Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Insinööri (AMK),
sähkö- ja automaatiotekniikka

Sähkötekniikka koulutuskorttikuva 800x300.jpg

Sähköinsinööri suunnittelee, toteuttaa, ylläpitää ja käyttää sähkö- ja automaatiojärjestelmiä.

Sähkö- ja automaatiotekniikka on monipuolinen koulutusala, joka kattaa erilaisten sähköteknisten ratkaisujen ja järjestelmien toimintaperiaatteiden ja käytön tuntemuksen.

Sähköalan perusteet ja vaativat ammattiaineet opiskellaan teoreettisen opetuksen lisäksi käytännön läheisesti uusinta tekniikkaa, laitekantaa ja oppimisympäristöjä edustavissa laboratorioissa.

Teoria ja harjoitukset yhdistyvät ryhmätöissä laboratorioissa.

Opiskelijat saavat valmiudet toimia nykytekniikkaa hyödyntävissä yrityksissä sähkön tuotannon, siirron ja älykkäiden sähkökäyttöjen sekä kiinteistösähköistyksen ja -automaation, energiatekniikan, prosessiautomaation ja ohjaustekniikan suunnittelun ja hallinnan tehtävissä.
Sähkön tuotanto ja jakelu, kiinteistöjen ja teollisuuden sähkökäytöt ja ohjaukset, automaatiojärjestelmät ja prosessien tuntemus ovat opintojen keskeistä sisältöä.

Opintojen aikana voit suuntautua

• automaatiotekniikkaan
• sähkövoimatekniikkaan
• kaivannaistekniikkaan
 

Vaihtoehtoiset ammattiopinnot automaatio- tai sähkötekniikan tai kaivosopintojen välillä valitaan ensimmäisen vuoden aikana. Vaihtoehtoiset ammattiopinnot alkavat toisen vuoden keväällä.
Tutkinnon voi suorittaa myös tuotantopainotteisesti, jolloin ohjatun työharjoittelun osuus opinnoista on kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna.

Tuotantopainotteinen opiskelutapa sopii erityisesti työnjohtotehtävistä kiinnostuneille. 

Valmistuvat insinöörit toimivat tyypillisesti paperi- ja puumassa-, metalli- tai kaivosteollisuuden, sähkölaitosten, energiayhtiöiden, sähköalan asennus- ja urakointiliikkeiden, suunnittelutoimistojen palveluksessa tai yrittäjinä.

Sähköinsinöörin koulutus valmentaa sähköalan asiantuntijatehtäviin, ja työnjohto- ja esimiestehtäviin tai oman yrityksen perustamiseen sähköalalle.

Sähköinsinöörinä mahdollinen ammattisi on esim. suunnitteluinsinööri, kunnossapitoinsinööri, työnjohtaja, asennuspäällikkö, -tarkastaja tai -valvoja, myynti-insinööri, tuotantoinsinööri, tutkimus- ja tuotekehitysinsinööri, projekti-insinööri, sähköurakoitsija, sähkötöiden johtaja tai käytön johtaja.

Valmistumisen jälkeen ja riittävän työkokemuksen hankittuaan sähköinsinööri voi hakea sähköpätevyyksiä, jotka antavat mm. mahdollisuuden toimia erityisissä vastuutehtävissä.

Sähkö- ja automaatiotekniikkaa voi opiskella myös monimuoto-opintoina, jolloin opiskelu onnistuu joustavasti työn ohessa ja asuinpaikasta riippumatta. Huomattava osa opinnoista järjestetään verkko-opintoina ja koululla käydään vain erikseen määrättyinä ajankohtina 4-5 kertaa lukukaudessa, pääsääntöisesti torstaista lauantaihin. Aikaisemmin opiskeltu ja työssä hankittu osaaminen otetaan huomioon opintojen hyväksi lukemisessa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen, omia oppimistavoitteita tukeva, opintosuunnitelma (HOPS), jossa huomioidaan aikaisemmin hankittu osaaminen.

Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta ja aloitusajankohdasta täältä.

Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.
Miten haen koulutukseen?

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluopintoihin tehdään Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät

 • • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
 • • Aloituspaikat
 • • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
 • • Valintaperusteet
 • • Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista


Yhteishaku

Haku- ja valintakoepäivämäärät

 

Lapin AMKin omat erillishaut

Avoimen väylä (avoimen amkin opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi)
Tutkinto-opiskeluoikeus aikaisemmilla opinnoilla
Siirtohaku

 

Miten haen muihin opintoihin?

Väyläopinnot 30 op
Avoin ammattikorkeakoulu - Polkuopinnot
Erikoistumiskoulutus 15 tai 30 op


LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Aila Petäjäjärvi, Kemi
puh. 040 521 3697, aila.petajajarvisähköposti harmaa.jpg

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg
Kysy lisää tai tilaa esite!

 • Tutkinto
  Insinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
 • Opiskelupaikkakunta
  Kemi
Näin osallistut yhteishakuun
Kemin kattojen yllä

Vanhat valintakokeet

Löydät meidät
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK