Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Metsätalousinsinööri (AMK)
Metsätalous

Metsätalousinsinööri koulutuskorttikuva 800x300 2.jpg

Metsätalousinsinööri on metsäluonnon monipuolisen käytön, hoidon ja suojelun asiantuntija. Työ on vastuullista, itsenäistä, luonnonläheistä ja nykytekniikkaa soveltavaa tiimi- ja asiakaspalvelutyötä.

Suomen metsäsektori on parhaillaan käymässä läpi voimakasta rakennemuutosta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita metsäosaamisen tarpeen vähenemistä, päinvastoin, alalla tarvitaan entistä osaavampaa työvoimaa.

Metsätalousinsinöörinä saat mahdollisuuden päästä vaativiin ja mielenkiintoisiin metsä- ja ympäristöalan esimies- ja asiantuntijatehtäviin.

Metsätalousinsinöörin ammattitaidon pohja nojaa vahvasti luonnontieteellisiin ja metsätalouden ammattiaineisiin. Lisäksi opinnoissa opiskellaan muun muassa viestintää, johtamista, liiketoimintaosaamista ja kieliä.

Opiskelun käytännönläheisyyden varmistamiseksi on projektiopinnoilla, työharjoittelulla ja opinnäytetyöllä suuri merkitys opinnoissa. Metsätalouden koulutus tarjoaa myös hyvät mahdollisuudet kansainvälistymiseen joko työharjoittelussa tai opiskelijavaihdossa.

Valmistumisen jälkeen voi työskennellä metsäasiantuntijana metsä- ja ympäristöalan yrityksissä ja organisaatioissa. Työ voi olla metsänomistajien neuvontaa, metsien hoidon ja käytön suunnittelua ja organisointia, puunhankinnan tehtäviä tai luonnon virkistyskäytön suunnittelua ja toteutuksen ohjausta. Koulutus tarjoaa myös mahdollisuuden toimia esim. itsenäisenä metsäpalveluyrittäjänä ja projekti- tai opetustehtävissä.

Metsätalousinsinööriksi voit opiskella myös monimuoto-opintoina. Keskeistä opinnoissa on nykyaikaisen metsätalouden ohella luonnontuntemus ja -ymmärrys sekä pohjoinen osaaminen. Opinnoissa painotetaan metsäluonnon hoitoa, käytön suunnittelua sekä luonnonvarojen monipuolista ja kestävää hyödyntämistä yhä haasteellisemmaksi muuttuvassa ympäristössä.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja siinä hyödynnetään aktiivisesti verkko-opiskelun mahdollisuuksia. Tämä mahdollistaa joustavan opiskelun asuinpaikasta riippumatta. Opetus ajoittuu arki-illoille siten, että työssä käyvät voivat siihen osallistua. Opintoja ja työelämän käytänteitä yhdistetään tutkimus- ja kehittämisprojekteissa. Aikaisemmin opiskeltu ja työssä hankittu osaaminen huomioidaan henkilökohtaista opintosuunnitelmaa laadittaessa. Opintolukukaudet aloitetaan lähiopintojaksolla.

 

Voit lukea lisää metsätalousinsinöörin monimuotototeutuksesta ja aloitusajankohdasta täältä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.
Miten haen koulutukseen?

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluopintoihin tehdään Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät

 • • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
 • • Aloituspaikat
 • • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
 • • Valintaperusteet
 • • Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista


Yhteishaku

Haku- ja valintakoepäivämäärät

 

Lapin AMKin omat erillishaut

Avoimen väylä (avoimen amkin opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi)
Tutkinto-opiskeluoikeus aikaisemmilla opinnoilla
Siirtohaku

 

Miten haen muihin opintoihin?

Väyläopinnot 30 op
Avoin ammattikorkeakoulu - Polkuopinnot
Erikoistumiskoulutus 15 tai 30 op

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Arto Ojutkangas
puh. 040 831 4836, arto.ojutkangassähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Metsätalousinsinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
 • Opiskelupaikkakunta
  Rovaniemi
Näin osallistut yhteishakuun
Lento Rovaniemen yllä

Vanhat valintakokeet

Löydät meidät
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK