kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Sairaanhoitaja (AMK)
Sairaanhoitajakoulutus

Tutkinto: Sairaanhoitaja  (AMK), Bachelor of Health Care
Opintojen laajuus: 210 opintopistettä (op)
Opintojen kesto: 3½ vuotta
Kampuskaupunki: Kemi ja Rovaniemi, virtuaalikampus

 

Edistyksellisen hoitotyön asiantuntija

Sairaanhoitajana hoidat, autat, tuet ja kuntoutat eri-ikäisiä ihmisiä muuttuvissa elämäntilanteissa. Olet monipuolinen osaaja ja ammattitaitoinen hoitotyön asiantuntija, joka työskentelee perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, yksityisen työnantajan palveluksessa, itsenäisinä yrittäjinä ja järjestöissä sekä kotimaassa että ulkomailla.

Rovaniemellä voit itse vaikuttaa pitkälti opiskelupaikkaasi. Kevätlukukaudella alkavissa opinnoissa opiskelet monimuotoisesti, jolloin opiskelet pääosin verkossa sekä reaaliaikaisesti ohjattuna että itsenäisesti. Lisäksi opiskelet kampuksella enintään kolmena päivänä kuukaudessa. Kampuspäivien aikana opiskelet käytännössä hoitotyön taitoja ja toimintoja korkeakoulumme simulaatioympäristöissä, joten opintoihin osallistuminen on välttämätöntä. Syyslukukaudella alkavissa koulutuksissa sinulle on tarjolla jokaisen opintojakson osalta vähintään kaksi vaihtoehtoista opiskelutapaa (edellyttäen että molempiin ryhmiin tulee riittävästi opiskelijoita), joista toisessa opiskelu tapahtuu enemmän kampuksella ja toisessa enemmän paikasta riippumatta verkossa. Koulutus sisältää lisäksi kaikille yhteistä aikaan sidottua verkko-opetusta. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa opiskelet kampuksella enintään kolme päivää kuukaudessa. Voit tehdä valinnan joustavasti omien lähtökohtiesi ja elämäntilanteesi mukaan.

Kemissä sekä kevät- että syyslukukaudella alkavissa opinnoissa opiskelet monimuotoisesti, jolloin opiskelet pääosin verkossa sekä reaaliaikaisesti ohjattuna että itsenäisesti. Lisäksi opiskelet kampuksella enintään neljä päivää kuukaudessa. Näiden päivien määrä vaihtelee opintojaksokohtaisesti, sillä joissakin opintojaksoissa ei kampuspäiviä ole ollenkaan. Kampuksella oppiminen tapahtuu erilaisissa oppimisympäristöissä. Tällöin harjoittelet muun muassa hoitotyön osaamista ja teet yhteisiä projektitöitä. Kampuspäivä opintoihin osallistuminen on välttämätöntä. 

Koulutus tapahtuu kampustemme verkko- ja simulaatioympäristöissä sekä ammattitaitoa edistävissä terveysalan harjoitteluympäristöissä.  

SIMULAATIOYMPÄRISTOT

Simulaatioympäristöjen korkeatasoinen varustus ja kehittyneet opetus- ja opiskelumenetelmät mahdollistavat monipuoliset oppimistilanteet ja käytännön kokeilut. Tutustu Kemin ja Rovaniemen kampuksien simulaatioympäristöihin. 

 

Valitse tästä sinulle sopivin koulutus!
Monimuoto-opinnot, virtuaalikampus ja Kemi

Käynnistyminen

Koulutus käynnistyy seuraavan kerran syksyllä 2022, ja siihen voi hakea kevään yhteishaussa 16.3. - 30.3.2022.

 

Monimuoto-opinnot

Opiskelet sekä kevät- että syyslukukaudella alkavissa opinnoissa monimuotoisesti, jolloin opiskelet pääosin verkossa sekä reaaliaikaisesti ohjattuna että itsenäisesti. Lisäksi opiskelet kampuksella enintään neljä päivää kuukaudessa. Näiden päivien määrä vaihtelee opintojaksokohtaisesti, sillä joissakin opintojaksoissa ei kampuspäiviä ole ollenkaan. Kampuksella oppiminen tapahtuu erilaisissa oppimisympäristöissä. Tällöin harjoittelet muun muassa hoitotyön osaamista ja teet yhteisiä projektitöitä. Kampuspäivä opintoihin osallistuminen on välttämätöntä. Oppimisympäristöinä toimivat esimerkiksi Simulaatiosairaala SKY Hyvinvointipysäkki, kodinomainen ympäristö tai aistinen tila, missä voidaan luoda erilaisia terapeuttisia kokemuksia ja elämyksiä. Ohjatut opinnot toteutuvat pääosin päiväaikaan, mutta myös iltaopetusta voi olla.

Opintojen kesto on keskimäärin 3,5 vuotta mutta vahvalla ammattiosaamisella voit myös nopeuttaa opintojasi.

 

Tutustu myös:

Opetussuunnitelma

Lapin ammattikorkeakoulun virtuaalikampus

 

Opintopolku

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta löydät koulutuksen sivulta Opintopolku.fi palvelusta. Hakeminen tapahtuu uudessa Opintopolku.fi-palvelussa. 

    

Lisätietoja antavat:

 

Opinto-ohjaaja Annette Sjöman
puh. 050 310 9359, annette.sjomanharmaasähköposti.jpg

Osaamispäällikkö Hannele Kauppila
puh. 050 310 9350 hannele.kauppilaharmaasähköposti.jpg  
Monimuoto-opinnot, virtuaalikampus ja Rovaniemi

Käynnistyminen

Koulutus käynnistyy seuraavan kerran syksyllä 2022, ja siihen voi hakea kevään yhteishaussa 16.3. -  30.3.2022.

 

Monimuoto-opinnot

Keväisin alkavissa opinnoissa opiskelet monimuotoisesti, jolloin  opiskelet pääosin verkossa sekä reaaliaikaisesti ohjattuna että itsenäisesti. Lisäksi opiskelet kampuksella enintään kolmena päivänä kuukaudessa. Kampuspäivien aikana opiskelet käytännössä hoitotyön taitoja ja toimintoja korkeakoulumme simulaatioympäristöissä, joten opintoihin osallistuminen on välttämätöntä.

Syksyisin alkavissa opinnoissa sinulle on tarjolla jokaisen opintojakson osalta vähintään kaksi vaihtoehtoista opiskelutapaa, joista toisessa opiskelu tapahtuu enemmän kampuksella ja toisessa enemmän paikasta riippumatta verkossa. Voit tehdä valinnat joustavasti omien tarpeittesi mukaan. Opinnot ovat pääosin päiväaikaan, myös iltaisin voi olla opintoja.

Jos haluat opiskella kampuksella ja koet tarvitsevasi kasvokkain tapahtuvaa yhteistoiminnallista oppimista tai vertaistukea, voit valita opintojaksokohtaisesti opiskelutavan, jossa tapaat kanssaopiskelijoitasi kampuksella, teet yhteisiä projektitöitä tai harjoittelet hoitotyön osaamista ENVI -simulaatioympäristössä. Jos puolestaan asut esimerkiksi etäällä kampuksesta, voit valita vaihtoehdon, jossa opiskellaan verkossa itsenäisesti sekä ohjatusti yhdessä muiden kanssa. Tällöin sinulla on kampuksella opiskelua enintään kolme päivää kuukaudessa, joidenkin opintojaksojen osalta kampuspäiviä ei ole lainkaan.  

 

Tutustu myös:

Opetussuunnitelma

Lapin ammattikorkeakoulun virtuaalikampus

 

Opintopolku

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta löydät koulutuksen sivulta Opintopolku.fi palvelusta. Hakeminen tapahtuu uudessa Opintopolku.fi-palvelussa.

 

Lisätietoja antavat:

Opinto-ohjaaja Susanna Kantola
puh. 040 568 7381, susanna.kantolasähköposti harmaa.jpg

Opinto-ohjaaja Hanna Lähde
puh. 040 478 0229, hanna.lahdesähköposti harmaa.jpg

Osaamispäällikkö Seija Taattola
puh. 040 619 4240, seija.taattolasähköposti harmaa.jpg  

 

Miten haen koulutukseen?

Yhteishaku

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi. Yhteishaku sairaanhoitajakoulutukseen järjestetään kaksi kertaa vuodessa: keväällä 16. - 30.3.  ja syksyllä 31.8. - 14.9. 

Voit hakea sairaanhoitajaksi

-  kevään yhteishaussa 16.3. - 30.3. Hakukohde: sairaanhoitaja, monimuoto-opinnot Kemi, Rovaniemi

-  syksyn yhteishaussa 31.8. - 14.9.  Hakukohde: sairaanhoitaja, monimuoto-opinnot Kemi, Rovaniemi. Linkit päivittyvät sivulle myöhemmin.

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät: 

  • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
  • Aloituspaikat
  • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
  • Valintaperusteet
  • Tietoa todistusvalinnasta ja AMK-valintakokeesta

Opiskelijavalinnat

Katso tarkemmat tiedot valintatavoista ammattikorkeakouluun.fi 

 

Tervetuloa opiskelemaan Kemiin
Tervetuloa opiskelemaan Rovaniemelle

Kysy lisää!

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Kemi

Opinto-ohjaaja Annette Sjöman, Kemi
puh. 050 310 9359, annette.sjomansähköposti harmaa.jpg

Osaamispäällikkö Hannele Kauppila, Kemi 
puh. 050 310 9350, hannele.kauppilaLapin AMK sähköposti harmaa

Rovaniemi

Opinto-ohjaaja Susanna Kantola, Rovaniemi
puh. 040 568 7381, susanna.kantolasähköposti harmaa.jpg

Opinto-ohjaaja Hanna Lähde, Rovaniemi
puh. 044 478 0229, hanna.lahdesähköposti harmaa.jpg

Osaamispäällikkö Seija Taattola, Rovaniemi
puh. 040 619 4240, seija.taattolasähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

AVOIN AMK

Voit opiskella haussa olevien AMK-tutkintojen ensimmäisen vuoden opinnot myös Avoimessa AMKissa.

Avoin AMK -polku- ja väyläopinnot