kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

Valmistuneiden opiskelijoiden kokemuksia fysioterapian opinnoista

Laajat mahdollisuudet työllistymiseenHakeuduin opiskelemaan fysioterapiaa, sillä olen harrastanut ikäni liikuntaa muun muassa jalkapalloa eri seurajoukkueissa. Näin harrastuksen ohella fysioterapeutin työtä, josta syttyi kipinä alalle. Olen Oulusta kotoisin, mutta Rovaniemi kuulosti itselle luonnolliselta valinnalta hakiessani koulutusohjelmaan.

Opiskelumuodoista eri Ari Hiltunen fysioterapeutti.jpgprojektit, käytännönharjoittelut ja opinnäytetyö jäivät päällimmäisinä mieleen. Fysioterapeutin koulutus antaa hyvän perustietämyksen alalta työtä varten. Kuitenkin itse työ on opettanut minua kaikista parhaiten, ja sitä kautta on syventynyt erilaisiin kokonaisuuksiin työelämässä. Fysioterapeutiksi opiskeltaessa tilat olivat hyvät ja mahdollistivat hyvin opiskelun vaatimukset. Opintojen aikana käytännön harjoittelut olivat parhaimpia. Opintojen aikana meillä oli loistava ja tiivis porukka ja vieläkin olemme tekemisissä, ja olemme järjestelleet luokkakokouksia.

Jos tykkää käytännön työstä ja tykkää olla ihmisten kanssa sekä ihmisten auttaminen on lähellä sydäntä, kannattaa hakeutua fysioterapeutiksi. Fysioterapeuteilla ovat laajat mahdollisuudet työllistyä sekä kenttä on suuri. Myös jatkokouluttautuminen on mahdollista sen jälkeen kun on valmistunut fysioterapeutiksi.

- Fysioterapeutiksi valmistunut Ari Hiltunen, Lapin SairaanhoitopiiriUrheilijasta fysioterapeutiksiSain kipinän hakea fysioterapeutin koulutusohjelmaan oman kumparelaskuun liittyvän loukkaantumisen myötä. Sain leikkausta vaatineen vamman, ja leikkauksen jälkeen sain kuntoutusvaiheessa kipinän, että juuri ihmisten auttaminen ja kuntouttaminen voisi olla se oma juttu, mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä työkseni.

Hain Rovaniemelle, koska olen itse Pelkosenniemeltä kotoisin, ja Lappi on tuntunut aina mieluisalta paikalta asua. Lisäksi suoritin varusmiespalvelukseni Rovaniemellä, joten hakupaikka oli aika helppo valita. Pidän Rovaniemestä, koska se on niin luonnonläheinen kaupunki ja liikuntamahdollisuudet ovat hyvät.

Juha-Matti Rytilahti fysioterapeutti.jpgEnsimmäinen vuoteni fysioterapeuttiopiskelijana keskittyi teoriapuoleen ja lähdettiin aivan perusasioista liikkeelle. Alueina olivat muun muassa anatomia, tautioppi ja kinesiologia. Toisella ja kolmannella vuonna erilaiset harjoittelut olivat suurimmassa osassa opiskelua. Lisäksi tunneilla tutustuttiin sähköhoitoon, hierontaan, harjoitusterapiaan ja neurologiaan. Järjestimme myös erilaisia projekteja, esimerkiksi erityistä tukea tarvitseville lapsille järjestimme sporttileirin, johon suunnittelimme sisällön ja ohjelman itse opiskelijaryhmässä.

Ammattikorkeakouluopinnoista on jäänyt hyvä muistot näin kun jälkeenpäin muistelen. Meillä oli hyvä ja tiivis porukka ja vietimme paljon aikaa yhdessä. Koulun tilat olivat hyvät ja ne mahdollistivat sujuvan ja onnistuneen opetuksen.

Mielestäni fysioterapeutin työllistymismahdollisuudet ovat hyvät valmistumisen jälkeen, koska ”fysioterapian kenttä” on niin laaja. Tietenkin oma aktiivisuus ja halu luonnollisesti parantavat mahdollisuuksia saada töitä. Töitä voi saada esimerkiksi yhdistyksiltä, yrityksiltä, urheiluseuroilta ja julkiselta sektorilta. Kannustan valmistuneita hakeutumaan jatkokoulutuksiin valmistumisen jälkeen, koska se laajentaa ymmärrystä alasta entisestään, ja myös työnantajat arvostavat jatkokouluttautuneita. Olen itse suorittanut valmistumisen jälkeen OMT – kurssit, fysioterapian C-kurssin, McKenzie opintoja ja NMP. Jatko-opiskelu tuntuu luontevalta, koska tietää minkälaista opiskelu on, ja tietää esimerkiksi miten opinnäytetyö tehdään.

- Fysioterapeutiksi valmistunut Juha-Matti Rytilahti, Terveystalo