla olet. Mikäli opiskelijoiden valinnassa käytetään muita valintaperusteita kuin ilmoittautumisjärjestystä, tästä on aina maininta opintojen tiedoissa verkkokaupassa.

 


Opintomaksut

Avoimen AMKin opintomaksut

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoilta peritään 15€ opintopiste ja 20 opintopistettä tai sitä laajemmat kokonaisuudet 300€. Opintomaksu peritään ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen opintoihin on sitova, joten opintomaksua ei palauteta. Poikkeuksena lääkärintodistuksen perusteella tehdyt perumiset sekä valituksi tuleminen Lapin ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijaksi samaan koulutukseen ennen polkuopintojen alkua

Lapin ammattikorkeakoulu tarjoaa maksutta Lapin ammattikorkeakoulun väyläopintoja:

• Lapin lukiot
• Lapin ammatilliset oppilaitokset (Lappia, REDU, SAKK, Rovala, Peräpohjolan Opisto)
• Muut Lapin ammattikorkeakoulun toisen asteen yhteistyökumppanit
- OSAO ja JEDU (metsäalan koulutus)
- OSAO (Virpiniemi liikunta),
- Koulutuskeskus Brahe (kuvataide)
- AhlmanEdu (restonomi)
- Turun ammatti-instituutti (maanmittaus)
- Raudaskylän Kristillinen Opisto

 
 

Neuvonta ja ohjaus

Mikäli sinulla on kysyttävää opintotarjonnasta, ilmoittautumisista tai avoimessa opiskelusta, otathan yhteyttä avoinamk@lapinamk.fi. Huomaathan, että  Lapin AMKin opinto-ohjaajat, opettajat ja osaamispäälliköt ohjaavat ja vastaavat koulutusten sisältöihin liittyvissä kysymyksissä. 

Opintojen suunnitteluun, opiskelumahdollisuuksien ja erilaisten vaihtoehtojen pohtimiseen sekä korkeakouluopiskeluun liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse koulutusasiantuntijoihimme tai varata itsellesi ajan ohjausajanvaraus -kalenterista

Voit myös kokeilla Vahvuusperustaista koulutusvalinta -testiä kartoittaakseni sinulle sopivat koulutusvaihtoehtoja.

 

 

Opiskelukokemuksia

Opiskelukokemuksia

Mietitkö opiskelua avoimessa ammattikorkeakoulussa? Avoimen opiskelijoilla on monenlaisia opiskeluun liittyviä motiiveja ja haaveita; tarinoita on yhtä monta kuin opiskelijoitakin. Olemme keränneet tälle sivulle opiskelijoiden kokemuksia avoimessa AMKissa opiskelusta. Tutustu opiskelijatarinoihin ja anna niiden olla innoittajana oman opintopolkusi rakentamisessa.

Väylä metsäalan asiantuntijaksi
-Ammatillisen perustutkinnon opiskelijan Mairen matka Insinööriopintoihin

Tieto- ja viestintätekniikan väyläopiskelijan Rasmuksen tarina
-Ammatillisessa perustutkinnossa opiskeleva Rasmus suoritti väyläopintoja AMKissa

Avoimet korkeakouluopinnot lukioaikana
- Lukiossa opiskeleva Miia ilmoittautui opintojaksolle LUKKO-hankkeen kautta

Avoimen AMKin kautta kohti YAMK-tutkintoa
- Antti Hietakankaan opintopolku vie kohti insinööri YAMK-tutkintoa

Perheen, työn ja opiskelun viitoittamalla tiellä
- Annan opiskelukokemuksia fysioterapiakoulutuksen opinnoista

Opiskelua pitkien etäisyyksien Suomessa
- Miia Rae-Juntusen opiskelijakokemuksia tradenomialan opinnoista

Ensimmäinen vuosi avoimen kautta opintojen vauhdittamiseksi
- Laura Isokäännän polku avoimen AMK:n kautta fysioterapian koulutukseen

Avoimen AMKin opinnoilla uudelle alalle
- Eero Vihavaisen opiskelijakokemuksia maanmittaustekniikan opinnoista

Pitkäjänteisyys palkitaan
- Joonas Tahkolan kokemuksia opiskelusta kohti liikunnanohjaajan unelma-ammattia

Väyläopintojen kautta kiinni ammattikorkeakouluun
- Anten ja Artun polku toiseen asteen koulutuksesta suoraan ammattikorkeakouluun

Laadunvarmistus

Laatutyö avoimessa ammattikorkeakoulussa


Ammattikorkeakoulu vastaa koulutuksen ja muun toiminnan laadusta ja jatkuvasta kehittämisestä sekä osallistuu määräajoin ulkopuoliseen laadunarviointiin. Avoimen ammattikorkeakoulun laadunhallinta pohjautuu Lapin AMKin laatujärjestelmään.

Keskeinen osa avoimen AMKin laadunhallintaa on asiakkailta ja opiskelijoilta kerättävä palaute, jonka avulla kehitetään avoimen AMKin toimintaa ja opiskelijapalveluita. Haluamme kehittää avoimen ammattikorkeakoulun palvelujamme yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja toivomme palautetta koulutustarjonnasta, markkinoinnista sekä tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluista osoitteeseen avoinamk@lapinamk.fi.

Keräämme palvelupalautetta systemaattisesti avoimen AMKin opiskelijoilta vuosittain sähköisesti Webropol-järjestelmän avulla. Palautteen perusteella valitaan kehittämiskohteet seuraavalle vuodelle. Vuonna 2023 keskitymme jatkuvan oppimisen neuvonta- ja ohjauspalvelun kehittämiseen sekä Peppi maksullisen koulutuksen järjestelmän kehittämiseen.

Katso video ja tutustu opiskelumahdollisuuksiin Avoimessa AMKissa!

ASIAKASPALVELU JA YHTEYSTIEDOT

avoinamk@lapinamk.fi

Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

 

Vesa-Pekka Inget, suunnittelija (opintoneuvonta, ilmoittautuminen, opintohallinto, campusonline)
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Puh. 040 503 0169

Tytti Kurtti, suunnittelija (opintoneuvonta, ilmoittautuminen, opintohallinto)
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Puh. 040 352 3665

Aliisa Wiik, suunnittelija (opintojen suunnittelu ja opiskelijoiden ohjaus, korkeakouluopintojen väylän yhdyshenkilö)
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Puh. 044 712 9299  

Niina Riihiniemi, palvelupäällikkö (yhteistyöoppilaitosten yhdyshenkilö)
etunimi.sukunimi@ulapland.fi
Puh. 040 656 5127

KAMPUKSET

Lapin ammattikorkeakoululla on toimipisteitä Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa sekä opiskella voit myös verkossa. Sijainti- ja yhteystiedot löydät täältä.