Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Insinööri (AMK), konetekniikka

Konetekniikka koulutuskorttikuva 800x300.jpg

Konetekniikan insinöörikoulutus antaa opiskelijalle valmiudet toimia moninaisissa työtehtävissä teknologiateollisuudessa.

Opiskelija saa hyvät ammatilliset tiedot ja taidot teollisuudessa käytettävien laitteiden ja järjestelmien suunnitteluun, valmistukseen, kunnossapitoon ja kustannuslaskentaan. Myös konepajateollisuus, markkinointi, ryhmätyö ja johtaminen tulevat tutuiksi.

Käytännönläheisessä koulutuksessa painottuvat projektit sekä laboratorio- ja harjoitustyöt: teoreettisten opintojen lisäksi opiskellaan käytännönläheisesti ajanmukaisissa laboratorioissa. Opiskelu on projektimuotoista ja työelämälähtöistä.

Opintojen keskeisiä aihealueita ovat tuotantotekniikka, koneautomaatio, koneensuunnittelu, tuotesuunnittelu ja energiatekniikka.  Tuotantotekniikka on laaja opiskelukokonaisuus, joka sisältää metallialan valmistusmenetelmien, laatutekniikan, tuotannonohjauksen, työturvallisuuden, esimiestoiminnan ja kunnossapidon aihealueet.
Koneautomaatiossa opiskellaan mm. pneumatiikkaa, hydrauliikkaa ja koneautomaation aiheita. Laboratoriotyöskentely on tärkeä tapa oppia.

Koneensuunnitteluun kuuluvat esimerkiksi materiaalioppi, statiikka ja lujuusoppi.
Tuotesuunnittelussa korostuvat tietokoneohjelmien käyttö ja 3D –mallinnus suunnittelun apuvälineenä. Energiatekniikassa energian- ja lämmöntuotanto sekä voimalaitostekniikka tulevat tutuiksi.

Opintojen aikana suuntaudutaan joko Tuotekehitysosaajaksi, jolloin opiskelija saa hyvät valmiudet toimia konealan suunnittelu-, markkinointi- ja opetustehtävissä, Teollisuusosaajaksi, jossa opiskelija saa perustaidot koneiden, laitteiden ja prosessiteollisuuden tuotteiden tuotannosta, tai Kaivososaajaksi, jolloin opiskelijan tavoitteena on työllistyä kaivannaisalan insinööritehtäviin.
Monimuoto-opiskelu toteutetaan tuotantopainotteisesti, jolloin työharjoittelun osuus opinnoista on tavanomaista suurempi. 

Koneinsinöörit toimivat koneiden, laitteiden ja tuotantolinjojen suunnittelussa, valmistuksessa ja kunnossapidossa. Muita työllistäviä tehtäväalueita ovat mm. koulutus-, kehitys- ja markkinointitehtävät. Työpaikkoja löytyy kansainvälisistä toimintaympäristöistä, kuten teollisuustuotantolaitoksista, konepajoista, suunnittelutoimistoista ja teknisen kaupan piiristä.

Konetekniikkaa voi opiskella myös monimuoto-opintoina, jolloin opiskelu onnistuu joustavasti työn ohessa ja asuinpaikasta riippumatta. Huomattava osa opinnoista järjestetään verkko-opintoina ja koululla käydään vain erikseen määrättyinä ajankohtina 3-4 kertaa lukukaudessa, pääsääntöisesti torstaista lauantaihin. Aikaisemmin opiskeltu ja työssä hankittu osaaminen otetaan huomioon opintojen hyväksi lukemisessa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen, omia oppimistavoitteita tukeva, opintosuunnitelma (HOPS), jossa huomioidaan aikaisemmin hankittu osaaminen. Lue lisää monimuoto-opinnoista ja opintojen aloitusajankohdasta täältä.

Lue lisää monimuoto-opinnoista ja opintojen aloitusajankohdasta täältä.


Tutustu koulutuksen opetussuunnitelmiin.

Miten haen koulutukseen?

Hakeminen tutkinto-opiskelijaksi korkeakouluopintoihin tehdään Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi

Opintopolussa jokaisen koulutuksen tiedoista löydät

 • • Hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
 • • Aloituspaikat
 • • Tarkemmat tiedot koulutuksesta
 • • Valintaperusteet
 • • Tietoa valintakokeista ja valintakoeajankohdista


Yhteishaku

Haku- ja valintakoepäivämäärät

 

Lapin AMKin omat erillishaut

Avoimen väylä (avoimen amkin opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi)
Tutkinto-opiskeluoikeus aikaisemmilla opinnoilla
Siirtohaku

 

Miten haen muihin opintoihin?

Väyläopinnot 30 op
Avoin ammattikorkeakoulu - Polkuopinnot
Erikoistumiskoulutus 15 tai 30 op

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Lauri Kantola, Kemi
puh. 050 337 6901, lauri.kantolasähköposti harmaa.jpg

 

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg

Kysy lisää tai tilaa esite!

 

 • Tutkinto
  Insinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Päiväopinnot tai monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op, 4 vuotta
Näin osallistut yhteishakuun
Kemin kattojen yllä

Vanhat valintakokeet

Löydät meidät
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK