kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Insinööri (AMK), konetekniikka

Tutkinto: insinööri (AMK), Bachelor of Engineering
Opintojen laajuus: 240 opintopistettä (op)
Opintojen kesto: 4 vuotta
Kampuskaupunki: Kemi ja virtuaalikampus

 

Teknisten ratkaisujen, teollisuuden ja kiertotalouden edelläkävijä

Konetekniikan insinöörinä toimit teollisuuden tai sen alihankintaverkoston suunnittelu-, tuotanto-, käyttö-, kunnossapito- ja johtotehtävissä. Konetekniikka on monipuolinen koulutusala, joka kattaa erilaisten teknisten ratkaisujen ja järjestelmien tuntemuksen. Opinnoissa voi syventää osaamista teollisuus-, kaivos-, tuotekehitys- tai kiertotalousosaajaksi. Kiertotalous opintoja läpileikkaava teema.

Käytännönläheisessä koulutuksessa painottuvat projektit sekä laboratorio- ja harjoitustyöt. Opiskelu on projektimuotoista ja työelämälähtöistä. 

ÄLYPAJA

ÄLYPAJA  on konetekniikan uudenlainen oppimisympäristö Kemin Kosmoksessa. ÄLYPAJASSA mahdollistetaan uuden opetussuunnitelman mukainen insinöörikoulutus sekä varmistetaan, että konetekniikan ala pystyy tulevaisuudessa vastaamaan digitalisaation mahdollisuuksiin ja haasteisiin.

Opiskelu insinööriksi

Opiskelijamme kertovat millaista on opiskella insinööriksi Kemin kampuksella.

Katso video
Valitse tästä sinulle sopivin koulutus!
Päiväopinnot, Kemi

Käynnistyminen

Koulutus käynnistyy seuraavan kerran syksyllä 2022 ja siihen voi hakea kevään yhteishaussa 16.3. - 30.3.2022. 

 

Päiväopinnot

Opintojen toteutustapa on monimuotoinen. Opintojaksojen toteutukset voivat sisältää päiväaikana tapahtuvan opiskelun lisäksi myös verkossa tai omatoimisesti opiskeltavia kokonaisuuksia, esimerkiksi teoriaopintoja. Opinnoissasi sähköiset työkalut ovat laajasti käytössä, esim. luentomateriaalit ja tehtävien palautus. Verkkoluennoista jää tallenteet, jotka ovat saatavilla sinulle parhaiten sopivana ajankohtana. Arkipäivisin kello 8-16 välillä opiskelet ohjatusti kampuksella tai itsenäisesti mm. opintojaksoihin sisältyviä käytännön tehtäviä, ryhmätöitä, projekteja ja laboratorioharjoituksia. Kampuksella tapahtuva lähiopetus on merkitty lukujärjestykseesi, jonka mukaisesti opiskelet.

Oppimista tuetaan opintojen ohjauksella, henkilö- tai ryhmäkohtaisilla toteutustavoilla, arvioinnilla ja palautteella. Konetekniikan koulutuksen opinto-ohjaaja tukee opintojesi etenemistä ja auttaa niiden suunnittelussa. Opettajilta saat palautetta opintosuorituksistasi, kuten harjoitustöistä ja tehtävistä. Opiskelijapalautetta kerätään opintojaksokohtaisesti.  Vastaat omista opinnoistasi ja niiden etenemisestä opetussuunnitelman mukaisesti. Opiskelijana sinulta odotetaan oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja säännöllistä yhteydenpitoa opiskeluun liittyviin tahoihin, kuten omaan ryhmään, opettajiin ja opintojen ohjaajiin.

 

Tutustu myös:

opetussuunnitelma

Lapin AMKin virtuaalikampus

 

Opintopolku

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta löydät koulutuksen sivulta Opintopolku.fi -palvelusta. Hakeminen tapahtuu uudessa Opintopolku.fi-palvelussa. 

 

Lisätietoja:

 Lauri Kantola, Kemi
Puh. 050 337 6901, lauri.kantolasähköposti harmaa.jpg

Monimuoto-opinnot, Kemi ja virtuaalikampus

Käynnistyminen

Koulutus käynnistyy seuraavan kerran syksyllä 2022 ja siihen voi hakea kevään yhteishaussa 16.3. - 30.3.2022. 

 

Monimuoto-opinnot

Opiskelu toteutetaan monimuotoisesti. Monimuoto-opinnot sopivat erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille ja ne on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Opinnot sisältävät runsaasti verkossa itsenäisesti tai ohjatusti suoritettavia opintojaksoja tai niiden osia ja verkkoluennoista tehdään tallenteet. Jokainen lukukausi sisältää 3-5 lähijaksoa, joiden aikana opiskellaan kampuksella. Lähijaksopäivät ovat tavallisesti torstai, perjantai ja lauantai. Opiskelija osallistuu lähijaksoille, sillä ne keskittyvät aiheisiin, joiden opiskelu etänä ei ole mahdollista. Lähijaksojen ajankohdat määritellään hyvissä ajoin ja ne merkitään lukujärjestyksiin. Lähiopetuksessa kampuksella tapahtuvan opiskelun painopiste on käytännön tehtävissä, kuten ryhmätöissä, projekteissa tai laboratorioharjoituksissa.

Oppimistasi tuetaan opintojen ohjauksella, henkilö- tai ryhmäkohtaisilla toteutustavoilla, arvioinnilla ja palautteella.  Konetekniikan koulutuksessa toimii opinto-ohjaaja, joka tukee opintojesi etenemistä ja auttaa niiden suunnittelussa. Opettajilta saat palautetta opintosuorituksistasi, kuten harjoitustöistä ja tehtävistä. Opiskelijapalautetta kerätään opintojaksokohtaisesti. Vastaat omista opinnoistasi ja niiden etenemisestä opetussuunnitelman mukaisesti. Sinulta odotetaan oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja säännöllistä yhteydenpitoa opiskeluun liittyviin tahoihin, kuten omaan ryhmään, opettajiin ja opintojen ohjaajiin.

Tutustu myös:

opetussuunnitelma

Lapin AMKin virtuaalikampus

 

Opintopolku

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta löydät koulutuksen sivulta Opintopolku.fi -palvelusta. Hakeminen tapahtuu uudessa Opintopolku.fi-palvelussa. 

 

Lisätietoja:

 Lauri Kantola, Kemi
Puh. 050 337 6901, lauri.kantolasähköposti harmaa.jpg

 

Miten haen koulutukseen?

Yhteishaku

 

Tutkinto-opiskelijaksi haetaan Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi. Yhteishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa: keväällä ja syksyllä. 

Voit hakea konetekniikan insinööriksi kevään yhteishaussa. Hakukohteet:

- konetekniikan insinööri (AMK), päiväopinnot

- konetekniikan insinööri (AMK), monimuoto-opinnot

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät:

  • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
  • Aloituspaikat
  • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
  • Valintaperusteet
  • Tietoa todistusvalinnasta ja AMK-valintakokeesta

 

Valmentava matematiikka

Järjestämme insinööriopintoihin valmentavan matematiikan 13.4. - 31.5.2022  välisenä aikana verkko-opintoina. Lue lisää ja ilmoittaudu 30.3. klo 16 mennessä. Lisätietoja tästä.

 

 

Opiskelijavalinnat

Valintatavat yhteishaussa: 

1.) Todistusvalinta 2.) AMK-valintakoe

Katso tarkemmat tiedot valintatavoista ammattikorkeakouluun.fi 

Valintakoepaikat ja -ajat Lapin AMKissa: 

Valintakokeita järjestetään Kemissä ja Rovaniemellä 31.5. - 2.6.2022 klo 9:00 ja 14:00.

Lisätietoja täällä. 

 

Opinnot käyntiin avoimessa AMKissa

 

Tutustu avoimen AMKin polku-ja väyläopintoihin.


Tervetuloa opiskelemaan Kemiin

Kysy lisää!

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

osaamispäällikkö Lauri Kantola, Kemi
puh. 050 337 6901, lauri.kantolasähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg

Kysy lisää tai tilaa esite!