kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Insinööristä automaatioinsinööriksi

Insinööri, perehdy teollisuuden prosessi- ja automaatiotekniikkaan.

Opinnot mahdollistavat mittaus- ja säätötekniikan teorian tietämyksen lisäksi runsaan kenttälaite- ja instrumentointitekniikan, logiikka- ja automaatiojärjestelmien sekä kenttäväylätekniikan osaamisen. Opiskeltavat logiikat ja automaatiojärjestelmät ovat alueen teollisuudessa laajasti käytössä olevia järjestelmiä.

Opinnot sisältävät CAD-suunnitteluosaamista ja ohjelmistojen käytön harjoittelua insinöörin työtehtäviin, teollisuuden automaatio- ja ohjausjärjestelmien suunnittelua, toteutusta ja käyttöönottoa.

Ammattiaineopintoihin sisältyy uusiutuvien luonnonvarojen käyttö energian tuotannossa, kestävän kehityksen periaatteet sähkön tuotannossa ja sähkökäytöissä sekä energiatehokkuus ja kiertotalous.

Tämä koulutus on tarkoitettu niille, joilla on jo opisto-  tai ammatillisen korkea-asteen insinööritutkinto, insinööri AMK tutkinto tai DI-tutkinto. Pohjatutkinnon tulee olla suoritettuna 31.12.2019 mennessä.

Tutkinto

Tutkinto on insinööri (AMK), 240 opintopistettä. Suuntautuminen automaatiotekniikka.

Koska hakukelpoisuusvaatimuksena on aiempi insinööritutkinto, ja siitä seuraa aiempien opintojen hyväksilukuja, on opintojen suunniteltu kesto 2½ vuotta työn ohessa opiskellen.

Opiskelutapa

Koulutus järjestetään monimuoto-opintoina, ja se on mahdollista suorittaa työn ohessa ja etänä. 

Opetus on pääsääntöisesti verkkoluentoja arki-iltoina klo 17.00 – 20.15 välillä. Luennot nauhoitetaan, joten niitä on mahdollisuus kuunnella itselle sopivana ajankohtana. Lisäksi on itsenäistä työskentelyä sekä etälaboraatioiden suorittamista että projektityöskentelyä pienryhmissä. Koulutus sisältää lähijaksoja, joita järjestetään 1 - 3 kertaa Kemissä lukukaudesta riippuen. 

Opinnot alkavat tammikuussa 2020.

Miten haen koulutukseen?

Hakulomake on avoinna koulutuksen sivulla Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi 1.- 15.11.2019 klo 15 asti.

Sivulta löydät myös tarkemmat tiedot koulutuksesta ja valintaperusteet. 

Opiskelupaikkoja on 20.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA


Lauri Kantola
Puh. 050 337 6901
lauri.kantolaLapin AMK sähköposti harmaa