Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Insinööri (AMK) tieto- ja viestintätekniikan muuntokoulutus

Osaavien tieto- ja viestintätekniikan insinöörien työllistymistilanne on erittäin hyvä.

Koulutus mahdollistaa aiemman tutkinnon päivittämisen ICT-alan AMK-insinööritutkinnoksi tai kesken jääneen tutkinnon loppuun saattamisen. Työnsaantimahdollisuudet paranevat päivitetyn tai loppuunsaatetun tutkinnon myötä.

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu osaamisen uudistamiseen henkilöille, jotka ovat jo aiemmin suorittaneet soveltuvan korkeakoulu- tai opistoasteen tutkinnon tai joilla on suoritettuna vähintään 120 opintopisteen edestä tekniikan alan korkeakoulututkinto-opintoja.

Opintojen toteutus

Tieto- ja viestintätekniikan insinööritutkinto on laajuudeltaan 240 opintopisteen ammattikorkeakoulututkinto. Muuntokoulutuksen toteutuslaajuus on 60 - 120 opintopistettä. Koulutus kestää 1 - 2 vuotta aikaisemmista opinnoista ja työhistoriasta riippuen. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma ja

Aiempi tutkintoon liittyvä osaaminen luetaan hyväksi HOT-menettelyn kautta. Lisätietoja HOT- menettelystä Lapin AMKssa.

Tutkinnon rakenne noudattaa Lapin AMK:n tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksen tutkintorakennetta.

Opintoja voi valita Lapin AMK:n tieto- ja viestintätekniikan insinöörin päivä- ja monimuotokoulutuksesta sekä yhteistyökorkeakoulujen laajasta yhteisten opintojen tarjonnasta. Opetuskieli on suomi. Osa valinnaisista kursseista on tarjolla vain englanniksi.

Koulutuksessa hyödynnetään aktiivisesti verkko-opiskelun mahdollisuuksia. Tämä mahdollistaa joustavan opiskelun asuinpaikasta riippumatta. Kahden päivän mittaisia lähiopetusjaksoja on lukukauden aikana yhdestä kolmeen. Opintolukuvuodet aloitetaan lähiopetusjaksolla. Lähijaksot pidetään Rovaniemellä.

Tutkintoon sisältyy 30 opintopisteen laajuinen työharjoittelujakso sekä 20 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö.

Yhteistyöverkosto

Koulutus on osa verkostomaisesti toteutettavaa POST-IT-muuntokoulutushanketta, jonka toteuttavat yhteistyössä Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Lapin ammattikorkeakoulu sekä Centria ammattikorkeakoulu.

Hanke vastaa osaavan työvoiman tarpeeseen positiivisen rakennemuutoksen alueilla ja kasvavilla toimialoilla. Hankkeeseen on saatu avustusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

 

Miten haen koulutukseen

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA

Erkki Mattila
Lehtori
Jokiväylä 11 B, 96300 Rovaniemi
Puhelin 040 740 5862
erkki.mattilaLapin AMK sähköposti harmaa

LISÄTIETOJA HAKEMISESTA

Hakijapalvelut
Puh. 0400 830 036 tai 040 511 8659, hakijapalvelutsähköposti harmaa.jpg

 • Tutkinto
  Insinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Monimuoto-opinnot
 • Laajuus
  240 op (toteutuslaajuus 90-120 op), 1-2 vuotta
 • Opiskelupaikkakunta
  Rovaniemi

Centria.jpg

KAMK_logo_KV_RGB.png

lapin amk logo.jpg

 

OAMK logo_vari_300dpi_FI-pysty.jpg

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK