kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Hakijalle / AMK-tutkinnot

oppimisympäristönä elämä

Meillä opiskelu on käytännönläheistä ja työelämälähtöistä, koska oikea työelämä ja elinkeinot ovat läsnä oppimisessa.

Opiskelussa nivoutuvat yhteen teoria-, käytäntö- ja kokemustieto. Omissa oppimisympäristöissämme tutkimus, teoria ja käytännön tekeminen kohtaavat innostavalla tavalla. Meillä opiskelet käytännönläheisen AMK-tutkinnon suomeksi tai englanniksi. AMK-tutkintojen laajuus on 210–240 opintopistettä ja opinnot kestävät 3,5 - 4 vuotta. 

 

Tutkinto-opiskelijaksi yhteishaussa
Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi kevään tai syksyn yhteishaussa. Tutustu alla AMK-tutkintoihimme. Kunkin tutkinnon omalta koulutuskortilta löydät tarkemmat tiedot opintojen sisällöstä ja toteutustavasta sekä opiskelijoidemme antamia lukuvuosipalautteita. Alta löydät myös yhteishaun tärkeitä päivämääriä ja tietoa valintakokeesta.
Aikataulu ja opiskelijavalinnat

Yhteishaku aikataulu 2024:

Yhteishaku englanninkielisiin AMK-koulutuksiin on 3.1. - 17.1.

Yhteishaku suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin on 13.3. -  27.3.

Syksyn yhteishaku suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutuksiin on 28.8. - 11.9.

 

Valintatavat yhteishaussa

1.) Todistusvalinta

2.) AMK-valintakoe

   
Tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa

Yhteishaun lisäksi voit hakeutua tutkinto-opiskelijaksi Lapin AMKin omissa erillishauissa. Erillishakuja ovat mm. avoimen väylä -haku ja siirtohakuTutustu erillishakuun.  

Valitse oma tapasi opiskella!

Päiväopinnoissa opiskelet yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa pääasiassa kampuksella nykyaikaisissa ja monipuolisissa oppimisympäristöissämme.

Monimuoto-opinnoissa opiskelet joustavammin, koska monimuoto-opinnot ovat yhdistelmä verkko-opintoja, opiskelua kampusten oppimisympäristöissä sekä työelämässä tapahtuvaa oppimista. Kampuksella opiskelu ja aikaan sidottujen verkko-opintojen määrä vaihtelee koulutuksittain. Verkko-opinnoissa opiskelet opintojaksoja itsenäisesti tai ohjatusti virtuaalikampuksellamme.

Verkko-opinnoissa suoritat opinnot muutamaa kampuspäivää lukuun ottamatta täysin verkossa. Aikaan sidottujen verkko-opintojen määrä vaihtelee koulutuksittain. Teet paljon itsenäistä työtä, mutta tukenasi on tässäkin opiskelutavassa opettajien ja muiden verkko-opintoja suorittavien verkosto.

Opintojen ohjaus- ja neuvontatyö ovat käytössäsi koko opiskelusi ajan.

Muista Avoin AMK hakuväylänä tutkinto-opiskelijaksi

AVOIN AMK

Voit opiskella haussa olevien AMK-tutkintojen ensimmäisen vuoden opinnot myös Avoimessa AMKissa.

Avoin AMK -polku- ja väyläopinnot