Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely

Globaalisti kiinnostava arktinen

Suomi on pohjoisen ulottuvuuden edelläkävijä. Arktinen olosuhdeosaaminen on erityisesti Lapin AMKin tekniikan ja luonnonvara-alan opetuksen ja TKI:n ydintä.

Pitkät välimatkat ja harva asutus ovat tyypillisiä arktisissa olosuhteissa. Ajoittain ankara ja äärimmäisestä toiseen vaihteleva toimintaympäristömme on meille etu. Euroopan Unionin pohjoisimpana ammattikorkeakouluna tiedämme mistä puhumme kun puhumme arktisen mahdollisuuksista.

Arktinen olosuhdeosaaminen tarkoittaa teollisuuden ja luonnonvarojen älykkään käytön näkökulmasta sitä, että ihmiset, koneet, laitteet, yritykset, infrastruktuuri ja koko yhteiskunta toimivat tehokkaasti ja turvallisesti yhdessä maailman haasteellisimmista toimintaympäristöistä.

Korkeakoulutus

Lapin AMK kouluttaa agrologeja, insinöörejä ja metsätalousinsinöörejä ja järjestää koulutusta vastaaviin YAMK-tutkintoihin.

Tutkimus, kehittäminen ja innovaatiot (TKI)

TKI-toiminta on vahvasti verkottunutta. Omien kärkiosaamisten kehittyminen mahdollistaa yhteistyön muiden tutkimus- ja kehitystoimintaa tekevien organisaatioiden kanssa.

Lapin AMKin teollisuuden ja luonnonvarojen TKI-toiminnan lähtökohtana on palvella yrityksiä vastaamalla niiden tarpeisiin ja kehittämismahdollisuuksiin.

Opetus ja TKI toimivat myös yhdessä. Tällä tavoin myös oppiminen tapahtuu yritysrajapinnassa.

Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK