Kestävän suomalaisen maaseudun kehittäjä
Agrologina pääset kehittämään monialaista ja kestävää maaseutua. Osaat työskennellä pohjoisissa luonnonoloissa ja kansainvälistyvässä ja verkostoituneessa ympäristössä. Luonnontuotealan, pohjoisen maa- ja porotalouden sekä luonnonvaratalouden hallitseminen avaa sinulle hyvät mahdollisuudet maaseudun eri työtehtäviin.
Työskentelet alan asiantuntija-, neuvonta- ja kehittämistehtävissä eri organisaatioissa ja liike-elämässä. Yhä useampi maaseudun yrittäjä tarvitsee korkeakoulututkinnon yrityksensä johtamisessa.
Opinnoissa korostuvat luonnontuotealan sekä maa-, poro- ja metsätalouden ammattiosaaminen, asiantuntija-, kehittäjä- ja yrittäjätaidot. Bio- ja kiertotalous kytketty osaksi koulutusta.
Käynnistyminen
Koulutus käynnistyy syksyisin. Syksyllä 2025 alkavaan koulutukseen voi hakea seuraavan kerran kevään yhteishaussa 2025.
Opinnot
Monimuoto-opinnoissa opiskelet pääasiassa verkossa, jolloin suoritat opintojaksoja itsenäisesti tai ohjatusti erilaisissa verkkoympäristöissämme. Virtuaalikampuksella hyödynnetään laajasti verkko- ja etäopiskelun nykyaikaisimpia mahdollisuuksia. Agrologin monimuoto-opinnot mahdollistavat opiskelun esimerkiksi työn ohessa. Lähiopetusjaksoja on Rovaniemellä 2-3 kertaa lukukaudessa, 2-5 päivää kerrallaan. Lähiopetuspäiviin osallistuminen on pääsääntöisesti pakollista, mutta muilta osin opintojesi paikka ja aika ovat joustavasti itsesi päätettävissä. Monimuoto-opinnoissa korostuvat itsenäisen työskentelyn sekä oman ajankäytön hallinta.
Tutustu myös opetussuunnitelmaan.
BIOLABRA
Biolaboratoriomme on keskittynyt erityisesti luonnontuotteiden tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Biolabralla on keskeinen rooli agrologikoulutuksessa niin tutkimus-, kehitys- ja oppimisympäristönä, koska sieltä löytyvät monipuoliset ammattilaitteet ja asiantuntemusta tuotekehitysprosessin eri vaiheisiin raaka-aineen esivalmistelusta pakkaukseen.
Agrologin uramahdollisuuksia
Korkeakoulututkinto antaa sinulle monenlaisia tulevaisuuden mahdollisuuksia. Agrologina voit toimia esimerkiksi:
- Yrittäjänä
- Luonnontuoteasiantuntijana
- Projektisuunnittelijana tai – päällikkönä
- Maaseutuasiamiehenä
- Porotalousneuvojana
- Myyntitehtävissä
- Opetustehtävissä
Opintopolku
Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta löydät koulutuksen sivulta Opintopolku.fi -palvelusta.