kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

SAIRAANHOITAJA (AMK), 

SAIRAANHOITAJAKOULUTUS

Opintojen laajuus: 210 op

Opintojen kesto: 3 vuotta

Kampuskaupunki: Rovaniemi ja virtuaalikampus 

 

Hoitotyön osaajana olet kysytty ammattilainen nyt ja tulevaisuudessa

Lapin AMK järjestää erillishaun sairaanhoitaja (AMK) koulutukseen lähihoitaja tutkinnon suorittaneille. Erillishaku tarjoaa lähihoitajille mahdollisuuden opiskella sairaanhoitajaksi kolmessa vuodessa. Aiempi osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan laatimalla henkilökohtainen opetussuunnitelma. Opintojen aikana on mahdollista tehdä joitakin opintoja työn opinnollistamisella hoitotyössä.

Laadukas koulutuksemme antaa valmiudet toimia tulevaisuuden osaajana terveysalan eri toimintaympäristöissä. Monimuoto-opinnot toteutetaan kampuksemme verkko- ja simulaatioympäristöissä sekä ammattitaitoa edistävissä terveysalan harjoitteluympäristöissä.  Simulaatioympäristöjemme korkeatasoinen varustus ja kehittyneet opetus- ja opiskelumenetelmät mahdollistavat monipuoliset oppimistilanteet ja käytännön kokeilut. Tutustu  Rovaniemen kampuksen simulaatioympäristöön. 

Kouluttautumalla sairaanhoitajaksi varmistat monipuolisen osaamisen hoitotyön muuttuviin tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Olet terveysalan, hoitotyön etä- ja digipalveluiden sekä palveluosaamisen ammattilainen, joka kohtaa asiakkaita perinteisten ympäristöjen lisäksi sähköisissä ympäristöissä.

 

Sairaanhoitajan uramahdollisuuksia

Korkeakoulututkinto antaa sinulle monenlaisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Sairaanhoitajana voit toimia esimerkiksi:

  • Sairaaloiden ja terveyskeskusten osastoilla
  • Poliklinikoilla, teho- tai leikkausosastoilla
  • Kotihoidossa ja hoivapalveluissa
  • Erilaisissa kuntoutus- ja hoitokodeissa
  • Lääkäriasemilla
  • Järjestöissä
  • Koulutus- ja projektitehtävissä
  • Yrittäjänä
  • Kansainvälisissä tehtävissä

 Erillishaku tarjoaa lähihoitajille mahdollisuuden opiskella sairaanhoitajaksi kolmessa vuodessa.

Tutustu koulutukseen

Millaista on opiskella hoitotyön osaajaksi?

KATSO VIDEO
Lisätietoja opinnoista ja hakemisesta
Monimuoto-opinnot

Opinnot alkavat 12.-14.4.2023 kolmen päivän lähiopetusjaksolla. Läsnäolo lähipäivillä kampuksella on välttämätöntä.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Lähiopetuspäivät toteutuvat kampuksen simulaatioympäristöissä (3 – 5 päivää/kuukausi). Kampuspäivien aikana opiskelet käytännössä hoitotyön taitoja ja toimintoja, joten kampuspäiviin osallistuminen on välttämätöntä. Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää kampuspäiviin osallistumista. Lisäksi opiskelu sisältää opetusta verkkoympäristöissä sekä päivä- että ilta-aikaan (vaatii myös reaalista aikaista läsnäoloa), ohjattua käytännön harjoittelua ja itsenäistä opiskelua, johon saat ohjausta opettajilta kampuksella ja/tai verkkoympäristössä.
Miten haen koulutukseen?

Hakuaika

Erillishaun hakuaika 02.01. - 27.01.2023. Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa sähköisellä hakulomakkeella. Hakulomake sulkeutuu 27.1.2023 klo 15.00 mennessä. Opiskelupaikkoja on yhteensä 40.

Valintakoe

Valintakoeaika on 6. – 26.2.2023 ja sähköinen valintakoe tehdään Moodle -oppimisympäristössä. Valintakokeet sisältävät vapaamuotoisen esittelyn itsestä, verkkotentin ja esseen sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmistä. Sisäänkirjautumisavaimen Moodleen saat sähköpostiin viikolla 5., viimeistään 31.1.2023. Valintakokeesta on saatava vähintään 12 pistettä voidakseen tulla valituksi. Maksimipistemäärä on 35 pistettä.

Valintakoetulos on voimassa kyseisen haun ajan. Valintakokeen teet haluamassasi paikassa omalla tietokoneellasi, jossa on internet-yhteys ja tekstinkäsittelyohjelma (esim. Word, Libre Office, TeXturi, WordPad, NotePad). Moodlessa on myös tarkempi ohjeistus valintakokeesta ja voit myös harjoitella siellä valintakokeessa tarvittavia toimintoja 5.2.2023 saakka.

Valintakoetulokset julkaistaan viimeistään viikolla 11. Opintopolussa. Jos tulet valituksi opiskelemaan sairaanhoitajaksi, valintakoe luetaan hyväksi 1. lukukauden opintoihin.

 

 

Tervetuloa opiskelemaan Rovaniemelle
Kysy lisää!

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Opinto-ohjaaja Susanna Kantola, Rovaniemi
puh. 040 568 7381, susanna.kantolasähköposti harmaa.jpg

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg