kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle

Älykäs automaatio

Insinööreille ja muille tekniikan asiantuntijoille on tarjolla älykkään automaation opintoja avoimessa AMKissa. 

Syksylle 2023 on käynnistymässä kuusi erilaista älykkään automaation maksutonta opintojaksoa, joista voi valita omaa automaatio-osaamista parhaiten täydentävät opinnot. Koulutuksella vastataan toisaalta työelämän alati kasvavaan tiedon tarpeeseen, että tekniikan alan osaajapulaan. 

 

Sisältö

Jatkuva oppiminen automaatioalalla on tärkeää ja tällä koulutuksella on mahdollista uudistaa osaamista työuran eri vaiheissa. Opinnot on suunniteltu niin, että ne voi suorittaa opintokokonaisuutena tai yksittäisinä opintojaksoina sen mukaan, millaiselle automaation täsmäosaamiselle on tarvetta.

Älykäs automaatiokoulutus tehdään yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulun kanssa. Opintojaksoja on tarjolla molemmissa ammattikorkeakouluissa. Ensimmäiset opintojaksot alkavat elokuussa ja ilmoittautuminen niihin on käynnissä.

Tavoitteena on automaatio-osaamisen kasvattaminen ja digitalisaation myötä syntyvien uusien mahdollisuuksien hyödyntäminen omassa työssä. 

Opintotarjonta ja ilmoittautumislinkit

Koulutus toteutetaan avoimina ammattikorkeakouluopintoina. Ilmoittautuminen tapahtuu ammattikorkeakoulun avoimen verkkokaupassa, alla suorat linkit ammattikorkeakouluittain. 

LAPIN AMKissa tarjolla robotiikkaan ja energiaan paneutuvia opintoja: 

  • Aurinko-, ilma- ja maalämpöenergian hyödyntäminen kotitalouksissa , alkaen 28.8. Ilmoittadu tästä verkkokaupan linkistä. 
  • Tuulivoimatekniikan perusteet, alkaen 28.8. Ilmoittadu tästä verkkokaupan linkistä. 
  • Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet, alkaen 4.9. Opetuskieli on englanti. Ilmoittadu tästä verkkokaupan linkistä.  

CENTRIASSA tarjolla logiikkaan ja elektroniikkan paneutuvia opintoja:

  • Ohjelmoitavat logiikat , alkaen 25.8. Ilmoittaudu tästä linkistä.
  • Langattomat järjestelmät, alkaen 28.8. Ilmoittaudu tästä linkistä 
  • Tehoelektroniikka, alkaen 28.8. Ilmoittaudu tästä linkistä. 

 

Toteutus 

Opinnot toteutetaan joustavina etäopintoina ja ne voi suorittaa työn ohessa. Luennot järjestetään verkossa arki-iltaisin klo 17 - 20 ja ne nauhoitetaan. Luentotallenteen voi katsoa itselleen sopivana ajankohtana. Opintoihin voi liittyä ohjattuja osuuksia, mutta ne voivat olla myös täysin itsenäisesti suoritettavia. 

Lisätietoa avoimessa ammattikorkeakoulussa opiskelusta: www.lapinamk.fi/avoinamk ja avoinamk@lapinamk.fi

Kysy lisää!
lehtori Jukka Hietamäki
jukka.hietamakiharmaasähköposti.jpg
p. +358 40 526 4016