Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Insinööri (AMK),
tieto- ja viestintätekniikka

Tieto- ja viestintätekniikka koulutuskorttikuva 800x300.jpg

Tietotekniikkaosaamista tarvitaan kaikilla kasvualoilla, esim. ympäristö- ja bioteknologiassa, terveys- ja hyvinvointiteknologiassa sekä matkailun, turvallisuuden ja liiketoiminnan aloilla.

Tieto- ja viestintätekniikan (TVT) merkitys yritysten ja julkisten organisaatioiden tuotteissa, palveluissa ja prosesseissa kasvaa nopeasti.

Teknologiaosaamisen lisäksi tieto- ja viestintätekniikan insinööreiltä odotetaan myös yrittäjyyden, myynnin ja projektitoiminnan osaamista. Tieto- ja viestintätekniikan opiskelussa hyödynnetään pelillisiä ja projektimaisia menetelmiä.

TVT:n opiskeluun kuuluu mm.

 • tietoteknisten järjestelmien suunnittelua,
 • laitesuunnittelua,
 • mobiili-, peli-, internet- ym. sovellusten ohjelmointia ja
 • verkkoteknologioita.

Tuotteistus, markkinointi- ja myyntitaidot sisältyvät opintoihin. Liiketoimintaosaaminen on myös osa tieto- ja viestintätekniikan insinöörin osaamista. Koulutuksessa osa osaamisen kehittymisestä tapahtuu elinkeinoelämän kanssa yhteistyössä tehtävissä harjoituksissa ja projekteissa. Opiskelijalle annetaan teoreettinen, käytännöllinen ja asenteellinen valmius toimia tietotekniikka-alan insinöörin (AMK) tehtävissä. Opiskelussa korostetaan alan teknisten taitojen hallinnan lisäksi kykyä yhteistyöhön, projektien hallintaa ja mahdollisuutta toimia itsenäisenä yrittäjänä. Myös jatkuvan opiskelun merkitystä, kykyä seurata tietotekniikka-alan kehitystä ja alalla esiintyvien työelämälähtöisten ongelmien ratkaisutaitoa pidetään tärkeinä asioina.

Työnimike voi olla esimerkiksi järjestelmäasiantuntija, ohjelmistoasiantuntija tai tietoverkkoasiantuntija. Tutkinto antaa myös hyvät valmiudet oman tietotekniikka-alan yrityksen perustamiseen.

Oppiminen toteutuu monipuolisissa ja vaihtelevissa ympäristöissä, joita ovat oppilaitoksen laboratoriot ja muut työtilat Rovaniemen kampuksella, virtuaaliympäristöt, yritykset ja julkishallinnon organisaatiot, kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt sekä monet tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet.

Hankkeissa toimiminen vahvistaa opiskelijoiden osaamista teknologioiden soveltamisesta arktisiin olosuhteisiin. Koulutus pyrkii hankeintegraation kautta tuomaan opiskelijoilleen kokemusta tutkimus- ja kehittämistoiminnasta. Tästä ovat hyvinä esimerkkinä Arctic Power ja pLab -laboratorioissa suoritettavat opinnot.

Tieto- ja viestintätekniikkaa voi opiskella myös monimuoto-opintoina, jolloin opiskelu onnistuu joustavasti työn ohessa ja asuinpaikasta riippumatta. Huomattava osa opinnoista järjestetään verkko-opintoina. Aikaisemmin opiskeltu ja työssä hankittu osaaminen otetaan huomioon opintojen hyväksi lukemisessa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen, omia oppimistavoitteita tukeva opintosuunnitelma (HOPS), jossa huomioidaan aikaisemmin hankittu osaaminen. Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta ja aloitusajankohdasta täältä.

Valintakokeeseen voit valmistautua kertaamalla matematiikkaa (mm. laskutoimitusten laskujärjestys ja merkkisäännöt, polynomi- ja potenssilaskenta, yhtälöiden ja yhtälöparien ratkaiseminen sekä taso- ja avaruusgeometria) ja laskemalla vanhoja valintakoetehtäviä. Järjestämme insinööriopintoihin valmentavan matematiikan kurssin.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.
Miten haen koulutukseen?

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluopintoihin tehdään Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät

 • • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
 • • Aloituspaikat
 • • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
 • • Valintaperusteet
 • • Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista


Yhteishaku

Haku- ja valintakoepäivämäärät

 

Lapin AMKin omat erillishaut

Avoimen väylä (avoimen amkin opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi)
Tutkinto-opiskeluoikeus aikaisemmilla opinnoilla
Siirtohaku

 

Miten haen muihin opintoihin?

Väyläopinnot 30 op
Avoin ammattikorkeakoulu - Polkuopinnot
Erikoistumiskoulutus 15 tai 30 op

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Mielikäinen Maisa, Rovaniemi
puh. maisa.mielikainensähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Insinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
 • Opiskelupaikkakunta
  Rovaniemi
Näin osallistut yhteishakuun
Lento Rovaniemen yllä
Kemin kattojen yllä

Vanhat valintakokeet

Löydät meidät
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK