kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Sosionomi (AMK), 

SosionomiKOULUTUS

Opintojen laajuus: 210 op

Opintojen kesto: 2,5 vuotta

Kampuskaupunki: Virtuaalikampus ja Kemi 

Varhaiskasvatuksen korkeakoulutettu osaaja on kysytty nyt ja tulevaisuudessa

Lapin AMK järjestää erillishaun varhaiskasvatuksen sosionomi (AMK) koulutukseen. Erillishaussa voivat hakea ne kenellä on toisen asteen perustutkinto ja työskentelevät lastenhoitajana varhaiskasvatuksen yksikössä.

Kouluttautumalla varhaiskasvatuksen sosionomiksi varmistat monipuolisen osaamisen varhaiskasvatuksen muuttuviin tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Hankit osaamista uudenlaisiin työtehtäviin ja paremmat työllistymismahdollisuudet rakennemuutoksessa olevalla alalla.

Erillishaku on hyvä mahdollisuus hakeutua korkeakouluopintoihin. 

Kenelle?

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksessa työskenteleville lastenhoitajille, joilla on toisen asteen tutkinto. 

Mitä ja miten opiskellaan?

Suurimmaksi osaksi opinnot on mahdollista suorittaa työn ohella.

Opinnot ajoittuvat 1.8.2022 - 31.12.2024 väliselle ajalle, mutta sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös tämän jälkeen. Opintoja voit suorittaa ympäri vuoden, myös kesäaika sisältää jonkin verran itsenäistä opiskelua. Valmistumistavoitteena on joulukuu 2024. Hyväksiluvut ja osaamisen näytöt mahdollistavat opintojen nopeammankin edistymisen.

Opiskelusi tapahtuu pääasiallisesti verkko-oppimisympäristössä Moodlessa itsenäisenä työskentelynä ja reaaliaikaisena opetuspäivinä Zoom-etäopetusjärjestelmän kautta (1-2 pv/kk). Kokonaisuuteen kuuluu lisäksi varhaiskasvatuksen profiloivissa opinnoissa Kemin kampuksella tapahtuvia lähiopetuspäiviä.  Opinnoissa sisällöt painottuvat varhaiskasvatuksen opintojen osalta kokopäiväpedagogiikan ja erityisesti leikkipedagogiikan periaatteisiin.

Varhaiskasvatuksen sosionomin osaamisessasi korostuvat moniammatillinen yhteistyö, varhaiskasvatuksen ja muiden palveluiden yhteistyön kehittäminen sekä perheiden palveluohjauksen sekä kasvatusyhteistyön ja yhteisöllisyyden vahvistaminen. 

Miten haen opintoihin?

Erillishaun hakuaika 04.04.- 22.04. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa sähköisellä hakulomakkeella.

Ryhmään otetaan erillishaussa min. 20 opiskelijaa, jotta koulutus voidaan toteuttaa. Tutkinto-opiskelijana olet myös mahdollisesti oikeutettu opintososiaalisiin etuihin. 

Lapin AMKin oma valintakoe toteutetaan Moodle-ympäristössä 2. - 22.5.2022. Ohjeet valintakokeen tekemiseksi lähetetään erikseen.  Opiskelemaan valituille ilmoitetaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla Opintopolun kautta. Valitun tulee ilmoittaa paikan vastaanottamisesta 15.7.2022 mennessä.

Opinnot alkavat 29. – 30.8. lähijaksolla Kemin kampuksella. 

 

Tervetuloa opiskelemaan Kemiin
Kysy lisää!

Kysy lisää!

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Opinto-ohjaaja Sari Kähkönen, Kemi
puh. 040 510 4139, sari.kahkonensähköposti harmaa.jpg

Osaamispäällikkö Heidi Pyyny, Kemi
puh. 050 310 9354, heidi.pyynysähköposti harmaa.jpg