kuva
Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely

Lapin AMKin vastuullisuusraportti 1/2021

KIIKARISSA KESTÄVÄ TULEVAISUUS

Rehtorin katsaus

 

Kulunut kevät oli edelleen poikkeuksellinen ja haastava Lapin AMK-opiskelijoille, henkilöstölle ja kumppaneille. Siitä huolimatta vastuullisuustyö eteni suunnitellusti ja toimintamme oli tuloksellista. Strateginen visiomme on olla vastuullinen arktinen korkeakouluyhteisö yhdessä Lapin yliopiston kanssa.

Vastuullisuus, oppiminen ja tutkiminen kulkevat käsi kädessä

Lapin ammattikorkeakoulun vastuullisuustyö on vahvasti kiinni Lapin alueella, sekä kansallisissa että globaaleissa elinkeino- ja työelämäverkostoissa. Vastuullisuuden ja kestävän kehityksen työtä ohjaavat strategiset valintamme, perustana YK:n kestävän kehityksen SDG-tavoitteet. Ilmiöpohjaiset strategiset valintamme ovat globaali arktinen vastuu, kestävä matkailu sekä tulevaisuuden palvelut ja etäisyyksien hallinta. Koulutuksen, soveltavan tutkimuksen sekä kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kautta luomme uusia kestäviä ratkaisuja ja osaamista niin teollisuuden digitalisointiin, kiertotalouteen, vastuulliseen matkailuliiketoimintaan kuin etä- ja kotihoitoon pitkien etäisyyksien yhteisöissä.

 

Lapin AMKin henkilöstö ja opiskelijat ovat vastuullisuustyön avaintekijöitä.


Yhteistyö kehittää vastuullisuutta

Lapin ammattikorkeakoulun henkilöstö ja opiskelijat ovat avain vastuullisuuden ja kestävän kehityksen työssä. Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat työmme ja toimintamme ytimessä. Vastuullisuustyötä tehdään luottamuksella, ennakkoluulottomasti ja yhteisöllisesti arvojemme siivittäminä. Haluan kiittää kaikkia kumppaneitamme, opiskelijoita ja henkilöstöä hyvästä työstä. Yhdessä teemme vastuullista ja vaikuttavaa työtä Lapissa.

T-median toteuttamassa Maine&Luottamus -tutkimuksessa Lapin AMK sai parhaan mainearvion vastuullisuudestaan (toimii oikein ja vastuullisesti – huomioi yhteiskunnan ja ympäristön). Lapin AMKin maine oli tässä selkeästi parempi verrattuna ammattikorkeakoulujen tuloksiin keskimäärin.


Rehtori/toimitusjohtaja Riitta Rissanen