Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Insinööri (AMK),
kaivosalan muuntokoulutus

Koulutuksessa käydään läpi koko kaivosprosessi toiminnan turvallisuus, taloudellisuus ja ympäristövaikutukset huomioiden.  Muita opiskeltavia asioita ovat mm. kaivokseen kuuluvat tukitoimitoiminnot kuten kunnossapito.

Kaivosteollisuus on kansainvälinen ala. Siksi opintoihin kuuluu myös alan kieliopintoja. Asioiden omaksuminen käytännössä tehdään kaivosalalle suuntautuvan työharjoittelun avulla.

Koulutuksesta valmistuva insinööri voi työskennellä mm. kaivosteollisuudessa, maanrakennustehtävissä, suunnittelu- ja konsulttitoimistoissa, kunnossapidon yrityksissä ja eri laitevalmistajien palveluksessa. Koulutuksesta valmistuvien tyypillisiä työtehtäviä ovat: kunnossapitoinsinööri, suunnitteluinsinööri, käyttöinsinööri, projekti-insinööri, tutkimusinsinööri

Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto insinööri (AMK) on laajuudeltaan 240 opintopisteen ammattikorkeakoulututkinto. Muuntokoulutuksen toteutuslaajuus on 90 opintopistettä. Insinööritutkinnon suorittaneet voivat muuntokoulutuksella päivittää tutkintonsa korkeakoulututkinnoksi.

Koulutus kestää noin 1,5  vuotta aikaisemmista opinnoista ja työhistoriasta riippuen

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja siinä hyödynnetään aktiivisesti verkko-opiskelun mahdollisuuksia. Tämä mahdollistaa joustavan opiskelun asuinpaikasta riippumatta.

Koulutus toteutetaan pääosin etäopetuksena arki-iltaisin sekä perjantai-iltaisin ja lauantaisin olevina lähiopetuspäivinä. Päivät pidetään opintojaksosta riippuen joka Kemissä tai Rovaniemellä.

Opiskeluun sisältyvien kehittämisprojektien ja harjoitusten kautta opintoja ja työelämän käytänteitä voidaan yhdistää. Tarvittaessa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma.

Opintolukuvuodet aloitetaan lähiopetusjaksolla. Lisätietoa etä- ja verkko-opiskelusta e-oppimiskeskuksen sivuilta.

Lue lisää monimuoto-opintojen toteutuksesta ja aloitusajankohdasta täältä.

Miten haen koulutukseen?

Lapin AMKin oma haku: Haku on päättynyt.

Haku tehdään Opetushallituksen ylläpitämässä portaalissa www.opintopolku.fi.

Lisätietoja löydät Opintopolusta koulutuksen omalta sivulta.

- hakulomakkeen, jolla haetaan koulutukseen
- tarkemmat tiedot koulutuksesta
- valintaperusteet

Tutkintotodistuskopiot liitteineen tulee liittää hakemukselle.

LISÄTIETOJA OPISKELUSTA

Rauno Toppila, Kemi 
puh. 050 310 9542, rauno.toppilasähköposti harmaa.jpg

 • Tutkinto
  Insinööri (AMK)
 • Opiskelutapa
  Monimuoto-opinnot
 • Laajuus ja kesto
  240 op (toteutuslaajuus 90 op), 1½ vuotta
 • Opiskelupaikkakunta
  Kemi
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK