Etusivu / Lapin ammattikorkeakoulu - Lapin AMK / Esittely

Hyvinvoinnin Torin palvelut työelämään

Hyvinvoinnin Tori on Lapin ammattikorkeakoulun hyvinvointipalvelujen osaamisalan verkostomainen toimintamalli, joka koordinoi koulutus-, palvelu- ja TKI-toimintaa (tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta) erilaisiin tarpeisiin.

Toimintamalli voidaan kuvata sateenvarjona, jonka alle sijoittuvat erilaiset oppimisympäristöt ja työelämäyhteistyömuodot.

Palvelut

Hyvinvoiva työyhteisö on monen asian summa. Lapin AMK tarjoaa yrityksille ja organisaatioille erilaisia välineitä työhyvinvoinnin kehittämiseksi laadukkailla ja räätälöitävissä olevilla palveluratkaisuilla ja kehittämisympäristöjen edistynein fasiliteetein.

Ota yhteyttä!

Tutkimus ja kehitys

Hyvinvointialan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta (TKI) on monialaista, ja se on kytketty tiiviisti opetukseen.

AMKin strategian painoaloista erityisesti etäisyyksien hallinta löytää uusia toteutustapoja ja innovaatioita Hyvinvoinnin Torilla.

Kehittämishankkeella haemme uutta suuntaa ja menestystä. Emme pyöritä hankkeita omaksi iloksemme, vaan kaikissa hankkeissa on hyötyjinä alueen hyvinvointisektorin toimijoita.

  • Löydät hyvinvointialan hankkeet Hankehaku-sivulta valitsemalla Osaamisala -> Hyvinvointi

 

TKI-toiminnan tuloksia julkaisemme mm. Lapin ammattikorkeakoulun julkaisusarjoissa, joista ne ovat kaikkien vapaasti luettavissa ja ladattavissa.

 

Verkostoissa

Henkilöstön koulutus- ja kehittämispalvelut

Räätälöity tai valmis koulutuspaketti on tehokas tapa nostaa henkilöstön osaamista – tarkista ajankohtainen henkilöstökoulutustarjontamme sosiaali-, terveys- ja hyvinvointisektorin työpaikoille ja yrityksille.

Lisäkoulutukseen kannustaminen ja tutkinto-opiskelun mahdollistaminen on kauaskantoinen tapa palkita henkilöstöä. Lapin ammattikorkeakoulussa voi suorittaa monimuoto-opintoina työn ohessa useita sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan alempia ja ylempiä korkeakoulututkintoja.

Sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opintojaksoja voi suorittaa myös Avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Toimeksiannot opiskelijoille

Opiskelu ja oppiminen aidoissa työelämän toimintaympäristöissä, aitojen työelämän tilanteiden parissa on opiskelijalle tärkeää. Samalla he voivat edistää yrityksen tai muun yhteisön toimintaa.

Tarjoa opiskelijoille aitoja oppimistilanteita:

ammattitaitoa edistävä harjoittelu
• kehittämistehtävä tai projektin aihe (ks. kehittämisympäristöt)
opinnäytetyön aihe.

Oppimis- ja kehittämisympäristöt

Työ- ja elinkeinoelämälle tarkoitetut mittaus-, analysointi-, tutkimus- ja muut kehitystehtävät toteutetaan käytännössä AMKin oppimis- ja kehittämisympäristöissä. Toimeksiantoja toteutetaan sekä oppilastöinä että asiantuntijapalveluna.

Opiskelijoille kehittämisympäristöt ovat käytännönläheisiä oppimisympäristöjä, joissa he pääsevät tekemään opintoihinsa liittyviä käytännön harjoitteita.

Tiloja ja laitteita vuokrataan usein myös ulkopuolisille asiakkaille.

Hyvinvointialan kehittämisympäristöjen esittelysivuille pääset alla olevista kuvalinkeistä.

Rovaniemellä

Lapissa sosiaali- ja terveysala on vahva toimiala ja työllistäjä.

Rakenteiden ja toimintatapojen muutokset ovat nyt käsillä.

Palvelurakenteeseen, palvelujen kehittämiseen ja tarjontaan vaikuttavat etenkin väestön ikääntyminen mutta myös asiakkaan valinnanvapaus sekä voimistuva matkailu.

Myös muutokset sosiaali- ja terveysalan johtamiskulttuurissa ovat tarpeen.

Tapahtumat
Verkkopalvelumme käyttää evästeitä, lue lisää. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön. [Hyväksyn ehdot]
OK